Bind

Her finner du et stort utvalg av bind for menstruasjon. Det finnes flere størrelser og absorberingsevner, slik at du kan føle deg trygg og sikker gjennom hele menstruasjonen. Vårt utvalg inkluderer bl.a. også tamponger, truseinnlegg og menskopper – les mer om menskopper her!


Forskjellige typer bind | Hvor ofte bør du bytte bind?

45 Produkt(er)

Hva er menstruasjon?

Menstruasjon kommer som en normal del av en kvinnes syklus. Det er blødninger fra livmoren i forbindelse med at en eggløsning er over, dersom det ikke har vært en befruktning av egget.

I de fleste tilfeller vil den første menstruasjonen komme når en jente er mellom 9-18 år, men gjennomsnittsalderen er rundt 13 år. Menstruasjonen vil vanligvis vare til du er rundt 45-50 år og går inn i overgangsalderen.

For mange er menstruasjonen en fast besøkende hver eneste måned, og holder seg rundt 3-7 dager ved hvert besøk. Bruker du prevensjon i form av f.eks. p-piller eller minipiller kan det imidlertid se litt annerledes ut, da flere faktorer kan spille inn her.

For å komme deg lettere gjennom mensen kan du bruke bind, truseinnlegg, tamponger, menskopp eller andre hygieneartikler som er laget for bruk under menstruasjonen. Dette kan gjøre mensen til en mer behagelig opplevelse ettersom du minimerer risikoen for å blø igjennom.


Forskjellige typer bind

Det finnes mange forskjellige typer bind, som alle kan hjelpe deg med å kontrollere blødningen din. Det spiller ingen rolle om blødningene dine er små eller store. Du kan nesten alltid se hvor absorberende bindet er på emballasjen. Det er laget et dråpesystem for å vise absorberingsevnen til hvert bind, der desto flere dråper på pakken, desto høyere absorberingsevne.

Nedenfor kan du se hva som er forskjellen mellom de ulike hjelpemidlene for din menstruasjon, og finne ut hvilken løsning som passer best for deg.

Bind med vinger

Et bind med vinger sitter ekstra godt festet til trusa. Vingene på siden av bindet brettes ned under trusen og fester seg slik at de holder seg på plass hele dagen. Disse kan være gode å bruke hvis du er aktiv, da svette kan føre til at bindet ikke sitter på langt nær like godt, men med vinger på bindet kan du være mer komfortabel.

Bind uten vinger

Bind uten vinger fester seg godt til trusa da de er klebende på undersiden. Den selvklebende siden holder bindet på plass, slik at du kan bruke det trygt. Så om du liker bind med eller uten vinger er en smakssak, da de fungerer på samme måte. Noen kan imidlertid føle en ekstra trygghet i å bruke bind med vinger.

Nattbind

Et nattbind er, som navnet tilsier, bind laget for natten. Noen bruker dem også på dagtid, da de typisk har høyere absorberingsevne ved kraftige blødninger. Det er ikke noe galt i at de brukes på dagtid bare fordi de kalles nattbind. Du må gjøre det som føles best for deg!

Nattbind er lengre enn vanlige bind for å sikre at du ikke blør gjennom, verken når du ligger på magen eller ryggen. Det betyr at du kan sove en hel natt uten å være redd for ulykker.

Økologiske bind

Ønsker du økologiske bind, finner du også dem her. Økologiske bind er laget av 100 % økologisk bomull, og er derfor laget av materiale hvor du unngår parfyme eller andre faktorer som kan forårsake irritasjon i intimområdet.

Stoffbind

Ønsker du en mer bærekraftig løsning kan du få stoffbind som er gjenbrukbare, slik at du blir kvitt ekstra avfall og plast. Disse kan vaskes i maskin, så du enkelt kan rengjøre dem og bruke dem igjen og igjen.


Hvor ofte bør du bytte bind?

Det er viktig å skifte bind, truseinnlegg og tamponger regelmessig, slik at du minimerer risikoen for at bakterier og irritasjon oppstår og at du blør gjennom. Du bør bytte bind, truseinnlegg og tamponger enten når de er "fulle", noe som lett kan være etter 2 timer hvis absorberingsevnen ikke er høy nok, ellers ca. hver 3-4 time.

Det er imidlertid ikke mange som setter alarmen, står opp og skifter bind midt på natten. Her er det utviklet nattbind med høy absorberingsevne, slik at du trygt kan legge deg uten å være redd for å blø gjennom.

Ofte blør du ikke like mye i begynnelsen og slutten av mensen som du gjør på mellomdagene. Derfor er det lurt å ha mange truseinnlegg og bind med ulik absorberingsevne liggende for å være dekket til alle dager. Du kan vanligvis se absorberingsevnen til bindet ditt på utsiden av emballasjen i form av små dråper. Jo flere fylte dråper, jo høyere absorberingsevne.


Menstruasjonstruser

Menstruasjonstruser er truser som føles som dine vanlige truser, men som sikrer at du ikke blør igjennom. Menstruser er innebygd med ekstra lag som absorberer og kapsler inn blødningen slik at du ikke blør gjennom. Dette er en mer bærekraftig løsning for deg som ønsker å beskytte miljøet, da de ganske enkelt kan vaskes og brukes om igjen. Trusen kan brukes i opptil 8-12 timer før du bør skifte den, avhengig av hvor mye du blør.


Pil til toppen

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.