Solkrem til hele familien

359 Produkt(er)

Din guide til god solkrem og solbeskyttelse

Solen er både din huds beste venn og verste fiende. Den er en fantastisk kilde til lys, varme og D vitamin. Glemmer du å nyte solen med omtanke, kan det resultere i solskader som er svært ubehagelige og øker risikoen for å utvikle kreft i huden senere i livet.  

Det finnes mange måter du kan beskytte huden mot solens stråler. Her hos Med24 finner du et stort utvalg av forskjellige solkremer som kan beskytte huden –  om du er i sydens sol eller bare nyter den solbeskjedne norske sommer.


Hva er UV-stråling?

Foruten de synlige stråler som kommer fra solen, finnes det også usynlige stråler, og det er dem du skal være oppmerksom på. De usynlige stråler består dels av varm infrarød stråling og dels av UV-stråling, som hverken kan ses eller merkes. Betegnelsen UV-stråler dekker over flere forskjellige typer, hvor du skal være oppmerksom på to: UVB- og UVA-stråler. Det er disse to som kan forårsake solskader, solbrenthet, ødelegge hudens DNA og i verste fall utvikle hudkreft.

Strålene fra solen er så sterke at de er til stede hele året, men de er kraftigst og potensielt mest skadelige i sommerhalvåret. Du kan til enhver tid orientere deg om UV-strålenes styrke ved å holde øye med UV-indekset. UV-indekset forteller deg når du skal passe på i solen. Det er nemlig ikke temperaturen som er avgjørende for om solen kan brenne, det er derimot UV-strålingen som allerede kan være høy om våren. Når UV-indekset er 3 eller høyere, anbefaler Helsedirektoraktet, at du beskytter deg i solen. Det er typisk i dagtimene mellom kl. 12 og 15, at UV-indekset er høyest, og hvor det derfor er viktig med god solbeskyttelse.


Anbefalinger om solbeskyttelse

Står du med det ene ben i et charterfly, eller søker du bare noen gode anbefalinger til hvordan du best mulig beskytter deg i solen? Så er du kommet til det rette sted. Selv om solkrem er en fantastisk beskyttelse mot solens skadelige UV-stråler, så er det ingen garanti for at lengre opphold i solen ikke kan være skadelig for huden. Solkremen er et godt og viktig skjold som kan holde en del av farene på avstand. Ønsker du det beste råd, så er det å oppholde seg i solen i så kort tid som mulig. De tre kjente solråd lyder:

  • Skygge
  • Solhatt
  • Solkrem

Det siste punktet kan vi hos Med24 hjelpe deg med! I vårt sortiment finner du anerkjente merker som uten tvil kan klare oppgaven. Prøv en av de effektive solkremer, solspray, aftersun, sollotion eller solstifter fra eksempelvis Derma, Vichy, Eucerin, La Roche-Possay og mange flere. Uansett hvilken solkrem du velger, er regel nr. 1 at du skal bruke rikelige mengder! Regn med å bruke en håndfull til en voksen for å oppnå den optimale solbeskyttelse. Husk samtidig å gjenta påsmøringen når du har vært i vannet, svettet eller tørket deg med et håndkle.


Hvilken SPF-faktor skal min solkrem ha?

SPF står for Sun Protektion Factor og er et uttrykk for mengden av solstråler som filtreres fra ved bruken av solkrem. Det er ganske enkelt – jo høyere faktor desto bedre beskyttelse. I Norge vil de fleste være tilstrekkelig beskyttet av en solkrem med faktor 15. Men skal du på ferie under sydens sol, bør du velge en solkrem med faktor 30 eller over.

Når du kjøper solbeskyttelse som solkrem, er det en god idé å velge én som passer til destinasjonens UV-indeks og som er bredspektret, dvs. beskytter mot både UVA- og UVB-stråling. Er huden samtidig tørr, bør du gå etter en krem eller lotion som samtidig tilfører masse fukt til din hud. Sørg alltid for å ha rikelig med så det ikke skal spares på mengdene!


Solkrem til barn og sart hud

De fleste barn ville nok helst unnvære solkremen når vannet og stranden trekker, men ikke desto mindre er den sarte barnehud avhengig av god solbeskyttelse. Velg mellom sollotion og spray.

Liksom voksne med sart hud kan noen barn reagere følsomt på visse former for solkremer. Det kan være vanskelig å finne ut hvilke parfymestoffer, unødvendige tilsetningsstoffer og fargestoffer man bør unngå for ikke å utvikle eller genere eksisterende allergi. Generelt bør du unngå solkremer som inneholder ordene parfyme, aroma eller fragrance. Liksom de forskjellige sertifiseringer og merker kan være et peilemerke for at produktene ikke inneholder unødig kjemi.


Er skaden skjedd, så husk:

Det kan skje for selv den beste at solen allikevel får lov til å brenne på huden så du blir solbrent i en eller annen grad. Hvis skaden er skjedd, så gjelder det å gi huden det den har mest bruk for. Derfor bør du naturligvis unngå solen helt hvis uhellet er ute, og du er blitt rød i stedet for brun. Deretter har huden og kroppen bruk for masse fukt. Drikk masse vann og smør huden inn i fuktgivende produkter som aftersun. I sortimentet her finner du aftersun av forskjellig slags både med og uten Aloe Vera. 


Finn den beste solkremen til nettopp deg

Du er til enhver tid velkommen til å kontakte oss hvis du har spørsmål om våre produkter, din ordre eller annet. Vi legger stor vekt på at det skal være trygt og sikkert å handle hos oss. Du kan rolig gå på jakt etter den rette solbeskyttelse til deg og din familie på Med24 – vi sender det til og med fraktfritt ved kjøp over 699 kr. 

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Bring

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.