Solkrem til ansikt

Huden i ansiktet er mer følsom og utsatt enn på resten av kroppen. Derfor er det viktig å ha en egen solkrem for ansiktet. Du kan lese mer om solkrem til ansiktet her!

131 Produkt(er)

Hvorfor må jeg bruke en separat solkrem for ansiktet?

Å beskytte huden mot solens skadelige stråler er essensielt, og det er derfor viktig å velge riktig solkrem for ansiktet. Huden i ansiktet har en tendens til å være mer følsom fordi den er ekstra utsatt sammenlignet med resten av kroppen vår. Derfor er det laget solkrem som er spesielt utviklet for ansiktet.

Med en ansiktssolkrem gir du huden din i ansiktet nærende ingredienser samt god beskyttelse mot solens kraftige stråler. Spesielt hvis du har sensitiv hud, pigmentforandringer eller lider av urenheter, kan det være spesielt viktig å få laget en solkrem spesielt for ansiktet.

Er du på jakt etter solkrem for resten av kroppen, finner du alle våre solkremer her!

Hvorfor er solbeskyttelse så viktig?

Solen sender ut ultrafiolette (UV) stråler som kan forårsake skade på huden. Ubeskyttet soleksponering kan føre til for tidlig aldring, solbrenthet, pigmentforandringer og andre skader på huden. Ved å bruke solkrem i ansiktet kan du redusere risikoen for disse skadene og bidra til å holde huden sunn og ungdommelig.Rundt billede - Kvinde med rødt hår påfører solcreme i ansigtet

Solkrem til ansiktet med mattende effekt

Hvis du har tendenser til fet og kombinert hud, kan noen solkremer være fete i konsistensen, og lite heldig for din hud. Men det finnes alternativer!

For deg med fet og kombinert hud kan det være lurt å velge en ansiktssolkrem som er laget nettopp for denne hudtypen. Disse solkremene til ansiktet vil ofte ha en anti-glans og mattende effekt. Dette vil bidra til at huden din ikke blir fet og skinner enda mer når du bruker solkrem for ansiktet.Er dagkrem med solfaktor det samme som ansiktssolkrem?

En dagkrem med SPF er veldig bra for daglig beskyttelse, f.eks. under sminken din. Men kan du bruke dagkremen din med SPF som solkrem?

I hovedsak er solkrem solkrem, så det er ikke fordi dagkremen din med SPF 25 gir mindre beskyttelse enn ansiktssolkremen din med SPF 25. Men solfilter i en krem ​​tar mye plass, og gir mindre plass til f.eks. ingredienser med anti-aldringseffekt. Så hvis dagkremen din har høy SPF, men samtidig er fylt med mange ingredienser som har en anti-aldringseffekt, må mer krem ​​påføres for å oppnå samme faktor som i en ansiktssolkrem.

Så hvis du vil ha en dagkrem med mange aktive ingredienser, men samtidig ha høy beskyttelse, bør du velge en god dagkrem og en egen ansiktssolkrem med høy faktor.Velg riktig solkrem til ansiktet

For å velge den beste solkremen for ansiktet ditt, er det en god idé å ta hensyn til følgende faktorer:

 1. Din hudtype: Velg en solkrem som passer din hudtype. Har du sensitiv hud bør du velge en solkrem spesielt utviklet for intolerant hud. Hvis huden din er fet er det for eksempel lurt å velge en oljefri solkrem og en med mattende effekt.
 2. SPF-verdi: Velg en solkrem med SPF-verdi på minst 30 for å beskytte mot UVB-stråler. Høyere SPF-verdier gir bedre beskyttelse, men husk at ingen solkrem blokkerer 100 % av UV-strålene.
 3. Bredspektret beskyttelse: Sørg for at solkremen din beskytter mot både UVA- og UVB-stråler. UVA-stråler forårsaker aldring av huden, mens UVB-stråler forårsaker solbrenthet.
 4. Vannfasthet: Hvis du planlegger å svømme eller svette, kan det være lurt å velge en vannavstøtende solkrem som forblir effektiv lenger under forholdene.


Hvordan påføre solkrem riktig

Følg disse trinnene for å få best mulig beskyttelse:

 1. Påfør rikelig med solkrem: Bruk minst en teskje solkrem for ansiktet og en hel håndfull solkrem for hele kroppen. Påfør solkremen jevnt og sørg for å dekke alle utsatte områder, inkludert ører, nese og hals.
 2. Påfør solkrem før du går ut: Påfør solkrem minst 15-30 minutter før du går ut i solen, så rekker den å trekkes inn i huden og danne et beskyttende lag.
 3. Påfør solkrem regelmessig: Påfør solkrem på nytt hver 2. time og umiddelbart etter svømming, svette eller at du har tørket deg med et håndkle. Selv vannfaste solkremer kan miste effektiviteten over tid, så det er viktig å påføre på nytt ofte.
 4. Bruk solkrem hele året: UV-stråler er tilstede hele året, så det er viktig å beskytte huden din, uansett årstid. Bruk en daglig fuktighetskrem med solkrem for å sikre kontinuerlig beskyttelse.


Rundt billede - Kvinde smører solcreme på lille piges ansigt

Ofte stilte spørsmål om solkrem til ansiktet

Det kan være mange spørsmål når det kommer til solkrem. Her finner du svar på noen av dem:

Hvor ofte bør jeg bytte solkrem?

Solkrem har generelt en holdbarhet på ca. 12 måneder etter åpning. Dette avhenger imidlertid mye av hvordan du har lagret det. En solkrem bør ideelt sett oppbevares i romtemperatur og ikke i direkte sollys. Er du i tvil om solkremen din er for gammel, vær oppmerksom på eventuelle endringer i konsistens, farge eller lukt som kan tyde på at produktet har blitt for gammelt.

Bør jeg bruke solkrem hvis det er overskyet?

Ja, det er viktig å bruke solkrem selv når det er overskyet, da opptil 80 % av UV-strålene kan trenge gjennom skyer. Eksponering for UV-stråler kan fortsatt forårsake hudskader selv på en overskyet dag, så det er viktig å beskytte huden din uansett vær.

Kan jeg bruke min vanlige solkrem i ansiktet?

Det er best å bruke en solkrem designet for ansiktet, da disse solkremene vanligvis er lettere i tekstur og mindre sannsynlighet for å tette porene. Men hvis du ikke har tilgang til en ansiktssolkrem, kan du bruke en kroppssolkrem i en nødssituasjon.

Er solkrem med høy SPF alltid bedre?

En høyere SPF-verdi betyr større beskyttelse mot UVB-stråler, men forskjellen mellom en SPF 30 og en SPF 50 er minimal. SPF 30 blokker ca. 97 % av UVB-strålene, mens SPF 50 blokkerer ca. 98 %. Det kan ofte være viktigere å smøre solkrem på riktig måte og påføre på nytt regelmessig enn å fokusere på høy SPF. Du bør imidlertid se på hudtypen din og UV-indeksen til stedet du skal sole deg på. Noen hudtyper er mer tolerante for solen.

Kan jeg bruke sminke med solbeskyttelse i stedet for solkrem?

Sminke med solbeskyttelse kan gi et ekstra lag med beskyttelse, men det bør ikke erstatte solkremen for ansiktet. Sminke sprer seg ofte ikke jevnt nok til å gi tilstrekkelig beskyttelse, og det er ikke like enkelt å ta på flere runder med sminke som det er å påføre et nytt lat med solkrem. Bruk derfor en solkrem under sminken for å sikre optimal beskyttelse.

Hvordan kan jeg beskytte huden min ytterligere mot solskader?

I tillegg til å bruke solkrem, er det flere andre metoder du kan bruke for å beskytte huden mot solskader:

 • Søk skygge spesielt mellom kl. 12-15 når solstrålene er mest intense.
 • Bruk beskyttende klær med lange ermer, lange bukser og en bredbremmet hatt for å beskytte huden mot direkte sollys.
 • Beskytt øynene dine mot skadelige UV-stråler ved å bruke solbriller som blokkerer 100 % av UVA- og UVB-strålene.
 • Solarium utsetter huden din for intens UV-stråling, noe som kan forårsake for tidlig aldring og øke risikoen for solskader. Bruk heller selvbruner hvis du vil ha en solfylt glød.

Ved å følge disse anbefalingene og bruke solkrem på riktig måte, kan du minimere risikoen for solskader og holde huden sunn og vakker. Husk at det å beskytte huden mot solens skadelige stråler er en viktig del av hudpleierutinen din, uavhengig av alder eller hudtype.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.