Gode råd til Hygiene og Hudpleie | Med24.no

Skrevet av

Pass godt på deg selv og din hud med disse rådene til god hygiene og hudpleie

God hygiene og daglig hudpleie er viktig for å vedlikeholde en god helse og en sunn hud.

Som en del av din daglige hygiene kan det anbefales å vaske dine hender, kropp og ansikt med såpe og supplere med håndsprit (desinfeksjon). Du kan gjøre dette for å rengjøre og fjerne ytre trusler på din hud (f.eks. bakterier og virus), som kan påvirke din helse ved å overføre sykdommer.

Samtidig er det viktig også å pleie din hud, ettersom hyppig bruk av såpe og desinfiserende produkter kan virke uttørkende for huden og medvirke til at hudens naturlige beskyttende barriere svekkes.

Det er derfor viktig også å huske daglig hudpleie som en del av din daglige hygiene.

Herunder kan du lese om gode råd til god hygiene og hudpleie for rengjøring og pleie av dine hender, ansikt og kropp.


Anbefalinger til degRengjøring og pleie av dine hender

En god håndhygiene er viktig siden bakterier og virus enkelt kan overføres fra dine hender til deg selv og andre. Her er gode råd til en daglig rutine for rengjøring og pleie av dine hender:

Skyll først dine hender med varmt vann. Bruk heretter en såpe som er skånsom mot huden og som respekterer hudens barriere. Vask dine hender med såpe i minst 20 sekunder. Husk å vaske dine håndflater, håndrygg samt mellom dine fingre og rundt om neglene. Skyll hendene med varmt vann og tørk dem skånsomt med et rent håndkle eller med papirservietter.

Når du vasker hendene ofte har de bruk for pleie og fukt så de forblir myke og behagelige. For etterfølgende pleie, anvend en håndkrem som tilfører fukt, styrker hudbarrieren og beskytter hendene. Anvend så ofte som nødvendig.

Et eksempel på en håndkrem som gir fukt, styrker og beskytter dine hender er Lipikar Xerand Hand Cream fra La Roche-Posay. Les mer om produktet her:


La Roche-Posay Lipikar Xerand Hand Cream

Fuktgivende, styrkende og beskyttende til tørre hender

Daglig påføring av Lipikar Xerand Hand Cream fra La Roche-Posay hjelper til å gi dine hender fukt, styrker hudbarrieren og beskytter hendene. Håndkremen masseres godt inn i huden og har en lett konsistens, en mild duft og mykgjør hendene uten å fette.

La Roche-Posay Lipikar Xerand Hand Cream inneholder blannt annet glyserin og La Roche-Posay termalsk kildevann. En formel som effektivt gir fukt til huden og beroliger hendene.

Avendes daglig på dine hender ved behov - for eksempel etter at du har vasket hendene med såpe for å gi dem fukt og pleie. Opplever du eller ditt barn tørre og irriterte områder kan du supplere med Cicaplast Balm B5 som beroliger og hjelper hudens gjenoppbygning ved å beskytte og styrke den.


Rens og pleie til ditt ansikt

Å vaske sitt ansikt med såpe kan være effektivt i forhold til å fjerne smuss og ytre trusler som bakterier og virus fra din hud. Noen såper kan dog medvirke til at huden også dehydreres. Det er derfor en god idé å rengjøre sitt ansikt med et produkt som er skånsomt mot huden.

En god start på din daglige ansiktsrutine kan derfor være å bruke et micellar-rensevann som både renser og fukter ansiktet.

Et eksempel på et produkt som både renser og fukter ditt ansikt i ét trinn er Pureté Thermale Minéral Micellar Water fra Vichy. Les mer om produktet her:


Vichy Pureté Thermale Minéral Micellar Water

Rens og fukt til ditt ansikt i ét trinn

Ved å bruke Pureté Thermale Minéral Micellar Water fra Vichy kan du rense ditt ansikt effektivt i ét trinn, samtidig med at huden tilføres fukt i opp til 4 timer*. På den måten kan du hjelpe til å forebygge tørr og stram hud i ansiktet. Produktet fjerner skånsomt oversflødig talg og makeup (både på ansikt, lepper og omkring øynene), og etterlater ditt ansikt med en frisk følelse.

Pureté Thermale Minéral Micellar Water inneholder Vichy termalsk kildevann og pro-vitamin B5. En formel som hjelper til å gi huden et sunt og revitalisert uttrykk.

Anvendes daglig om morgenen og kvelden. Påfør produktet på en bomullspad og rens ditt ansikt skånsomt.

* Instrumental test, n = 26


Forebygg følelsen av tørr og stram hud

Å ta en dusj er for de fleste en del av deres daglige hygiene og rutine. Hvis du daglig vasker kroppen med vann og såpe, kan huden imidlertid komme til å oppleves tørr og stram. Et godt råd er derfor at man husker å gi fuktgivende pleie til sin hud.

Som en del av din daglige rutine, bør du smøre din kropp med en bodylotion som gir langvarig fukt og som styrker hudbarrieren. Du kan gjøre dette etter du har dusjet eller ved behov i løpet av dagen.

Et eksempel på et produkt som styrker hudbarrieren og gir langvarig fukt er Lipikar Lait Body Lotion fra La Roche-Posay. Les mer om produktet her:


La Roche-Posay Lipikar Lait Body Lotion

Fuktighet til din kropp i opp til 48 timer

Ved å tilføye Lipikar Lait Body Lotion fra La Roche-Posay til din daglige hygiene hjelper du med å styrke hudbarrieren og dermed til å beskytte huden. Produktet gir fuktighet til din hud i opp til 48 timer etter påføring, og kan hjelpe med å redusere følelsen av stram og tørr hud, da den beroliger og forbedrer hudens komfort. Produktet trenger raskt inn i huden uten å fette, så du kan komme raskt i klærne etter påføring.

Lipikar Lait Body Lotion inneholder karité smør, La Roche-Posay termalsk kildevann og Niacinamide. Produktet er uten parfyme og er ideelt til sensitiv hud. Kan brukes av voksne, barn og babyer fra 3 måneder.

Anvendes daglig på ren hud som fortrinnsvist er vasket med et mildt vaskeprodukt - for eksempel Lipikar Syndet AP+.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Postnord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mere på alle dine sunne innkjøp!

Meld deg til nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips til en sunnere livsstil.