Selvbruning ? For en vakker farge

Selvbruning er et opplagt valg for de som ønsker en fin farge uten å bruke solarium eller sole seg. Med en selvbruner kan du enkelt og raskt oppnå den vakre, gylne sommergløden ved å simpelt påføre selvbruning over hele kroppen og ansiktet.

Hva er en selvbruning? | Velg riktig selvbruning | Slik bruker du selvbruning – trinn for trinn! 

204 Produkt(er)

Hva består selvbruning av?

En selvbruner kan være både en krem, selvbruningsservietter, spray eller mousse. Det finnes til og med solkrem med selvbruning og bodylotion med selvbruning.

Selvbruning inneholder DHA, som er et sukkerstoff som kan reagere med aminosyrene som finnes i de øvre lagene av huden. Når det oppstår en reaksjon med disse, vil huden bli brun. Imotsetning til pigmentendringene som skjer i huden ved eksponering for sollys og UV-stråler, ligger selvbruningen som et lag oppå huden og er på ingen måte helseskadelig.

Valg av selvbruning

I vårt utvalg finner du flere ulike varianter av selvbruning. Det er helt individuelt hvilken man foretrekker å bruke, men å finne ut hvilken du vil gå for kan bli forvirrende – Vi hjelper deg på rett vei.

Man kan dele opp selvbruning i to overordnede kategorier: 

 • Selvbruning til kroppen
 • Selvbruning til ansiktet

Når du bruker selvbruning, må den først og fremst påføres i området den er beregnet til.

Deretter kan du inndele selvbruning i en rekke underkategorier

 • Vanlig selvbruning
 • Opbyggende selvbruning, også kalt gradual tan
 • Vaskbar selvbruning, også kalt instant tan

Vanlig selvbruning utvikler langsomt den vakre fargen noen timer etter påføring, og forblir på huden over lengre tid. I motsetning til dette fungerer en gradual tan på en slik måte at den bygger opp farge på huden for hver gang den brukes. Instant tan gir en vakker glød umiddelbart etter påføring, som derimot vaskes bort ved neste dusj/bad.

Det nest siste trinnet på veien er å velge farge på selvbruningen. De fleste finnes innenfor kategoriene:

 • Light
 • Medium
 • Dark

Flere selvbrunere er faktisk ikke rettet mot en bestemt hudfarge i det hele tatt. Hvis du kan velge mellom lys, medium og mørk, er hovedregelen at du bør holde deg så nær din naturlige hudfarge eller høyst én farge mørkere. Hvis du allerede har veldig lys hud, så velg en "lys brunfarge".

Det siste trinnet på veien er et valg mellom de forskjellige konsistensene:

 • Selvbruningsmousse
 • Selvbruningskrem
 • Selvbruningsspray
 • Selvbruningsservietter

Tørketiden, holdbarheten, duften og prisen varierer fra produkt til produkt. Om du skal velge mousse eller spray er egentlig bare et spørsmål om smak. Noen føler at selvbruningskremen er lettere å smøre på kroppen, mens andre vil si at en spray gir best farge i ansiktet. Som oftest må du prøve deg frem med de ulike variantene av selvbruning som finnes før du finner den eller de som passer best inn i din tanning-rutine.

Behold fargen så lenge som mulig

Dagene etter at selvbruneren er påført er det viktig at du tar vare på huden med fuktighetsgivende kremer, geler m.m., da det hjelper huden å beholde fargen. Noen bruker også en olje som inneholder shimmer for å fremheve fargen på selvbruneren ytterligere.

Siden selvbruning som nevnt gradvis vil forsvinne, er det viktig å påføre selvbruning på nytt noen dager senere dersom du ønsker å beholde fargen.

Slik bruker du selvbruning - trinn for trinn!

Den viktigste delen av prosessen er faktisk forberedelsen før påføring av selvbruning. Du må forberede huden best mulig, slik at selvbruningen blir så jevn som mulig over hele kroppen. Mange opplever problemer med flekker og striper på grunn av "dårlig forberedelse" - vi hjelper deg derfor med å unngå disse feilene med disse enkle stegene:

1. Bruk fuktighetskrem: Med en jevn, næret og velstelt overflate vil selvbruningen gi det beste resultatet. Det anbefales derfor at du bruker en god fuktighetskrem for ansiktet og fuktighetskrem for kroppen.

2. Voksning og barbering: Hvis du ønsker å fjerne kroppshår, bør du gjøre dette minst 24 timer før du bruker selvbruning.  

3. Eksfolier huden: Ved å bruke en ansiktsskrubb og kroppsskrubb vil døde hudceller og den ujevne overflaten fjernes. Det er spesielt viktig å bruke rundt tørre områder som albuer, knær og ankler, da disse områdene har en tendens til å få flekker og merker. Avslutt med en fuktighetskrem senest to timer før du påfører selvbruning.

4. Påføring på kroppen: Du bør alltid være helt tørr når du starter påføringen. Selvbruneren påføres med lange og jevne strøk i sirkulære bevegelser. Det er bedre å påføre flere tynne lag enn ett tykt lag. Hvis du ikke bruker hanske, husk å skrubbe hendene grundig med vann etterpå!

5. Påføring på hendene: Når det skal påføres selvbruning på hendene, er det viktig å huske alle sider av fingrene, inkludert mindre folder og groper. Påfør først et lag med fuktighetskrem på hendene og gni dem deretter inn i selvbruneren - på samme måte som den påføres føttene og anklene.

6. Påføring i ansiktet: Ansiktet skal være bart og tørt når selvbruneren påføres. Siden ansiktet er naturlig lysere enn kroppen, bør du blande litt fuktighetskrem med selvbruneren og smøre denne på ansiktet som en vanlig krem. Vær forsiktig ved hårfestet, fargen bør helst ikke treffe hårene! 

7. Påføring ved øyelokkene: Bland fuktighetskrem med litt selvbruning og påfør forsiktig rundt øynene. Til slutt bør du tørke øyenbrynene med en bomullspinne om nødvendig for å forhindre at de blir flekker eller streker.

8. Dusj/bad etter påføring: Vent helst 8-12 timer før neste bad.

9. Få fargen til å holde: Bruk fuktighetskrem flittig etter påføring. Ønsker du å beholde samme farge over lengre tid, må du bruke selvbruneren igjen etter noen dager.

Hvordan fjerner man selvbruner?

Som alltid vil de ytterste hudcellene dø og falle av på et tidspunkt. Derfor vil også selvbruningen og den fine fargen forsvinne gradvis. Vanligvis varer fargen i ca. 5 dager. Noen selvbrunere kan også vaskes av i badekaret.

Hvis du likevel ønsker å fjerne fargen litt fortere, eller korrigere selvbruning som ikke fikk et helt heldig resultat, finnes det alternativer. Heldigvis eksisterer selvbruningsfjernere som enkelt og raskt får bort uønsket farge. Med24 selger selvbruningsfjernere fra flere forskjellige merker.

Vi anbefaler disse:

Bondi Sands Self Tan Eraser
b.tan Tan Go Away Tan Eraser

Selvbruningshanske

Vi anbefaler at du bruker en påføringshanske når du skal bruke selvbruning, da dette bidrar til en jevnere fordeling av fargen, og disse er mye enklere å bruke enn hendene.

I sortimentet hos Med24.no tilbyr vi blant annet:

Nordictan Self-Tan Mitt Maxi
Bondi Sands Reusable Self Tan Application Mitt
Ecooking Self Tanning Glove

Den beste selvbruningen

Det gjennomføres mange selvbruningstester, og det kan noen ganger være vanskelig å vite sikkert om du har kjøpt en som er god. Under har vi derfor samlet kun de beste og mest foretrukne merkene og produktene fra vårt sortiment.

Du finner blant annet:

• Derma Selvbruningskrem kan brukes både i ansiktet og på kroppen. Selvbruneren fra Derma er en lotion som inneholder mandelolje, sheasmør og glyserin – og pleier dermed huden din samtidig som den gir en fin sommerglød.

TAN-LUXE The Face er selvbruningsdråper som er enkle og dosere, og de gir deg muligheten til å tilpasse mengden etter egen hudtone og ønsket farge.

Cocoa Brown Tanning Wipes er til deg som ønsker en superrask påføringsmetode som kun tar noen minutter. Pakken inneholder 20 servietter som du kan ta med på farten, så du kan friske opp eller fremheve fargen uansett hvor du befinner deg.Hos Med24.no tilbyr vi mange flotte valg blant kundenes foretrukne selvbruningsprodukter. Disse vil hjelpe deg å oppnå det mest naturlige og effektive resultatet. Hos oss finner du din ønskede selvbruning blant gode tilbud og lave priser!

Ønsker du fortsatt å oppnå brunfargen fra sola i de varme sommermånedene? Da har vi en stor solkremkategori, som kan bidra til å beskytte deg og holde på brunfargen fra solen lenger, ved å minimere solskader fra å ligge ubeskyttet i solen.


Gå til top

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.