Hyaluronsyre - Anti-age som virker!

Skrevet av
hyaluronsyre

Når vårt hyaluron- og kollagennivå faller i huden i takt med at alderen stiger, vil det oppstå tørrhet, fine linjer, rynker samt pigmentforandringer flere steder på kroppen. Det skylles blant annet at hyluronsyre er hudens helt eget anti-age stoff.

Hva er hyaluronsyre?

Hyaluronsyre er proteinstoffer eller såkalte polysakkarider som finnes naturlig i vevet i kroppen vår. Hyaluronsyre er i stand til å binde store mengder fukt og er derfor viktig for hudens fylde og elastisitet. I løpet av alderen vil mengden av stoffet imidlertid avta. Man anslår at et voksent menneske har 1/20 hyaluronsyre i huden sammenlignet med et spedbarn.

Hyaluronsyre har en fantastisk evne til å binde fukt. Ett gram hyaluronsyre er nok til å binde hele 1 liter vann! Det er derfor ikke rart at stoffet blir sett på som en helt unik anti-age booster til huden. Når hylaronsyre-nivået minskes vil bindevevet derfor også miste fukt og volum. Likeså vil det støttende vevet kunne falle sammen, slik at rynker og fine linjer oppstår.

Hvor brukes hyaluronsyre?
Hyaluronsyre brukes i et stort utvalg kremer, oljer og serum, blant annet i det kritikerroste merket Fillerina. Men også hos mange andre merker. 
Hyaluronsyre er også kjent for å bli brukt i fillers til hud og lepper, hvor det fungerer som et naturlig stoff, som både vil bryte ned seg selv over tid og ikke forårsake skade i kroppen.

Mangel på hyaluronsyre

Når huden lider av mangel på hyaluronsyre avspeiles det både i form av rynker, mangel på glød og en tørr og slapp hudstruktur. Ønsker man å gjenvinne hudens elastisitet og fukt, kan man med fordel bruke hudpleieprodukter med hyaluronsyre, som både hjelper huden med å oppta fukt og til å holde på den.

Fordi det er lettere å forebygge enn å gjenoppbygge anbefales det at man begynner å jobbe med anti-age produkter i tidlig alder. 25-årsalderen er en fin tid å starte. 


Dokumentert effekt

Hyalronsyre har mange studier knyttet til seg, og har en godt dokumentert effekt i kremer og serum. Ingrediensen nærer huden intensivt – helt ned i de dypeste hudlagene hvor kollagen blir dannet. 

Når hyaluronsyren først påbegynner sin prosess, er det derfor mulig å oppleve en markant endring i hudens fuktnivå, struktur og elastisitet, hvis man er flink med hudpleierutinene. Ifølge vitenskapelige studier finnes det følgende fordeler ved hyaluronsyre:

  • Økt fuktopptak i huden
  • Økt kollagenproduksjon
  • Effektivt mot frie radikaler
  • Beskytter ledd og nerver
  • Antibakterielle samt anti-inflammatoriske egenskaper
  • Helende virkning på sår og rifter
  • Effektiv til å styrke huden – blant annet etter solskader

Kremer med hyaluronsyre

Hyaluronsyrekrem eller en hyaluronsyremaske kan være et supereffektivt element i anti-age hudpleien din. 
Hyaluronsyre kan bidra til å styrke huden og bedre alt fra rødme og tørrhet til akne, rynker og manglende glød. 
Kombiner gjerne et serum med hyaluronsyre med en krem som jobber med andre utfordringer, enten det er rynker, rødhet eller tørrhet, så får huden din en skreddersydd kombinasjon. Det finnes utallige muligheter, men alle vil ha nytte av hyaluronsyre i hudpleierutinen sin, uavhengig av hudtype og hudtilstand.

Du finner et stort utvalg av produkter med hyaluronsyre i vårt sortiment. Blant annet i merker som Vichy, Madara, Eucerin, Dermaogica og Urtekram kan du finne lekre kremer og masker med hyaluronsyre.

Serum med hyaluronsyre

Serum består av en lipidoppløselig base, hvilket gjør at de aktive ingrediensene tillates å trenge mye lengre ned i huden, sammenlignet med mange kremer. Ved bruk av serum som inneholder hyaluronsyre kan du derfor raskt og enkelt bidra til bedring av en tørr, gusten eller aldrende hud. Du vil oppleve stor forskjell på huden når du legger til et serum i tillegg til krem i hudpleierutinen din.

Hos Med24.no finner du et stort utvalg av serum. Velg ett som passer deg og din hud for en mer effektiv hudpleierutine!

Kosttilskudd med hyaluronsyre

Man kan enkelt oppnå fordelene av det virkningsfulle stoffet også uten å skulle påføre det flere ganger daglig på huden. Med hyaluronsyre-tilskudd kan du nemlig raskt gi kroppen den naturlige næringen innenfra.

Blant annet New Nordic tilbyr det helt fantastiske Skin Care Hyaluron Shot, som er utviklet med en naturlig smak av tindved, som du enkelt kan legge til i din morgenrutine. Det inneholder både en sterk konsentrasjon av hyaluronsyre, samt bidrar til dannelsen av kollagen.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Bring

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.