DIY Duftpinner - Guide til en deilig duft i hjemmet

Skrevet av
Hjemmelavet duftfrisker med æterisk olie og duftpinde

Her får du inspirasjon og veiledning til et enkelt og billig DIY-prosjekt, som gir den fineste, hjemmelagde luftfriskeren; perfekt til for eksempel badet, stuen – eller hvor du måtte ønske. En luftfrisker med duftpinner og eterisk olje er en enkel og naturlig måte å spre en deilig duft, hygge og god atmosfære i hjemmet.

Det er både morsomt, koselig og bærekraftig å lage små prosjekter selv, og spesielt hvis du tilbringer mange timer hjemme kan en fin flaske med duftpinner og eterisk olje gjøre tiden litt hyggeligere.


For å lage et smart oppsett med duftende olje- og duftpinner trenger du:

  • 1 stk. tom glassflaske - gjerne mørk
  • Ønsket antall trepinner
  • 2 ss. mandelolje
  • 45 - 50 dråper eterisk olje etter eget valg

Noen av de mest populære duftene av våre duftpinner er: Lavendel, sitrongress, appelsin, rosmarin, sitron, eukalyptus, patchouli og sedertreolje. Du kan se hele vårt utvalg av eteriske oljer her, hvor du finner et mangfold av forskjellige duftende oljer!Fremgangsmåte:

Duftpinde i mørk flaske med æterisk olie

Start med å rengjøre den tomme glassflasken grundig før bruk. Det er best å bruke en mørk flaske for duften din, da eteriske oljer er veldig følsomme for lys. Hvis du har oljen til å stå i en klar flaske, vil den fortsatt spre en vakker duft, men dessverre vil duften fra den eteriske oljen falme raskere. I tillegg bør du velge en flaske med liten åpning, eller for eksempel en vase for hyasinter, da en for stor åpning i flasken vil føre til at de eteriske oljene fordamper veldig raskt.

Tilsett så 2 ss. mandelolje og 45-50 dråper eterisk olje med din favorittduft til flasken.

Sæt dit ønskede antal træpinde i flasken og rør rundt for at blande ingredienserne, så den æteriske olie bliver godt blandet med den fede mandelolie. 

Nå lar du bare pinnene ligge i flasken slik at de kan trekke duft fra oljen og spre den rundt i rommet. Sørg for å snu pinnene regelmessig. Et godt tips er at jo flere pinner i flasken, jo sterkere blir duften. Ta derfor opp en pinne hvis du synes duften har blitt for sterk. Jo flere duftpinner du har i flasken, jo raskere vil luftfriskeren din bli brukt, så hvis du vil spare litt på den eteriske oljen, kan du starte med bare noen få pinner i flasken.


Velg riktig duft for ditt hjem

Det kan være forskjellig fra person til person hvilke dufter som gir velvære og god atmosfære, men generelt er det visse dufter som passer godt til ulike rom. Her finner du noen få eksempler på noen herlige blandinger av duftende oljer som kan friske opp hjemmet eller skape en avslappet atmosfære.

En populær duft for for eksempel soverommet eller andre steder du vil slappe av er lavendel. Lavendel har en beroligende effekt, og ved å velge lavendelolje til duftpinnene dine på soverommet, kan den avslappende duften hjelpe deg til å roe deg ned og lettere sovne.

Til badet kan du med fordel velge en eterisk sitronolje eller eukalyptusolje, som vil skape en forfriskende og hyggelig spa-atmosfære. En liten flaske med duftpinner til badet gjør også en fin dekorasjon på en liten hylle, i vinduskarmen eller andre steder der du har plass.

Æteriske olie til hjemmelavet duftfrisker med duftpinde

Du kan også skape god stemning på badet med diverse baderomstilbehør som en sjampoholder eller et veggoppheng til håndsåpen din, slik at såpen din blir et dekorativt element fremfor bare en praktisk nødvendighet.

I høytiden og spesielt i julen kan det være fint å spre en søt juleduft i hjemmet ved for eksempel å blande økologisk appelsinolje og kanelbarkolje for en aromatisk og krydret duft. Du kan også velge å blande granolje med sitronolje for en herlig duft som leder tankene til en frisk dag i skogen på jakt etter årets juletre.


Kjøp en ferdig luftfrisker til hjemmet

Elsker du deilige dufter til hjemmet, men er ikke interessert i DIY-prosjekter? Da kan du i stedet for å blande din egen luftfrisker, kjøpe en av våre fantastiske luftfriskere fra Meraki. Luftfriskere er fine duftspredere med Meraki duftpinner, og finnes i følgende varianter:

  • Scandinavian Garden
  • Sandcastles & Sunsets
  • Verbena Drizzle
  • Vivid Shades

Det kan også spre hygge å ha et stearinlys tent i rommet når mørket begynner å falle på, som brenner stille og gir et mykt lys. Med et duftlys kan du nyte både den koselige atmosfæren fra flammen og duften som sakte sprer seg etter hvert som lyset brenner ned.


Les også:

Eteriske oljer – Hva er det?
Tørre hender - Gode råd for effektiv pleie
Gode råd til hygiene og hudpleie!


Gå til top

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.