Helseproblemer

Sommerskader

Sommerskader hos hund og katt Sommeren er høysesong for skader hos hund og katt. Mer aktivitet enn vanlig, og flere åpenlyse farer, gjør at mange kjæledyr får et møte med veterinæren gjennom sommeren. Her får du noen gode tips til hva du kan gjøre for å forebygge, men også behandle sommerskader. De fleste kjæledyr eksponeres for flere farer enn vanlig når de er på ferie med familien sin. Det kan være skarpe steiner som kutter opp potene, brudd ved fall fra høyder, huggormbitt eller...

Alt du trenger til hjemmeapoteket


Barn med sår på fingeren tar på plaster

Skader og sykdommer kommer som regel brått og ubeleilig. Da er det godt å ha et velutstyrt hjemmeapotek som gir deg og din familie tilgang til nødvendig utstyr og legemidler slik at situasjonen kan håndteres så raskt som mulig. Se hva du alltid bør ha i medisinskapet ditt!

Riktig bruk av reseptfrie smertestillende


Lite bilde: Smerter i kneet, smertestillende artikkel Med24.no

Smerte er ubehagelig og kan komme av en rekke ufarlige tilstander; som menstruasjonssmerter, muskelsmerter etter trening og moderat hodepine. Ved lette og mindre alvorlige smerter og plager, kan tilstanden enkelt behandles med reseptfrie smertestillende. Les vår guide om hvordan du bruker de smertestillende legemidlene riktig.

Halsbrann og sure oppstøt

Halsbrann og sure oppstøt De fleste opplever å få halsbrann og sure oppstøt fra tid til annen og noen får det oftere enn andre. Særlig gravide har en økt sannsynlighet for å bli rammet. Tilstanden er i utgangspunktet ikke farlig, men den kan være svært ubehagelig og for noen kan den redusere livskvaliteten. Heldigvis finnes det forebyggende tiltak og behandlinger som kan lindre symptomene.  Hva er halsbrann og sure oppstøt? Magesekken inneholder sterk syre som bryter ned maten vi spiser. Refluks er når...

Sliter du med å sove?

Søvnproblemer Her får du noen enkle råd som kan hjelpe deg til bedre søvnvaner. Å slite med å sove er noe som kan virke svært frustrerende, men som faktisk er et veldig vanlig problem. Det finnes ulike former for søvnproblemer. Noen sliter med innsovning, andre med urolig søvn eller dårlig søvnkvalitet. Uansett kan søvnproblemene påvirke livskvaliteten og oppleves som et stort problem. Årsakene til problemer med innsovning eller dårlig søvn kan være mange. Hos noen finner man ingen årsak, og...

Varmeutslett - behandling og forebygging

Lite bilde - Pike klør seg på halsen, Med24

Vi kjenner dem alle, små irriterende, røde prikker på huden som klør, svir og har en tendens til å være ubehagelige. Men heldigvis har du ikke varmeutslett i særlig mange dager, og det er ganske ufarlig. Det er likevel flere forskjellige ting du selv kan gjøre for å forebygge varmeutslett. Les og finn ut mer om varmeutslett.

Senebetennelse - behandling og lindring

Lite bilde - Kvinne tar seg til håndleddet - med24

Har du noengang overbelastet håndleddet eller foten? Så har du sikkert også prøvd å ha senebetennelse. Tilstanden ses ofte ved ensformig arbeid, hvor du gjør den samme øvelsen gjentatte ganger. Hvis du har hatt senebetennelse, så vet du også hvor store smerter det kan medføre. Men hva kan du selv gjøre for å behandle senebetennelse? Det kan du lese mer om her.

Hvorfor har jeg vondt i halsen når jeg svelger?

Når det blir kaldere og vinteren nærmer seg, får de fleste rennende og tett nese. Halsen blir gjerne også øm, og det gjør kanskje vondt når du svelger. Men hvorfor gjør det egentlig vondt? Les mer om årsaker og lidring i denne artikkelen.

Muskelsmerter – Slik lindrer du plagene!

Muskelsmerter af at sidde i forkert stilling. Lær her, hvordan du lindrer muskelsmerter

Har du opplevt ømme muskler, eller smerter i muskler og ledd? Da vet du at det kan være en voldsom belastning og forhindring i hverdagen, og at du gjerne vil at muskelsmertene skal forsvinne så fort som mulig. Her kan du lese mer om hva muskelsmerter skyldes og hvordan du kan lindre dem.

Hva er søvnapne?

Søvnapne Den hyppigste form for søvnapne som oppleves, er kalt obstruktiv søvnapne eller OSAS. Obstruktiv søvnapne syndrom er en sykdom som skyldes sammenfall i de øvre luftveier under søvnen. Når luftveiene faller helt eller delvis sammen, vil kilden til luftopptak bli blokkert, og det kan volde plagsomme etterfølger såvel som livstruende konsekvenser. Når luftveiene blokkeres og du utsettes for apne (manglende åndedretsbevegelser), vil det kun være mulig å gjenvinne pusten under en kortvarig oppvåkning. Når det skjer, og søvnen...

Hvorfor snorker vi? Få svaret her!

Snorking Hvem snorker? Snorking er et av de mest forekomne søvn-relaterte problemer. Nesten halvparten av befolkningen snorker. 60% menn og 40% av kvinner mellom 40 og 65 år snorker. Snorking kan forekomme alene og betegnes her som sosial snorking. En mer alvorlig snorkelidelse betegnes som obstruktiv søvnapne-syndrom. Det er kun ca. 2% av befolkningen som lider av obstruktiv søvnapne. Les mer om søvnapne her! Hvorfor snorker vi? Det er allminnelig akseptert at allminnelig snorking ikke påvirker helsen. Årsaken til snorking...

Hva er migrene? – Les alt om migrene her!

Lille billede af kvinder der tager sig til hovedet, Med24.dk

Lider du av migrene? Men har du problemer med å forstå hvorfor migrene oppstår og hva du kan gjøre for å behandle de ubehagelige symptomene? Migrene er ikke alltid lett å forstå, f.eks. fordi det er mange forskjellige migreneformer og symptomer. Vi vil prøve å hjelpe og guide deg gjennom de mange spørsmålene om migrene her:

Lider du av leddsmerter? Kjenn til årsaker og behandling

lille billede, mand holder sig til knæet, grundet smerter i led efter løbetur, Med24.dk

Leddsmerter kan gi ubehagelige smerter som kan gjøre hverdagslige aktiviteter uhåndterlige og smertefulle. En tur kan for eksempel være smertefull for kneet, eller så plager hoften deg når du må reise deg fra sengen eller stolen. Det er mange årsaker til leddsmerter, men det finnes heldigvis også behandlingsmuligheter. Finn ut om symptomer og behandling av leddsmerter her!

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Bring

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.