Solkrem til hele familien

466 Produkt(er)

Din guide til god solkrem og solbeskyttelse

Solen er både din huds beste venn og verste fiende. Den er en fantastisk kilde til lys, varme og D vitamin. Glemmer du å nyte solen med omtanke, kan det resultere i solskader som er svært ubehagelige og øker risikoen for å utvikle kreft i huden senere i livet.  

Det finnes mange måter du kan beskytte huden mot solens stråler. Her hos Med24 finner du et stort utvalg av forskjellige solkremer som kan beskytte huden –  enten du skal reise til Syden eller bare nyte den solfylte norske sommeren.Hva er UV-stråling?

Foruten de synlige stråler som kommer fra solen, finnes det også usynlige stråler, og det er dem du skal være oppmerksom på. De usynlige stråler består dels av varm infrarød stråling og dels av UV-stråling, som hverken kan ses eller merkes. Betegnelsen UV-stråler dekker over flere forskjellige typer, hvor du skal være oppmerksom på to: UVB- og UVA-stråler. Det er disse to som kan forårsake solskader, solbrenthet, ødelegge hudens DNA og i verste fall utvikle hudkreft.

Strålene fra solen er så sterke at de er til stede hele året, men de er kraftigst og potensielt mest skadelige i sommerhalvåret. Du kan til enhver tid orientere deg om UV-strålenes styrke ved å holde øye med UV-indekset. UV-indekset forteller deg når du skal passe på i solen. Det er nemlig ikke temperaturen som er avgjørende for om solen kan brenne, det er derimot UV-strålingen som allerede kan være høy om våren. Når UV-indekset er 3 eller høyere, anbefaler Helsedirektoraktet, at du beskytter deg i solen. Det er typisk i dagtimene mellom kl. 12 og 15, at UV-indekset er høyest, og hvor det derfor er viktig med god solbeskyttelse.


Anbefalinger for solbeskyttelse

To piger på stranden, klapper hinanden i hænderne


Står du med det ene ben i et charterfly, eller søker du bare noen gode anbefalinger til hvordan du best mulig beskytter deg i solen? Så er du kommet til det rette sted. Selv om solkrem er en fantastisk beskyttelse mot solens skadelige UV-stråler, så er det ingen garanti for at lengre opphold i solen ikke kan være skadelig for huden.

Solkremen er et godt og viktig skjold som kan holde en del av farene på avstand. Ønsker du det beste råd, så er det å oppholde seg i solen i så kort tid som mulig. De tre kjente solråd lyder:

• Skygge
• Solhatt
• Solkrem

Det siste punktet kan vi hos Med24 hjelpe deg med! I vårt sortiment finner du anerkjente merker som uten tvil kan klare oppgaven. 

Prøv en av de effektive solkremer, solspray, aftersun, sollotion eller solstifter fra eksempelvis Derma, Vichy, Eucerin, La Roche-Possay og mange flere.

Uansett hvilken solkrem du velger, er regel nr. 1 at du skal bruke rikelige mengder! Regn med å bruke en håndfull til en voksen for å oppnå den optimale solbeskyttelse. Husk samtidig å gjenta påsmøringen når du har vært i vannet, svettet eller tørket deg med et håndkle.Hvilken SPF-faktor skal min solkrem ha?

SPF står for Sun Protektion Factor og er et uttrykk for mengden av solstråler som filtreres fra ved bruken av solkrem. Det er ganske enkelt – jo høyere faktor desto bedre beskyttelse. I Norge vil de fleste være tilstrekkelig beskyttet av en solkrem med faktor 15. Men skal du på ferie under sydens sol, bør du velge en solkrem med faktor 30 eller over.

Når du kjøper solbeskyttelse som solkrem, er det en god idé å velge én som passer til destinasjonens UV-indeks og som er bredspektret, dvs. beskytter mot både UVA- og UVB-stråling. Er huden samtidig tørr, bør du gå etter en krem eller lotion som samtidig tilfører masse fukt til din hud. Sørg alltid for å ha rikelig med så det ikke skal spares på mengdene!Solkrem til barn og sart hud

Kvadratisk billede - Kvinde smører solcreme på næsen af en pige, som smilerDe fleste barn ville nok helst unnvære solkremen når vannet og stranden trekker, men ikke desto mindre er den sarte barnehud avhengig av god solbeskyttelse. Velg mellom sollotion og spray.

Liksom voksne med sart hud kan noen barn reagere følsomt på visse former for solkremer. Det kan være vanskelig å finne ut hvilke parfymestoffer, unødvendige tilsetningsstoffer og fargestoffer man bør unngå for ikke å utvikle eller genere eksisterende allergi. Generelt bør du unngå solkremer som inneholder ordene parfyme, aroma eller fragrance. Liksom de forskjellige sertifiseringer og merker kan være et peilemerke for at produktene ikke inneholder unødig kjemi.


Beste solkrem for ansiktet

Hvilken solkrem som passer til ansiktet ditt, avhenger av hva du forventer av solkremen. Noen ønsker en solkrem for sensitiv hud, en solkrem med matterende effekt eller en solkrem med farge som kan erstatte foundation.

Solkrem for sensitiv hud

Hvis du har sensitiv hud, kan det være en god idé å se etter solkremer som er spesielt utviklet for sensitiv hud. De fokuserer på milde ingredienser som minimerer risikoen for allergiske reaksjoner.

Solkremer for sensitiv hud er også ofte parfymefrie og har en høy solfaktor for å maksimere beskyttelsen for sensitiv hud.

Våre solkremer for sensitiv hud inkluderer:

  • Nivea Sun Face Cream UV Sensitive SPF 50
  • Avène Sun Cream SPF50+
  • La Roche-Posay Anthelios Uvmune Ultra Cream SPF 50+

Solkrem med farge

Solkremer med farge har blitt et populært alternativ for mange som ønsker å kombinere daglig solbeskyttelse med en vakker glød. Ikke bare gir fargede solkremer beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler, de gir også en lett dekning og farge i ansiktet som kan bidra til å jevne ut hudtonen og gi en frisk, naturlig glød.

Ideell for deg som ønsker å minimere morgenrutinen, eller for deg som vil ha noe lettere enn foundation med god beskyttelse.  

I utvalget av solkremer med farge finner du blant annet:

  • COOLA Rosilliance Tinted Moisturizer SPF 30
  • Vichy Capital Soleil UV-Age Daily Tinted SPF 50+
  • Australian Gold Botanical SPF 50 Tinted Face

Solkrem for hodebunnen

Beskyttelse og solkrem for hodebunnen er viktig, spesielt for dem som har en eksponert hodebunn på grunn av midtskilning, dem med tynt hår eller hvis du er skallet. Hvis du trenger solkrem for hodebunnen, er det lurt å velge en som er veldig lett i konsistensen, slik at håret ikke blir fettete eller tynget ned.

Her kan vi for eksempel anbefale:

  • Vichy Capital Soleil Melting Milk-Gel SPF30

For de som kanskje ikke liker å smøre solkrem direkte i hodebunnen, er en hatt et godt alternativ. Hatter med brede kanter gir ikke bare skygge og beskyttelse mot solen, men bidrar også til å beskytte ansiktet og nakken. Uansett om du velger å bruke solkrem eller hatt, er det viktig å sørge for at hodebunnen ikke blir oversett når det gjelder solbeskyttelse, da dette området er spesielt sårbart for solen.Hvis skaden er skjedd, så husk det:

Selv de beste av oss kan oppleve at solen likevel får lov til å brenne huden vår og forårsake solbrenthet i en eller annen grad. Hvis skaden er skjedd, er det viktig å gi huden din det den trenger mest. Derfor bør du unngå solen helt og holdent hvis du er så uheldig å ha blitt rød i stedet for brun. Dernest trenger huden og kroppen din rikelig med fuktighet. Drikk rikelig med vann og bruk fuktighetsgivende produkter som aftersun. I vårt sortiment her finner du ulike typer aftersun, både med og uten Aloe Vera.Finn den beste solkremen for deg

Når du skal finne den beste solkremen for deg, er det viktig å ta hensyn til hudtypen din og dine spesifikke behov. I vårt utvalg finner du topprangerte produkter som er anerkjent for sin effektivitet og hudvennlighet. Vi forstår hvor viktig det er å velge den riktige og beste solkremen for deg, som ikke bare beskytter mot solens skadelige stråler, men som også passer til din hudtype.

Du er til enhver tid velkommen til å kontakte oss hvis du har spørsmål om våre produkter, din ordre eller annet. Vi legger stor vekt på at det skal være trygt og sikkert å handle hos oss. Du kan rolig gå på jakt etter den rette solbeskyttelse til deg og din familie på Med24 – vi sender det til og med fraktfritt ved kjøp over 699 kr. 

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.