Hudpleierutine - din ultimative guide til alle hudtyper

Skrevet av
guide til hudpleie

Huden er kroppens største organ og derfor er det også viktig at vi passer på den og gir den den optimale pleie. I takt med at været endrer seg, bør vi også tilpasse vår hudpleie. Huden har bruk for forskjellige former for pleie alt etter hvilket vær den blir utsatt for. I vinterhalvåret kan huden ha bruk for mer beskyttende og fuktende pleie, og om sommeren en mer lett-pleiende krem.

I denne artikkelen kan du finne frem til hvilken hudtype du har og hvilke hudpleieprodukter du skal bruke for å oppnå den optimale pleie til nettopp din hud. Du vil bli guidet i hvilke ingredienser din hudpleie skal inneholde for å holde din hud i balanse og evt. minske problemer i forbindelse med din hud.

Les med her og bli guidet i den optimale hudpleie for deg:
- Normal hud
- Kombinert hud
- Fettet/uren hud
- Tørr hud
- Fettfattig hud
- Sart hud


Slik finner du din hudtype

Din hudtype har stor innflytelse på hvilken form for hudpleie du skal bruke. Huden blir inndelt i 6 forskjellige hudtyper. Det finnes flere forskjellige hudpleieprodukter til hver hudtype, så det er viktig at du kjenner din hudtype før du kjøper dine produkter. 

  • Vask ditt ansikt.
  • Hvis du har makeup på, skal du fjerne dette.
  • Unnlat å påføre hudpleie på din hud, da den skal være helt ren.
  • Etter et par timer kan du vurdere hvilken hudtype du har.
  • Bruk et speil og stå gjerne i naturlig sollys.
  • Nå kan du vurdere om din hud er tørr, fettet eller noe helt annet.

Normal hudtype:
En normal hudtype er hverken for tørr, for fettet eller på annen måte i ubalanse. Huden har en fin farge med normale porer og normal tykkelse. Selv om det kaldes en normal hudtype, er det langt fra de fleste som har denne type hud.

Kombinert hud:
Hvis du har en kombinert hud, har du nok i virkeligheten en av de mest alminnelige hudtyper. En kombinert hud består av en blanding av normal, tørr og fettet hud. Du kan ha noen urenheter og kinnene kan virke litt tørre.

Fettet hud/uren hud:
Din hud vil fremstå blank og skinnende og dine porer vil virke mer grove enn normalt. Huden vil ha hudormer og talgknopper og din hudfarge vil kanskje være en smule grålig. Lider du av fettet hud, kan du også ha en større tendens til akne og andre urenheter.

Tørr hud:
Hvis du har en tørr hudtype, vil din hud typisk skalle av og virke stram, litt som huden er et nummer for liten. Du vil kanskje lide av hudormer og forstørrede porer.

Fettfattig hud:
Denne hudtypen passer best på personer over 50 år. Huden vil mangle fett og gjerne også fukt. Huden kan fremstå rødlig, tørr og døde hudceller vil raskt legge seg på overflaten av huden. Typisk vil det forekomme små blodsprengninger i huden, da huden ikke er så godt beskyttet på grunn av det manglende fettet.

Sart hud:
Din hud vil ofte reagere på omgivelsene omkring deg og bli rød i flekker. Huden vil være tynn og skrøpelig. Ofte vil en sart hud fremstå tørr, da den har vanskeligheter ved å holde på fukten. 


Hudpleierutiner

I de neste avsnitt vil vi gå gjennom hva du skal være oppmerksom på i din hudpleierutine og anbefale gode produkter til deg og din hud.Normal hud

normal hud

Som beskrevet tidligere er en normal hudtype hverken for tørr, for fettet eller på annen måte i ubalanse. Du vil oppleve at din hud har fine porer og at huden har en normal tykkelse.

Den optimale pleie til en normal hud er rens, skintonic, serum, dagkrem og om natten en natkrem. En fuktmaske kan med fordel brukes et par ganger om uken, evt. som en nattmaske. 

Ansiktsrens
Du kan velge hvilket som helst renseprodukt når du har en normal hudtype. Du kan velge mellom renseskum, -lotion, -melk, -krem eller -olje, alt etter hvilket produkt du foretrekker.

Skintonic
En skintonic til normal hud forbereder huden på den kremen du vil tilføre huden etterpå. En skintonic trekker porene i huden sammen, så huden vil få en mer ensartet overflate.

Serum
Du bruker en serum under din dagkrem. Serum får din dagkrem til å trenge lenger ned i huden og gjør den mer aktiv. Alt etter hvilken dagkrem du velger å bruke, skal du bruke et serum til normal hud. Dette serumet skal gi fukt til vedlikeholdelse av din normale hud og forebygge at den kommer ut av balanse.

Dagkrem 
Liksom med ditt serum, skal du bruke en dagkrem som inneholder fukt for å opprettholde din normalt fungerende hud. Din krem skal samtidig inneholde solfaktor og gjerne noen antioksidanter for å beskytte huden mot ytre påvirkning. Det finnes mange dagkremer med forskjellige virkninger og ingredienser, men det viktigste for deg med normal hud er fukt.

Natkrem 
En natkrem skal helst være så rik på næring som overhodet mulig, også selv om du har en normal hudtype. Om natten har huden bruk for ekstra næring, da den arbeider raskt for å regenerere.

Øyenkrem 
Du kan med fordel velge en øyenkrem som gir en masse fukt, da det forebygger aldringstegn omkring øynene. Øyenkremer med enten ginseng eller C vitamin lysner øyenregionene opp og inneholder antioksidanter som beskytter huden omkring øynene mot frie radikaler.

Ansiktsmasker
Til en normal hudtype er det fortsatt nødvendig å få renset huden helt i bunn minimum 1 gang om uken. Dette kan gjøres med en dyptrensende maske eller skrubb/peeling 1-2 ganger om uken. Etter du har renset huden, kan du med fordel bruke en fuktmaske og sove med den om natten. Dagen etter vaskes den av med din rens og gjentager din hudpleierutine. 


Kombinert hud

kombinert hud

En kombinert hudtype er en helt normal hudtype. Den er en blanding av, normal, tørr, fettet hud. Noen ganger kan det forekomme urenheter. Spesielt T-sonen vil virke oljet en gang i mellom. Ofte skal du bruke de samme hudpleieprodukter til en kombinert hud som du bruker til en normal. De fleste hudpleieprodukter er laget til en normal/kombinert hud.

Ansiktsrens
Til en kombinert hud er det viktig å holde huden ren så den kan få masse luft og mulighet for å få så stort utbytte av pleieproduktene som overhovdet mulig. Du kan som ved en normal hudtype bruke hvilken som helst rens, alt etter hvor oljet du synes din hud er. En rens bestående av skum vil gi huden ekstra fukt og ha en positiv effekt på en oljet t-sone.

Skintonic
En skintonic til en kombinert hud forbereder huden på den kremen du vil tilføre huden etterpå. En skintonic trekker porene i huden sammen, så huden vil få en mer ensartet overflate.

Serum
Din kombinerte hud har bruk for litt forskjellig pleie, for at huden får alle dens behov oppfyllt. Derfor kan det være vanskelig å finne et serum som dekker nettopp ditt behov. Et pleiende fuktserum kan gjøre underverker for en kombinert hud, da den både motvirker tørrheten i huden og samtidig minsker produksjonen av fett.

Dagkrem 
Det finnes dagkremer spesielt utviklet til en kombinert hud og som oppfyller de pleiebehov din hud har. En kombinert hud har bruk for både fukt og en matterende effekt på hudens overflate. Sink og kobber skaper balanse i huden og etterlater den silkemyk. Dagkremene som er utviklet til en kombinert hud vil forsøke å få din hud i balanse.

Nattkrem 
En nattkrem til en kombinert hud skal viktigs av alt inneholde en masse fukt og næring. Om natten har huden bruk for ekstra næring, da den arbeider raskt for å regenerere.

Øyenkrem 
En god fuktgivende øyenkrem er god til alle hudtyper. De første alderstegn viser seg omkring øynene og fukt er velegnet til forebygging av disse.

Ansiktsmasker
Hvis du har en kombinert hud bør du bruke en leirmaske 2 ganger om uken i t-sonen og fuktmaske på din tørre hud. Leirmasken vil virke dyptrensende og matterende på en oljet hud. På den måten oppnår du den optimale pleie til din kombinerte hud. Fuktmasken vil etterlate huden hydrert og minske tørrhetstegn. Fukt er en av de viktigste ingredienser i din hudpleie, da fukt arbeider i dybden av huden for å gjenopprette den normale balansen i huden. 


Fettet/Uren hud

Uren hud

Det er spesielt unge mennesker som lider av en fettet eller uren hud. Denne hudtypen kan både forebygges og minskes ved hjelp av hudpleieprodukter. Det er viktig å understreke at grunnen til en fettet/uren hud er hormonelt. Derfor kan det være vanskelig å fjerne hudproblemene med plejeprodukter, men du kan minske problemene med din hud. I noen tilfeller kan det være nødvendig å oppsøke sin egen lege med henblikk på mer professjonell hjelp.

Ansiktsrens
Det er spesielt viktig at du renser huden din hvis du lider av enten fettet eller uren hud. Din hud vil utskille en masse overskytende fett, som minsker hudens evne til å puste og dermed kan huden bli mer uren. En renselotion er velegnet til en fettet hud og minimerer produksjonen av overskytende fett på hudens overflate.

Skintonic
Det finnes skintonics spesielt utviklet til en fettet eller uren hud. Denne type skintonic vil ha en matterende effekt på huden og noen ganger virke desinfiserende ved hjelp av f.eks. salisylsyre eller tea tree oil. Din skintonic vil forberede huden på den kommende gel eller lotion og samtidig minske porene.

Serum
Et serum til fettet og uren hud vil ha en matterende effekt på huden og minske overskytende fett og talg. Ditt serum vil bidra til at din dagkrem/gel trenger lenger ned i huden og gjør kremen eller gelen mer aktiv. Et serum inneholder ekstra av den aktive ingrediensen du normalt vil finne i din dagkrem og derfor får du raskere et mer mrrkbart resultat. Det kunne f.eks. være salisylsyre eller tea tree oil.

Dagkrem/gel
Når du lider av en enten fettet eller uren hud kan det være fint å bruke en gelé, fremfor en alminnelig krem. Konsistensen på en gelé er veldig lett og du unngår å føle at huden blir ytterligere fettet av kremen. Geleen trenger raskere inn i huden og etterlater den mykere uten overskytende fett. Det er viktig at du velger et hudpleieprodukt med innhold av ingredienser som minsker dannelsen av fett, talg og urenheter. Det kunne f.eks. være et produkt inneholdende salisylsyre eller tea tree oil som begge virker minskende på nettopp dine hudproblemer. A vitamin har også en nyttig effekt på uren hud.

Nattkrem 
Det er viktig at du velger en nattkrem som liksom ved dagkremen ikke får deg til å føle deg fettet i huden. Det siste en fettet hud har bruk for er fett. Derimot har din hud riktig godt av en masse fukt, da det er med til å avbalansere produksjonen av oljet, fettet og uren hud. Mange nattkremer er meget rike i konsistensen og disse bør du unngå. Din nattkrem skal inneholde en masse næring til din hud, men bare være lettere i konsistensen. Du kan få nattkremer i form av geleer, eller du kan velge å bruke din dagkrem eller gel som nattkrem.

Øyenkrem 
Uansett hudtype er det viktig å beskytte huden omkring øynene. Denne huden er meget fin og sammensatt på en annen måte enn resten av huden i ditt ansikt. Huden omkring dine øyne har bruk for masse fukt og antioksidanter for å oppnå den optimale pleie og beskyttelse.

Ansiktsmasker
Den optimale ansiktsmaske for deg med fettet/uren hud er en leirmaske som renser i dybden. Masken renser dine porer og minimerer dannelsen av ekstra fett på hudens overflate. Du bør samtidig bruke en peeling 1-2 ganger om uken for å fjerne døde hudceller som utskilles fra huden. Døde hudceller utskilles raskere hvis du har en fettet eller uren hud. Din peelingmaske kan med fordel bestå av salisylsyre eller fruktsyre.


Tørr hud

Mange lider av tørr hud – spesielt i vinterhalvåret. Den tørre huden er ofte forårsaket av været som kan være barskt mot huden. Tørr hud kan også være et permanent eller tilbakevendende problem som er vanskelig å bli kvitt. Du vil ofte oppleve at huden skaller av i flaker omkring nesen og det vil spesielt være vanskelig å legge en pen makeup.

Ansiktsrens
En tørr hud har bruk for masse fukt og fukten bør begynne å inntre i din hudpleierutine allerede var renseproduktet. I tilfelle av en tørr hud kan en rens bestående av enten renselotion, -melk eller -krem ha den beste virkning på din hud. Disse renseprodukter gir mest fukt og pleie til huden, uten at huden føles mer tørr.

Skintonic
En skintonic til tørr hud bør inneholde fuktende ingredienser f.eks. glyserin eller aloe vera. Ved hjelp av en skintonic vil din hud bli klargjort til bedre å kunne ta utbytte av det serum og den kremen du vil bruke etterpå.

Serum
Et godt serum er et veldig viktig step i din hudpleie hvis du har tørr hud. Ditt serum kan gjøre den helt store forskjell. Et godt fuktende serum med en masse nærende oljer vil gjøre din hud mindre tørr, minske tørre flekker og klargjøre huden til din dagkrem. Et serum får din dagkrem til å trenge lenger ned i huden og gjøre den mer aktiv, så du får enda mer utbytte av din krem.

Dagkrem 
En dagkrem til tørr hud må veldig gjerne være en rik krem med masse næring. Du kan i tilfelle av at du ikke liker kremer, bruke en gel. Det er ingen tvil om, at en god krem vil hjelpe deg best med din tørre hud. Din dagkrem kan med fordel inneholde squalane, som er en syre som er spesielt utviklet til tørr og sart hud. En krem utviklet til tørr hud sørger for å binde fuktnivået i huden gjennom dagen, så du løpende får tilført fukt til huden.

Nattkrem 
Spesielt om natten er det viktig å pleie din tørre hud ekstra mye. Huden arbeider dobbelt så raskt om natten i forhold til om dagen. Den regenerer og utstøter opphopninger av avfaldsstoffer og annet skitt huden har vært utsat for i løpet av dagen. En rik krem med masse næring og fukt samt en form for syre kan anbefales. Salisylsyre eller fruktsyre har en peelende effekt på huden og medvirker til å fjerne døde hudceller og flak av tørr hud. Du bør kun bruke en krem som denne om natten, da din hud vil være for følsom i forbindelse med solen, hvis du bruker den i dagtimene.

Øyencreme
Liksom ved alle andre hudtyper har dine øyenomgivelser bruk for fukt. Spesielt ved en tørr hud vil fine linjer og rynker vise seg. Disse er tørrhetslinjer og kan lett minimeres ved bruk av en fuktende og nærende øyenkrem. Øyenkremen skal brukes både morgen og kveld fra neseryggen og ut mot tindingene.

Ansiktsmasker
Fukt, fukt og fukt. Din hud har bruk for all den fukt den kan få. Derfor er en god fuktmaske veldig viktig og du bør bruke den minst 2 ganger om uken. Du kan med fordel bruke den som nattmaske et par ganger om uken, så masken får god tid til å arbeide med din hud.
Du bør bruke en skrubb eller peeling 1-2 ganger om uken for å minske dine porer og rengjøre din hud i dybden, så den lettere kan ta i mot den fukt, du tilfører daglig med ditt serum og dagkrem.

Fuktspray
De fleste som har en tørr hudtype opplever ofte at huden føles tørr i løpet av dagen. Derfor er det en god idé å ha en fuktspray i vesken, som du kan bruke, når behovet oppstår. Dette er en spray du kan bruke oppå makeup, uten at den ødelegger makeuppen. Den er spesielt god hvis du sitter på kontor eller oppholder deg i nærheten av en aircondition. 


Fettfattig hud

fettfattig hud

Hvis du lider av en fettfattig hud vil din hud føles tørr og mangle fylde. Denne hudtypen oppleves oftest av personer over 50 år. Det skyldes at du med alderen mister fylde og mengden av fett ikke er så mye til stede, som den normalt har vært.

Ansiktsrens
Ved en fettfattig hudtype skal du behandle din hud litt på samme måte som en tørr hud. Du skal bruke en rens bestående av enten renselotion, -melk, eller krem, da disse tilfører ekstra fukt til din hud.

Skintonic
En pleiende skintonic med fuktgivende ingredienser kan gjøre en stor forskjell for din hud. En fettfattig hud har ofte grove porer og en skintonic vil arbeide aktivt på å minske disse. Den vil gjøre sånn at din dagkrem bedre kan trenge i dybden av huden og være mer aktiv.

Serum
Et serum til en fettfattig hud skal bestå at anti-age ingredienser som vil arbeide på å gi huden den fylde og fukt tilbake som den mangler. Et serum understøtter din dagkrem så den blir mer aktiv og du får et større utbytte av den.

Dagkrem 
Når du har en fettfattig hud er det mest anbefalelsesverdig at du bruker en rik dagkrem med pleiende ingredienser, fukt, samt ingredienser som arbeider på å gi huden fylde. Dette kunne være en dagkrem bestående av blant annet A vitamin som har en reparerende effekt på huden og som arbeider i dybden. Kremen vil reparere de skader du har påført din hud gjennom årene bl.a. solskader, linjer og rynker, arr og generelt alderstegn.

Nattkrem 
Nattkremen til din fettfattige hud skal inneholde så mange nærende ingredienser som mulig. Den kan med fordel inneholde A og C vitamin. A vitamin virker, som beskrevet tidligere, reparerende på huden og medvirker foryngende på celledannelsen. C vitamin beskytter din hud og gir den en frisk glød.

Øyenkreme
Når du mangler fett og fylde i din hud, bør du bruke en øyenkrem som inneholder reparerende ingredienser og fukt. Huden omkring øynene er det stedet på kroppen som først viser tegn på aldring, derfor bør du huske å pleie huden daglig.

Ansiktsmasker
Du bør bruke en god fuktmaske to ganger om uken og evt. sove med den om natten. På den måten sikrer du at din hud får tilført en passende mengde fukt og minsker tegn på aldring. En energigivende ansiktsmaske kan også gjøre underverker for en fettfattig hud. Masken vil gi din hud utstråling, beskytte mot ytre påvirkning og arbeide på å gi din hud mer fylde.

Halskrem 
Også huden på halsen vil vise tegn på manglende fett og fukt. Derfor bør du sammen med resten av din hudpleie bruke en krem spesielt utviklet til huden på din hals. Kremen vil arbeide på å gjenopprette hudens fett- og fuktnivå, samt minske rynker. Hvis du unngår å bruke en halskrem vil din hud på halsen raskt vise tydelige tegn på aldring og huden vil fremstå mer slapp, enn hvis du bruker en halskrem. 

sart hud

Hvis du lider av en sart hudtype vil du typisk oppleve at du fort blir rød og at din hud virker tynn. Du vil ha problemer med litt tørr hud og være ekstra følsom overfor sol, vind og vær.

Ansiktsrens
Hvis du lider av en sart hud bør du bruke en renselotion eller -melk til rensing av ditt ansikt. Disse former for ansiktsrens har en mild formel og inneholder fukt. Rensen skal brukes både morgen og kveld før du benytter deg av dine hudpleieprodukter.

Skintonic
En skintonic til en sart hud skal som hovedregel gi en masse fukt og forberede huden på din dagkrem.

Serum
Et serum til en sart hud skal inneholde antioksidanter til beskyttelse av huden. Din hud vil være meget lett påvirkelig av ytre faktorer, derfor er beskyttelse essensielt til presis din hudtype. Det er viktig at ditt serum inneholder en god mengde fukt da det også er medvirkende til en normalt fungerende hud.

Dagkrem 
Det er enormt viktig at din dagkrem inneholder beskyttelse i form av både antioksidanter og UV beskyttelse. Din hud vil raskt komme til å fremstå tynn og rød hvis den ikke får den optimale pleie. Din hud kan også ha en tendens til å fremstå tørr, da huden er meget tynn. Det kan spesielt ses ved flak omkring nesen. Derfor bør din dagkrem sammen med beskyttelse også inneholde noen gode fuktgivere.

Nattkrem 
Din nattkrem skal være rik, pleiende, fuktgivende, beroligende og ha en beskyttende effekt. Din hud regenererer og frastøter avfaldsstoffer i løpet av natten og derfor har den bruk for ekstra næring. Din hud har spesielt mye bruk for de pleiende og beroligende ingredienser, da den vil reagere veldig på de ting den blir utsatt for i hverdagen, f.eks. bilos og lignende. Det kunne f.eks. være ruskus-ekstrakt som både virker karsammentrekkende, beroliger og reduserer rødme.

Øyenkrem 
Huden omkring øynene er i forveien meget sart, så for deg vil din hud være enda mer sensitiv. Du bør bruke en øyenkrem som inneholder antioksidanter, så huden omkring øynene blir beskyttet mot ytre påvirkning. Din øyenkrem skal samtidig inneholde fukt. Dine øyenomgivelser er det stedet på kroppen som først viser tegn på aldring - spesielt hvis huden mangler fukt. Du kan med fordel bruke øyenkompress bestående av kamillete på en bomullsdott et par ganger om uken, da det vil virke beroligende på huden omkring dine øyne.

Ansiktsmasker
Når du har en sart hud bør du bruke en ansiktsmaske et par ganger om uken som virker beroligende på din hud. Masken bidrar til gjenoppbygging av hudbarrieren og gjenoppretter hudens fuktbalanse.

tips til hudpleieGenerelt om hudpleieprodukter

Her kan du lese om de enkelte hudpleieprodukter og hvilken virkning de har på din hud.

Ansiktsrens

Egentlig er vår hud selvrensende fra naturens side, men luften i dag inneholder mange kjemikalier fra blant annet forurensing. Derfor er det sunnest for huden å bli renset hver dag og gjerne både morgen og kveld. Det er spesielt viktig å rense ditt ansikt om morgenen med en ansiktsrens, da din hud arbeider dobbelt så fort om natten i forhold til om dagen på å frastøte alle avfaldsstoffer fra huden. Det er dog viktig å understreke at rensingen av huden ikke må fjerne det naturlige fettlaget fra huden, da den så kan komme i ubalanse. Derfor bør du kun bruke en rens som er beregnet til ansiktet, da rensen skal ha den korrekte PH-verdi.

Når du renser huden, fjerner du avfaldsstoffer, døde hudceller og annet skitt som har samlet seg på huden. På den måten vil huden lettere absorbere kremen du bruker etterpå. Hvis din hud føles tørr og stram, etter du har vasket ditt ansikt, kan du med fordel bruke en rensemelk, -krem eller -lotion, som inneholder flere fuktgivende og pleiende ingredienser enn for eksempel en renseskum. Når du fjerner makeup, er det viktig å bruke en makeupfjerner, da andre renseprodukter kan være for tøffe for huden rundt øynene. 

Skintonic

Etter enhver rens, uansett hudtype, bør du bruke en skintonic. De fleste skintonics inneholder en liten del alkohol eller en annen ingrediens som er stimulerende for hudens porer. Til en sart hud bør du dog velge en skintonic uten alkohol, da den ellers kan være for hard mot din hud. En skintonic er et aktivt pleiende produkt som bør inngå i alle hudpleierutiner. Produktet bruker man til å stramme huden opp, fukte den og forberede huden på den pleiende serum/kremen, som du skal bruke etterpå. 

Serum

Et serum er et meget tyntflytende gel som trenger raskt inn i huden og inneholder en høy konsentrasjon av de aktive ingredienser. De fleste serum hører til en serie av hudpleie produkter med dag- eller nattkremer. Du bruker ditt serum i kombinasjon med en krem, da et serum ikke kan stå alene. Et serum gjør din dag- eller nattkrem mer aktiv og gjør at den kan trenge lenger ned i huden og dermed arbeide aktivt med din hud i dybden. 

Dagkrem

Dagkrem er den kremen, du bruker i løpet av dagen. Den vil typisk beskytte din hud og tilføre fukt løpende. Det finnes også mer avanserte kremer som arbeider på aldringstegn, pigmentforandringer, akne og andre problemer, du kan ha med din hud. Du bruker din dagkrem etter du har renset din hud, brukt skintonic og evt. et serum. Om dagen er fordampingen av fukten i huden størst og din hud blir utsatt for UV stråling. Derfor er det viktig å velge en dagkrem med solfaktor og en masse fuktgivere.

Hvis du har en fettet hudtype, vil du sannsynligvis foretrekke en dagkrem i form av en gel. Den vil trenge raskere inn i huden og være mer lett i konsistensen. Din gel skal hovedsaklig inneholde fukt, da fukt er med til å minske produksjonen av fett i huden.

Hvis du har en meget sart hud, skal du bruke en god fuktkrem med beskyttelse i form av antioksidanter og solfaktor. En krem som inneholder E og C vitamin, beskytter din hud gjennom hele dagen på grunn av de sterke antioksidanter. 

Nattkrem

Som nevnt ovenfor arbeider huden mye raskere om natten, da den frastøter alle avfaldsstoffer fra huden. Huden arbeider på cellefornyelse og reparasjon av de skader den har fått i løpet av dagen, på grunn av forurensing, sol, miljø og livsstil generelt. Derfor er det spesielt viktig å bruke en veldig nærende krem eller gel. Det er også her veldig vigtigt at du renser ditt ansikt før du påfører nattkrem, da kremen ellers ikke kan trenge inn i huden og arbeide i dybden. 

Øyenkrem

Da huden omkring dine øyne er meget sart og tynn, bør du alltid bruke en krem spesielt til øyenomgivelser og ikke en dag- eller nattkrem. En øyenkrem er sammensatt på en annerledes måte enn enhver annen krem til ansiktet. Den er sammensatt av oljer som gjør huden smidig og inneholder masse fukt og pleiende ingredienser som holder bindevevet i huden elastisk.

En øyenkrem med fukt er en god idé å starte med tidlig - også før huden viser tegn på alder eller andre problemer. Huden er bedre til å utnytte kremene og ingrediensene når den er ung i forhold til en mer aldrende hud. Fukt er samtidig det beste middel mot alderstegn, som ofte viser sine første tegn omkring øynene. En øyenkrem påføres fra neseryggen og ut mot tindingen.

Masker

Det finnes mange forskjellige masker til hvert sitt formål. Fuktmasker, dybderensende masker, skrubbemasker, pleiende masker osv. Du kan lese om deres egenskaper under.

Fuktmaske:
En fuktmaske er velegnet til alle som ønsker noe ekstra fukt til huden. Fukt forebygger alderstegn og gir huden mer utstråling og glød. En fuktmaske skal typisk sitte på huden i 15 minutter, men du kan med fordel velge å sove med din fuktmaske et par ganger om uken for å få et fuktboost.

Dybderensende maske/leirmaske:
En dybderensende maske renser huden i dybden for avfaldsstoffer og renser porene. Denne masken kan brukes et par ganger om uken og du kan med fordel etterfølgende bruke en fuktgivende maske som nattkrem. Masken vil absorbere overskytende fett fra huden og virke sammentrekkende på porene, så de blir mindre synlige.

Skrubbemaske/peeling maske:
En skrubbemaske kan enten være en peeling eller en eksfoliering. En skrubbekrem er en gelé, krem eller maske med små korn som mildt renser hudens overflate for døde hudceller. Huden vil fremstå helt ren og klar og masken vil fornye cellene og blodsirkulasjonen i huden. Du bør bruke en skrubbemaske 1-2 ganger om uken og helst ikke flere ganger enn det. En skrubb eller peeling kan være hard mot huden hvis det blir gjort for ofte.

Pleiende-/mykgjørende maske:
En pleiende og mykgjørende maske er ofte basert på urteekstrakter for å virke beroligende på huden. Masken vil tilføre fukt til huden og minske irritasjon i huden. Denne masken er spesielt god til en sart hud.   

Halspleie

Vi glemmer ofte vår hals i forbindelse med hudpleie. Men det er viktig å huske at halsen viser de samme alderstegn og skader som huden i vårt ansikt. Derfor er det også nødvendig at vi pleier huden på halsen. Liksom huden omkring øynene er huden på halsen også annerledes oppbygget enn ansiktet. En halskrem virker pleiende og gjenoppbyggende på huden på halsen.

En halskrem anbefales til deg som er over 30 år, da det er der huden på dette område begynner å miste sin elastisitet og fylde. 

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Postnord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mere på alle dine sunne innkjøp!

Meld deg til nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips til en sunnere livsstil.