Tørr hud i ansiktet - Kjenn din hudtype!

Opplever du tørre flekker i ansiktet og føles huden stram - særlig etter bad? Så har du sannsynligvis tørr hud. Heldigvis er det hjelp å få, og med den rette pleie vil du oppleve at huden både kan få en deilig glød og en myk tekstur. Du kan bli mye klokere på årsaker og løsninger på tørr hud i denne artikkelen.


Tør eller dehydrert hud?

Først og fremst er det viktig å slå fast at det er forskjell på hudtype og hudtilstand. Din hudtype er medfødt, mens din hudtilstand kan endre seg og behandles i en sånn grad at problematikkene forsvinner. Dette kan skape forvirring og ofte føre til feilbehandling av huden. Du kan nemlig godt ha en sensitiv hudtype som er fettet, fordi du bruker feil produkter.

Derfor er det viktig å finne ut om din hud er tørr eller dehydrert, så du ikke kjøper feil og dermed sløser både tid og penger på hudpleie som ikke fungerer for deg. Du kan oppleve at din hudtilstand i ansiktet er tørr og dehydrert hvis du ikke drikker nok vann eller fordi du bruker produkter som tørker ut huden. Særlig i vinterhalvåret kan alle hudtyper ha bruk for ekstra pleie og fukt – og dette gjelder især deg med tørr hud i ansiktet.

Mange forveksler den sensitive hudtype med den tørre, da tørr hud kan opptre hos mange med følsom hud. Her vil det oftest være i forbindelse med eksem, utslett, blussende røde kinn og en generell rødme, da den sensitive hud lett blir irritert. Den sensitive hudtypen er dermed oftere rød enn den er tørr. Du kan se de mange produkter mot sensitiv hud her.

Om du ofte bruker munnbind eller visir, opplever du kanskje at huden tørker ytterligere ut. Det er viktig at du renser huden godt, så bakterier ikke blir sittende på huden.

Det kan godt være litt vanskelig å finne ut hvilken hudtype du har. Er du i tvil, kan du lese guiden til alle hudtypene her.


Hva kjennetegner tørr hud?

Kan du nikke gjenkennende til de fleste av følgende utsagn som en permanent tilstand, har du sannsynligvis tørr hud. Noen av kjennetegnene opptrer også ved andre hudtyper, og det er et lite overlapp mellom flere av typene.

  • Min hud virker matt og kjedelig
  • Huden i mitt ansikt føles stram når jeg smiler eller rynker på nesen og pannen overdrevent. Dette opplever jeg særlig etter bad, før jeg bruker min ansiktskrem
  • Min hud har tendens til kløe, hvilket får den til å føles irritert og er årsak til rødme
  • Jeg kan smøre mye produkt i ansiktet, da huden absorberer nærmest alt
  • Min hud kan flake ved nesen, og jeg opplever tørre flekker i ansiktet
  • Det kan være vanskelig å legge en pen make-up uten at det blir ujevnt
  • Jeg har fine og nesten usynlige porer

Slik pleier du tørr hud

Din hud har bruk for både fukt og pleie, og det er derfor viktig med en god hudpleierutine som du bruker hver dag.

Ansiktsrens og skintonic

Første step i din hudpleie bør være et renseprodukt. Selv om huden er selvrensende fra naturens side, blir huden utsatt for mange kjemikalier og forurensing i løpet av dagen. Rens derfor huden daglig. Bruk alltid en ansiktsrens som passer til ditt ansikts pH-verdi. Denne ligger typisk på mellom 4,5-5,5. Allerede ved din ansiktsrens skal fukting av huden være i fokus. Rens din hud med en rensemelk, - lotion eller –krem. Sørg for at produktene er skånsomme, og ikke ytterligere irriterer eller tørker ut huden.

Etter å ha renset ditt ansikt bør du bruke en skintonic. Disse inneholder et lavt nivå av alkohol, eller en annen ingrediens som stimulerer hudens porer. Skintonic fjerner også eventuelle make-uprester, og stimulasjonen av porene er med til å lukke dem. Skintonic er dessuten med til å forberede huden, så det neste produkt bedre kan trenge inn. Velg en skintonic som egner seg til tørr hud, og som er mild mot huden. Du kan derfor overveie å velge et produkt uten alkohol.


Serum

Serum er et viktig element i din hudpleierutine, men blir ofte oversett da mange ofte har mer fokus på rensing og fukting av huden. Et serum er en tynn gel som raskt trenger inn i huden, og er rik på aktive ingredienser. Men et serum kan faktisk også gjøre resten av din hudpleie mer aktiv, og er med til å la både dag- og nattkrem trenge dypere ned i huden. Samtidig kan et serum være med til å gjøre dine andre hudpleieprodukter mer aktive. Serum har også den fordelen at det kan hjelpe mot mer spesifikke hudproblemer som pigmentfeil, store porer og rynker. Unngå øyenområdet ved påføring og la det virke i 2-3 minutter før du påfører din krem.

Ansiktskrem

Det er ikke likegyldig hvilken krem du velger å bruke til å fukte huden. Faktisk er det heller ikke likegyldig når på dagen du bruker hvilken krem. Selv om det kan høres tungvint ut, er det langt fra tilfellet. Når du først har vennet deg til din hudpleierutine, blir det en naturlig del av din dag. Faktisk opplever mange at det er deilig med et lite pusterom, hvor det er fokus på kroppen. Hudpleie handler nemlig også om velvære og skjemme bort seg selv.

Om morgenen bør du bruke en dagkrem spesielt til tørr hud, som er rik på næring og fukt. En god krem er noe av det viktigste mot tørr hud, da den fukter din hud og bevarer fuktigheten i løpet av dagen. Utvalget av dagkremer er stort, men noen av de viktigste ting, er at den ikke er matterende og at den inneholder solbeskyttelse.

Før sengetid er en fet nattkrem å foretrekke. Om natten jobber huden nemlig raskest, og det er her mange avfallsstoffer utskilles fra huden. Det er også i de sene timer, at det skjer cellefornyelse og reparasjon av skader som huden har pådratt seg i løpet av dagen. For at nattkremen skal virke optimalt, skal du være oppmerksom på å rense huden i dybden før bruk.

Ved øyenområdet er det en god idé å bruke en skånsom øyekrem laget spesielt til denne delen av ansiktet. Huden er nemlig tynnere og mer sart, og derfor er de forskjellige øyenkremer  satt sammen på en annen måte enn dag- og nattkrem. Starter du med øyenkrem tidlig, kan du forebygge alderstegn i øyenomgivelsene. Det er nemlig her at mange får de tydeligste rynker tidligst i livet.

Ansiktsmaske

En ansiktsmaske kan gi huden et ekstra fuktboost, og anbefales å bruke et par ganger om uken. En god fuktmaske kan gjøre underverker for din hud, og hvis du bruker en nattmaske, får du det optimale resultat. Her får huden god tid til å suge fukten til seg og arbeide med de gode ingredienser.

Bruker du en scrub eller peeling, skal du maks bruke den 2 ganger om uken. Det kan nemlig godt være hardt for huden å bruke den slags masker. Eksfoliering av huden et par ganger om uken kan være med til å minske dine porer og rengjøre huden i dybden. Når din hud er helt ren, kan den lettere ta imot fukten fra ditt serum og dine kremer.

Husk solkrem

Huden er kroppens største og mest synlige organ. Derfor er det viktig av både helsemessige og kosmetiske årsaker å passe godt på den. Solkrem er avgjørende for en flott og sunn hud, da den beskytter mot solens skadelige stråler og kan dermed være med til å forebygge hudkreft, blodsprengninger i ansiktet og soleksem.

Bruk en ansiktssolkrem året rundt, og pass ekstra godt på i sommermånedene. Du kan lese vår guide til valg av solkrem her eller bli klokere på hvordan solen endrer din hud. Du kan dessuten se våre mest populære ansiktssolkremer nedenfor.


Du kan hele utvalget av hudpleie og finne de produkter som passer til deg her!


Tørr hodebunn

Lider du generelt av tørr hud i ansikt og kropp, kan det være at din hodebunn er veldig tørr. Her kan den rette hårpleie også gjøre underverker. Du kan for eksempel skifte ut din alminnelig shampoo med en mer skånsom sulfatfri shampoo, og en silikonfri balsam.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Postnord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mere på alle dine sunne innkjøp!

Meld deg til nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips til en sunnere livsstil.