Tamponger

Tamponger er et godt alternativ til bind og truseinnlegg, slik at du alltid kan føle deg trygg under mensen. Les mer om tamponger her!

33 Produkt(er)

Tamponger fra Tampax, o.b. og mange flere

Tamponger er laget av 100 % presset bomull, som utvider seg og absorberer når den blir våt. Den må føres inn i skjeden slik at det kan ta opp blodet før det kommer ut i trusa. En tampong har en liten snor i enden, slik at du enkelt kan trekke den ut igjen når den skal skiftes.

Tamponger, som bind og truseinnlegg, kommer i forskjellige størrelser avhengig av hvor absorberende den skal være. Du kan få tamponger både med og uten plastapplikator avhengig av hva du foretrekker, men hvis bruk av tamponger er nytt for deg, kan det være lettest å starte med en tampong med applikator.

En tampong gir, i motsetning til bind og truseinnlegg, mer frihet i forhold til om du f.eks. må gå i svømmehallen eller drive med andre idretter, da det ikke vil merkes på samme måte.

Her finner du bl.a. tamponger fra Tampax, o.b., Topcare og mange flere – slik at du kan finne tamponger fra akkurat det merket du foretrekker.


Hvilken størrelse tampong bør jeg bruke?

Som med bind og truseinnlegg finnes det flere forskjellige størrelser, absorberingsevne og tamponger med og uten plastapplikator.

Mini tamponger - Små

Minitamponger er små, og brukes til lett blødning. Små tamponger er også bra hvis du prøver tamponger for første gang slik at du kan venne deg til følelsen. Minitamponger finnes både med og uten plastapplikator, avhengig av hva du liker best.

Regular tamponger – Normal

Disse tampongene er større enn minitamponger og er for deg som har lett til middels blødning. Vanlige tamponger finnes både med og uten applikator.

Super tamponger - Store

Tamponger i denne størrelsen er for deg med kraftige blødninger. Mange blør kraftigere enkelte dager, så det kan være lurt å ha flere størrelser tamponger liggende. Supertamponger finnes også både med og uten applikator.


Hvordan bruker jeg tamponger?

Når du setter inn en tampong, vask alltid hendene grundig med såpe slik at du ikke overfører bakterier til tampongen eller intimområdet.

Prøv å slappe av så mye som mulig, da spenninger kan gjøre det vanskelig å sette inn tampongen. Hvis dette er en av de første gangene du bruker tampong, kan en tampong med plastapplikator være en fordel da den gjør mye av jobben for deg.

Når du har ført applikatoren opp i underlivet, kan du skyve tampongen forsiktig opp slik at den settes inn i skjeden. Deretter kan du trekke ut plastapplikatoren. Det vil nå henge en snor ut av skjedeåpningen, som du forsiktig må trekke når tampongen skal ut igjen.

Kan jeg legge tamponger på toalettet?

Når du skal skifte tampong er det enkleste kanskje bare å kaste den i toalettet. Men dette er både veldig dårlig for miljøet og kloakksystemene våre, da tamponger kan sette seg fast rundt en stor plugg og skape blokkeringer. Tamponger, bind og truseinnlegg må derfor kastes sammen med restavfallet ditt. De fleste offentlige toaletter har en pose hengende til sanitetsbind og tamponger for å unngå at de kastes i toalettet.


Hvor ofte bør jeg skifte tamponger?

Noen blør kraftigere enn andre, så du bør eksperimentere litt med tanke på hvilken absorpsjonskapasitet og størrelse tampong du bør bruke. På denne måten slipper du også å måtte skifte tampong hver time dersom du blør mer enn tampongen eller bindet klarer å absorbere.

Bruker du tampong må den skiftes hver 3-4. time da du i sjeldne tilfeller kan bli alvorlig syk hvis du lar den stå i for lenge. Dette kalles TSS (Toksisk sjokksyndrom), og skyldes at tampongen fanger streptokokk- eller stafylokokkbakterier som slipper ut giftstoffer som kan opptas i blodbanen. Tamponger er likevel ikke farlige så lenge du skifter dem til riktig tid. Om natten bør du helst bruke bind i stedet for tamponger, da de er laget for å holde deg tørr hele natten uten risiko for TSS.


Pil til toppen

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.