DIY Duftpinner og luftfriskere

Skrevet av
Hjemmelavet duftfrisker med æterisk olie og duftpinde

Her får du inspirasjon og veiledning til et enkelt og billig DIY-projekt, som gir den fineste, hjemmelagde luftfrisker perfekt til for eksempel badet, stuen - eller hvor du ønsker. En luftfrisker med duftpinner og eterisk olje er nemlig en enkel og naturlig måte å spre skjønn duft, hygge og god stemning i dine rom i hverdagen.

Det er både morsomt, hyggelig og bærekraftig å lage små prosjekter selv, og især hvis du bruker mange timer hjemme kan en fin flaske med duftpinner og eterisk olje gjøre tiden litt mer fornøyelig.


Til å lage et smart set-up med velduftende olje og duftpinner skal du bruke:

  • 1 stk. tom glassflaske - gjerne mørk
  • Ønsket antall trepinner
  • 2 spsk. mandelolje
  • 45 - 50 dråper eterisk olje etter eget valg

Noen av de mest populære dufter til duftpinner er: Lavendel, sitrongress, appelsin, rosmarin, sitron, eukalyptus, patchouli og sedertreolje. Du kan se hele vårt utvalg av eteriske oljer her, hvor du finner et vell av forskjellige velduftende oljer!


Fremgangsmåte:

Duftpinne i mørk flaske med eterisk olje

Start med å rengjøre den tomme glassflasken grundig før bruk. Det er best å bruke en mørk flaske til din duft, da eteriske oljer er meget sarte overfor lys. Hvis du har oljen til å stå i en klar flaske vil den stadig spre skjønn duft, men duften fra den eteriske olje vil dessverre raskere bli borte. I tillegg bør du velge en flaske med en liten åpning, eller f.eks. en vase til hyacinter, da en alt for stor åpning i flasken vil resultere i at de eteriske oljer fordamper mye fortere.

Tilsett så 2 spsk. mandelolje samt 45-50 dråper eterisk olje med din foretrukne duft til flasken.

Sett ditt ønskede antall trepinner i flasken og rør rundt for å blande ingrediensene, så den eteriske oljen blir godt blandet med den fete mandeloljen.

Nå lar du bare pinnene stå i flasken så de kan trekke duft fra oljen og spre den i rommet. Sørg for å snu pinnene jevnlig. Et godt tips er at jo flere pinner det står i flasken, jo sterkere vil duften være. Ta derfor en pinne opp hvis du synes at duften har blitt for kraftig. Jo flere duftpinner du har stående i flasken, jo hurtigere vil din duftfrisker også bli brukt, så hvis du gjerne vil spare litt på den eteriske oljen, kan du starte med kun noen få pinner i flasken.


Velg den riktige duften til hjemmet

Det kan være forskjellig fra person til person hvilke dufter som gir velvære og god stemning, men generelt er det noen bestemte dufter som passer godt til forskjellige rom. Her får du et par eksempler på noen skjønne blandinger av duftoljer som kan friske opp hjemmet eller skape avslappet stemning.

En populær duft til f.eks. soverommet eller andre steder hvor du ønsker å slappe av, er lavendel. Lavendel virker nemlig beroligende, og ved å velge lavendelolje til dine duftpinner til soverommet, kan den avslappende duften hjelpe deg med å falle til ro og lettere falle i søvn.

Til badet kan du med fordel velge en eterisk sitronolje eller eukalyptusolje, som vil skape en oppfriskende og behagelig spa-stemning. En liten flaske med duftpinner til badet utgjør dessuten en fin dekorasjon på en liten hylle, i vinduskarmen eller et annet sted hvor du har plass.

Eteriske oljer til hjemmelaget luftfrisker med duftpinne

Du kan også skape god stemning på badet med forskjellig baderomstilbehør som f.eks. en shampooholder eller et veggoppheng til din håndsåpe, så såpen blir et dekorativt element fremfor bare en praktisk nødvendighet.

Ved høytidene og især til jul kan det være fint å spre søt juleduft i hjemmet ved f.eks. å blande økologisk appelsinolje og kanelbarkolje til en aromatisk og krydret duft. Du kan også velge å blande granolje med sitronolje for en skjønn duft, som leder tankene til en frisk dag i skogen på jakt etter årets juletre.


Kjøp en ferdig luftfrisker til hjemmet

Elsker du lekre dufter til hjemmet, men har ikke tid til gjør-det-selv-prosjekter? Så kan du i stedet for å blande din egen luftfrisker kjøpe en av våre skjønne luftfriskere fra Meraki. Luftfriskerne er fine duft diffusere med Meraki duftpinner som finnes i variantene:

  • Nordic Pine
  • Scandinavian Garden
  • Sandcastles & Sunsets
  • Verbena Drizzle
  • Vivid Shades

Det kan også spre hygge å ha levende lys tent i rommet når mørket begynner å falle på, som stille brenner og gir et mykt lys. Med et duftlys kan du både nyte den hyggelige stemning fra flammen samt den duften, som langsomt brer seg etterhvert som lyset brenner ned.

Gå til toppen

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Bring

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.