7 must-haves sommerfavoritter

Skrevet av
Vårklar kvinne går gjennom nyutsprungne kirsebærtrær

I denne artikkelen vil vi presentere 7 must-haves sommerfavoritter som vil hjelpe deg med å få en frisk og oppdatert skjønnhetsrutine som passer perfekt til sommerens aktiviteter. Vi har valgt ut alt fra fine neglelakker og forpleieprodukter til solkremer og selvbruningsprodukter. Til sammen er vi sikre på at disse produktene vil være med på å gi deg en følelse av fornyet velvære og hjelpe deg med å føle deg frisk og klar gjennom hele sesongen.


Sommeren er endelig i anmarsj!

Sommeren er en tid for fornyelse. Dette gjelder også å fornye og oppgradere skjønnhetsrutiner. Når været blir varmere og solen titter frem, endres behovene våre og vi trenger produkter som beskytter og pleier huden og håret på en annen måte enn om vinteren.

For mange tilsvarer det gode været kjoler, shorts og skjørt. Derfor starter vi bl.a. å fjerne vinterpelsen på bena, optimere den bleke huden og beskytte huden vår mot solens stråler. Dette er sommerens absolutte must have produkter:


1. Neglelakk – Gi neglene farge

Neglelakk er en enkel og billig måte å tilføre farge og liv til neglene dine. Det er mange farger å velge mellom, og du kan endre farger hver uke for å matche stilen og humøret ditt.

Du kan velge en neglelakk med glitter, en matt farge eller en med full glans. Når vi går inn i våren, kan vi også se frem til lysere dager. Så mange forbinder vår og sommer med lyse pastellfarger. Men enten du liker lyse eller mørkere farger, finnes det utallige forskjellige nyanser og farger å velge mellom. Du finner garantert en som passer sommerstemningen din!

Ved bruk av neglelakk er det viktig å bruke top- og base coat for å hindre misfarging av sterke farger, samt for å gi en mye bedre holdbarhet.


Kvinne tar på solkrem i ansiktet for å beskytte seg mot vårsolen

2. Ansiktssolkrem – Beskytt huden din mot solens stråler

Sommeren byr på mye godt, blant annet at vi ser mer til solen, og kjenner de varme solstrålene som vi har savnet i hele vinter. Men med mer sol er det også større risiko for å få solskader. Solkrem til ansiktet er derfor viktig for å beskytte huden mot solskader, selv om solen kanskje ikke virker veldig sterk på våren. Ansiktssolkrem beskytter mot skadelige UV-stråler fra solen, og som pluss forhindrer UV-beskyttelse tidlige aldringstegn.

Men det er viktig å velge en solkrem som passer din hudtype, da noen solkremer kan være for tunge eller fete for huden i ansiktet ditt og kan derfor gi urenheter. Har du f.eks. fet hud kan det være lurt å velge en lett solkrem med matterende effekt. Det vil sørge for at huden din ikke føles klissete, og samtidig sikre at huden din får optimal beskyttelse fra solen.3. Fotfil – Gjør føttene klare for sandaler

Med de varmere temperaturene som våren bringer med seg, kommer muligheten til å ta på seg sandaler og vise frem føttene. Også her vil neglelakk være en perfekt partner, så du kan også sørge for at tærne har farge på seg.

Men har du tørr og hard hud på føttene kan dette være utfordring. Kanskje det gjør at du ikke vil vise frem føttene. En fotfil er den perfekte løsningen for å få myke og vakre føtter som er fri for tørr og hard hud, slik at du kan trekke på deg sandalene igjen. De fleste fotfiler kan fjerne hard hud på bare noen få minutter, og supplerer du med en god fotkrem er du garantert et mer langvarig resultat, så du slipper å bruke fotfilen like ofte.4. Selvbruning – Få en sunn og vakker glød

Ønsker du en solbrun glød uten å utsette huden din for skadelige UV-stråler, så er selvbruning den perfekte løsningen. Med selvbruningsprodukter kan du enkelt bygge opp en vakker glød til huden din på bare noen få timer. Mange bruker selvbruning hele året, slik at de unngår at huden blir trist og blek om vinteren.

Når du skal bruke selvbruning er det viktig å forberede huden på forhånd. Det er en veldig god idé å skrubbe huden dagen før påføring. Det betyr at du får fjernet alle de døde hudcellene, slik at selvbruningen din ligger penere og jevnere.

Barbering eller andre former for hårfjerning må skje minst 24 timer før bruk av selvbruner, da fargen ellers kan sette seg i porene og gi små mørke prikker.

Etter du har dusjet er det også en veldig god idé å smøre på en fuktighetskrem slik at du sørger for at huden din er mettet med fuktighet. Dette vil redusere risikoen for at selvbruningen legger seg i flekker der huden din er tørr. Dette gjelder spesielt albuer og knær.

Det er forskjellig fra selvbruning til selvbruning hvor lang tid det tar før den gir farge. Noen gir farge umiddelbart, mens andre gir farge først etter noen timer.


Kvinne barberer leggene for å gjøre seg klar til våren

5. Barberhøvel til beina – Få myke og glatte bein

Skjørt og shorts gir mulighet for å få litt luft til huden, og er derfor fine når været blir varmere. Men dette betyr også at det er slutt på vinterpelsen siden mange foretrekker glattbarberte bein når beina skal vises frem.

En barberhøvel er en enkel løsning for å få myke og glatte ben. På den måten kan du raskt få hårløse bein når du likevel står under vannet i dusjen.

For å sikre best resultat er det viktig å skifte ut barberhode jevnlig, slik at du alltid sikrer deg skarpe barberblader. Dette vil gjøre bena enda mykere og redusere risikoen for røde nupper og inngrodde hår.6. Parfyme – Legg til en ny duft til sommergarderoben din

En ny parfyme kan være en fin måte å oppgradere sommergarderoben på. Om vinteren pleier mange å bruke litt tyngre dufter, men når det begynner å bli vår og sommer ønsker vi en lett og frisk duft som passer årstiden.

Når du skal velge en ny parfyme må du selvfølgelig velge en som passer din personlige stil, men også vurdere hvor lenge du vil at den skal vare. Her kan du ofte velge mellom EDP og EDT. Eau de Parfum er den av disse to som varer lengst, da konsentrasjonen er høyere. Eau de Toilette er mildere ettersom konsentrasjonen er lavere, og den vil derfor virke mye friskere og lettere. Når nye sommerdufter lages, er de ofte EDT for å gi en lett, frisk og mild tone for vår og sommer. Så kanskje du bør vurdere en ny EDT slik at du virkelig kan gå våren i møte?7. Stylingverktøy – Bli fin på håret til vårens og sommerens spesielle anledninger

Sommeren byr på mange høytider, blant annet konfirmasjonstid. I slike spesielle anledninger er det fint å pynte seg litt ekstra på håret, spesielt nå som sola og sommervinden gir frisyren din litt ekstra liv.

Du kan for eksempel lage lekende krøller med en krølltang, eller bruke en rettetang til å skape vakre bølger. Husk å alltid bruke varmebeskyttelse når du skal bruke stylingjern for å unngå å skade håret. Det kan også være lurt å bruke en hårspray etter varmestyling, slik at frisyren du har jobbet for varer gjennom dagen.

Hvis du ønsker en litt letter styling, kan du bruke stylingprodukter i stedet for stylingjern. Bruk for eksempel enn tørrsjampo eller mousse for mer volum, eller en saltvannsspray for mer tekstur i håret.Les også:

Velg riktig solfaktor i vårsolen
Den ultimate guiden til selvbruning
Pakkeliste til ferien – Ting du skal huske når du reiser


Pil til toppen av siden Med24.no

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.