Hvorfor snorker vi? Få svaret her!

Skrevet av
Snorking

Hvem snorker?

Snorking er et av de mest forekomne søvn-relaterte problemer. Nesten halvparten av befolkningen snorker. 60% menn og 40% av kvinner mellom 40 og 65 år snorker. Snorking kan forekomme alene og betegnes her som sosial snorking. En mer alvorlig snorkelidelse betegnes som obstruktiv søvnapne-syndrom. Det er kun ca. 2% av befolkningen som lider av obstruktiv søvnapne. Les mer om søvnapne her!


Hvorfor snorker vi?

Det er allminnelig akseptert at allminnelig snorking ikke påvirker helsen. Årsaken til snorking skal finnes i en sammentrekning av de øvre luftveier. Når tungen slapper av under søvnen, synker den tilbake mot bakveggen i svelget og innsnevrer dermed for luftpassasjen, hvor luftens hastighet stiger. Dette setter i gang en vibrasjon av den bløte ganen og drøvlen. 


Er det noen som snorker mer enn andre?

Snorking forsterkes av overvekt eller når man har drukket alkohol eller brukt sovemedisin. Man har dessuten konstatert at snorking er dobbelt så hyppig hos røykere som hos ikke-røykere. I værste tilfelle når snorkelyden opp i styrke svarende til lyden av en dieselmotor eller en gjøende hund. 


Faktorer som kan forverre snorking:

Alkohol: Med alkohol i blodet hemmes respirasjonssenteret i hjernen, musklene i svelget blir mer slappe samtidig med at vevet i svelget blir mer hevet. Det blir altså mindre plass i svelget og vevet blir mer slapt.

Medisin: Muskelavslappende medisin, beroligende medisin og søvnmedisin har alle en grad av samme påvirkning som alkohol så lenge det finnes i kroppen.

Fysisk tretthet: Etter en langvarig fysisk anstrengelse er man mer trett enn vanlig. Ved hvile minskes muskelspendingen. Dette gjelder også svelgets muskulatur.

Overvekt: Overvekt øker risikoen for snorking og søvnapne. Ved overvekt økes fettdepotene på halsen så halsomfanget økes samtidig som svelgets diameter (lumen) minskes, særlig når man ligger ned. En redusering av vekten kan minske både apnetendens og snorking. 

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Bring

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.