10 råd til en god intimhygiene

Skrevet av
God intimhygiene

Der finnes mange gode råd om en god intimhygiene og det kan være en jungel å finne rundt i. Derfor vil vi gjerne hjelpe deg så du kan finne de mest nyttige fremgangsmåtene for deg. 


Hva betyr en god intimhygiene?

En god intimhygiene er viktig hvis du vil være sikret et underliv som er i balanse uten unødvendige plager. Hvis du opplever svie, kløe, irritasjon, tørrhet eller lignende, kan det være et tegn på at du skal endre dine nåværende vaner til nye. Det er viktig at du bruker en såpe som er beregnet til intimvask eller bare vann og at du ikke vasker de nyttige bakteriene bort. Slimhinnene og huden nedentil skal helst ha en sur PH verdi. Verdien skal gjerne ligge på 3,8-4,2. I dette sure miljøet liker blant annet melkesyrebakterier veldig godt å bo. Nettopp disse melkesyrebakteriene er gode bakterier, da de er med til å vedlikeholde et normalt fungerende underliv og minske risikoen for blant annet skjedesopp eller irritert underliv med svie og kløe.

Intimhygiene hos kvinner, menn og barn er ikke helt lik. Det er forskjellige faktorer å ta høyde for, så du oppnår et underliv i balanse og med den riktige PH verdi. I denne guiden tar vi utgangspunkt i en god intimhygiene hos kvinner, så du kan bli klokere på ditt intimområde og unngå blant annet irritasjon og sopp i skjeden.


10 gode råd til deg om intimhygiene

1. Unngå bruk av allminnelig såpe ved intimvask. Bruk vann eller intimsåpe

2. Bruk kun bind, tamponger og truseinnlegg i forbindelse med menstruasjon

3. Ikke vask deg oppe i skjeden – det ødelegger den sunne bakteriebalansen 

4. Bruk evt. stikkpiller med melkesyrebakterier hver 14. dag for å opprettholde en sunn bakterieflora i underlivet

5. Unngå deodorant eller andre produkter med parfyme i underlivet

6. Når du er på toalettet, så husk alltid å tørke deg bakover så du ikke overfører coli bakterier til skjeden

7. Bruk gjerne bomullstruser så din hud kan puste 

8. G-streng kan oppføre seg som en ”sti” som overfører uønskede bakterier fra endetarmen til skjeden

9. Utflod er ikke nødvendigvis et tegn på ubalanse, men i de fleste tilfeller et sunnhetstegn

10. Ved tørrhet kan du med fordel bruke en intimgel eller krem


Hos Med24.no kan lese mye mer om problemer med underlivet. Feks. kan du lese om sopp i skjeden og kløe i skjeden.
Det er viktig å huske på, at opplever du forandringer eller uregelmessigheter vedrørende underlivet som ikke er normalt, bør du kontakte din lege. 


Hårfjerning og intimhygiene

Det er etterhvert et kjent problem hos kvinner som intimbarberer seg, at de opplever små sår, nupper, kviser og inngrodde hår. Ofte oppstår disse plagene i forbindelse med barberingen, fordi hygienen og selve barberingen ikke er i orden.

Der oppstår lett små sår når vi intimbarberer oss. Dette kan skyldes at skraperen ikke er skarp nok, at vi presser for hardt eller barberer oss mot hårenes groretning. Disse sårene er et paradis for uønskede bakterier som enkelt kan spre seg til resten av underlivet. Her kan det anbefales og ikke oppbevare skraperen direkte i dusjen, men et tørt sted. Du bør også desinfisere din skraper hver gang etter at du har brukt den. Du kan evt. bruke desinfeksjonsmiddel som gel eller servietter. Du kan også bruke brintoverilte.

Du bør skrifte ut hodet på din skraper ofte, så bakterier som sitter på skraberen, ikke blir overført til underlivet. Disse bakteriene kan skape ubalanse og resultere i irritasjon. Du kan finne vårt utvalg av skrapere til kvinner her.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Bring

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.