Gode råd til hygiene og hudpleie

Skrevet av

Huden vår følger oss hele livet og vi skylder den å gi den ordentlig pleie. Hygiene og hudpleie krever en god balansegang i og med at mye vask fort kan føre til tørr hud. Å opprettholde sunn og vakker hud krever for mange en del innsats, og ikke minst kunnskap om riktig og god hudpleie og hygiene. Vi har samlet noen gode råd så du kan pleie huden som den fortjener, slik at huden holder seg fuktet, sunn og ren.

Plei deg selv og huden din med god hygiene og hudpleie

God hygiene og daglig hudpleie er viktig for å vedlikeholde en god helse og en sunn hud. Som en del av din daglige hygiene kan det anbefales å vaske hender, kropp og ansikt med såpe, og supplere med håndsprit (desinfeksjon). Dette må gjøres for å rengjøre og fjerne ytre trusler på huden din (f.eks. bakterier og virus), som kan påvirke helsen ved å overføre sykdommer.

Samtidig er det viktig også å pleie huden, ettersom hyppig bruk av såpe og desinfiserende produkter kan virke uttørkende for huden, og medvirke til at hudens naturlige beskyttende barriere svekkes. Det er derfor viktig også å huske daglig hudpleie som en del av din daglige hygiene. Her får du gode råd om god hygiene og hudpleie for rengjøring og pleie av hender, ansikt og kropp.


Anbefalinger til degRengjøring og pleie av hendene

God håndhygiene er viktig siden bakterier og virus enkelt kan overføres fra hendene til deg selv og andre. Her er gode råd til en daglig rutine for rengjøring og pleie av hendene dine:

Skyll først hendene med varmt vann. Bruk deretter en såpe som er skånsom mot huden og som tar hensyn til hudens barriere. Vask hendene med såpe i minst 20 sekunder. Husk å vaske håndflater, håndrygg samt mellom fingre og rundt neglene. Skyll hendene med varmt vann og tørk dem forsiktig med et rent håndkle eller med papirservietter.

Når du vasker hendene ofte, har de bruk for pleie og fukt så de holder seg myke og behagelige. Bruk derfor jevnlig en håndkrem som tilfører fukt, styrker hudbarrieren og beskytter hendene. Bruk håndkrem så ofte som nødvendig. Et eksempel på håndkrem som gir fukt, styrker og beskytter hendene er blant annet Lipikar Xerand Hand Cream fra La Roche-Posay. Les mer om håndkremen her:

La Roche-Posay Lipikar Xerand Hand Cream

Fuktighetsgivende, styrkende og beskyttende krem til tørre hender

Daglig påføring av Lipikar Xerand Hand Cream fra La Roche-Posay hjelper til med å gi hendene fukt, styrke hudbarrieren og beskytte hendene. Håndkremen masseres godt inn i huden og har en lett konsistens, en mild duft og mykgjør hendene uten å virke fet.

La Roche-Posay Lipikar Xerand Hand Cream inneholder blant annet glyserin og La Roche-Posay termalsk kildevann. En formel som effektivt gir fukt til huden og beroliger hendene.

Bruk daglig på hendene ved behov – for eksempel etter at du har vasket hendene med såpe for å gi dem fukt og pleie. Opplever du, eller barnet ditt, tørre og irriterte områder, kan du supplere med Cicaplast Balm B5 som beroliger og hjelper hudens gjenoppbygning ved å beskytte og styrke den.


Rens og pleie til ansiktet

Å vaske ansiktet med såpe kan være effektivt med tanke på å fjerne smuss og ytre trusler som bakterier og virus fra huden. Noen såper kan imidlertid medvirke til at huden også dehydreres. Det er derfor en god idé å rengjøre ansiktet med et produkt som er skånsomt mot huden.

En god start på din daglige ansiktsrutine kan derfor være å bruke et renseprodukt som både renser og pleier huden. Det finnes mange ulike varianter av dette, men et godt tips er å bruke et micellar-rensevann som både renser og fukter ansiktet samtidig.

Et eksempel på et produkt som både renser og fukter ansiktet i ét trinn er Pureté Thermale Minéral Micellar Water fra Vichy. Les mer om produktet her:

Vichy Pureté Thermale Minéral Micellar Water

Rens og fukt til ansiktet i ett trinn

Ved å bruke Pureté Thermale Minéral Micellar Water fra Vichy kan du rense ansiktet effektivt i ett trinn, samtidig som at huden tilføres fukt i opp til 4 timer*. På den måten forebygger du tørr og stram hud i ansiktet. Produktet fjerner skånsomt overflødig talg og makeup (både på ansikt, lepper og rundt øynene), og etterlater ansiktet med en frisk følelse.

Pureté Thermale Minéral Micellar Water inneholder Vichy termalsk kildevann og pro-vitamin B5. En formel som gir huden et sunt og revitalisert uttrykk. Brukes daglig om morgenen og kvelden. Påfør produktet på en bomullspad og rens ansiktet skånsomt.
 
* Instrumental test, n = 26


Forebygg følelsen av tørr og stram hud

Å ta en dusj er for de fleste en del av deres daglige hygiene og rutine. Men hvis du daglig vasker kroppen med vann og såpe, kan huden imidlertid komme til å oppleves tørr og stram. Et godt råd er derfor at man husker å gi fuktighetsgivende pleie til huden, spesielt hvis man dusjer ofte.

Som en del av din daglige rutine, bør du smøre kroppen med en bodylotion som gir langvarig fukt og som styrker hudbarrieren. Du kan gjøre dette etter du har dusjet eller ved behov i løpet av dagen. Et eksempel på et produkt som styrker hudbarrieren og gir langvarig fukt er Lipikar Lait Body Lotion fra La Roche-Posay. Les mer om produktet her:

La Roche-Posay Lipikar Lait Body Lotion

Fuktighet til kroppen i opp til 48 timer

Ved å tilføye Lipikar Lait Body Lotion fra La Roche-Posay til din daglige hygienerutine styrker du hudbarrieren og beskytter dermed også huden. Produktet gir fuktighet til huden i opp til 48 timer etter påføring, og kan hjelpe med å redusere følelsen av stram og tørr hud, da den beroliger og forbedrer hudens komfort. Produktet trenger raskt inn i huden uten å virke fet, så du kan kle på deg raskt etter påføring.

Lipikar Lait Body Lotion inneholder karité smør, La Roche-Posay termalsk kildevann og Niacinamide. Produktet er uten parfyme og er ideelt til sensitiv hud. Kan brukes av voksne, barn og babyer fra 3 måneder. Anvendes daglig på ren hud som fortrinnsvist er vasket med et mildt vaskeprodukt - for eksempel Lipikar Syndet AP+.Les også:

Tørr hud i ansiktet - Kjenn din hudtype!
Slik blir du kvitt kviser!
Hudpleierutine - den ultimate guiden for alle hudtyper


Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.