Etterfødselsbind

Bind etter fødsel har høyere absorberingsevne enn vanlige bind, slik at du er tryggere i tilfelle blødning etter fødselen. Les mer om bind etter fødsel her!

15 Produkt(er)

Hva er etterfødselsbind?

Bind etter fødsel er, som navnet antyder, bind som er spesielt utviklet for tiden etter fødselen. Fødselsbind kan absorbere mer enn vanlige bind og rommer mye mer væske. Disse innleggene er uunnværlige etter fødselen, ettersom vi blør mer etter fødselen enn vi er vant til under mensen.Hvorfor blør jeg etter fødselen?

Det er helt normalt å blø i flere uker etter fødselen. Blodet kommer fra stedet der morkaken satt fast, og når morkaken løsner under fødselen, dannes det et sår som må gro. Denne prosessen vil føre til at du blør i opptil 6-8 uker etter fødselen.

De første dagene etter fødselen vil du oppleve blødninger som ligner på en kraftig menstruasjon. Deretter vil blødningen avta etter hvert som livmoren trekker seg sammen igjen.

I noen tilfeller kan det dannes blodpropper, som kan være på størrelse med et hønseegg. Dette kan virke voldsomt og skremmende for noen, men det er helt normalt og ufarlig å oppleve dette.


Hvilke bind bør jeg velge etter fødselen?

Vi vet fra menstruasjonen at jo kraftigere blødning, desto mer absorberende bør bindet være. Når du har født, vil du oppdage at vanlige bind ikke har høy nok absorberingsevne fordi de ikke kan holde på nok væske. Det er da du trenger bind som er laget for dette formålet.

Når du bruker etter fødselsbind, vil du føle deg tryggere under blødningen fordi de har en mye høyere absorberingsevne.Ekstra hjelp etter fødselen

Når en kvinne nettopp har født, ønsker de fleste å gi kroppen best mulig restitusjon, og det finnes ulike tiltak som kan gjøre det litt lettere.

Få ekstra støtte til bind med en etterfødselstruse

Etterfødselstruser er komfortable og pustende truser med ben som er egnet til å feste bind/bleier. Etterfødselstruser er ideelle etter fødselen, da de holder bind på plass og er komfortable og romslige, slik at du ikke føler at bindet beveger seg.

Fikseringstruser fra Abri-Fix Cotton bidrar til å holde etterfødselsbind på plass for optimal trygghet under blødning. Disse sømløse fikseringstrusene er laget av elastisk og pustende materiale for å unngå hudirritasjoner og trykkmerker. Fikseringstrusene er tilgjengelige i flere forskjellige størrelser.

Gi en avkjølende og lindrende effekt med isposer

Etterfødselsbind kan hjelpe mot blødninger, men etter fødselen kan du også oppleve hevelser og smerter i underlivet som bind ikke hjelper mot. Det finnes noen triks du kan bruke for å motvirke hevelser og smerter etter fødselen.

Du har sikkert hørt om noen som har skadet seg og deretter leter etter frosne grønnsaker i fryseren. Det kan være greit hvis det for eksempel er en kneskade, men det anbefales ikke å legge frosne erter mellom beina. I stedet kan du lage dine egne isposer, som kan gi deg den samme kjølende og lindrende effekten og hjelpe mot smerter i underlivet.


Pil til toppen

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.