Eteriske oljer

Skrevet av

Hva er eteriske oljer?

Bruken av aromatiske stoffer er like gammel som menneskeheten selv, og opp gjennom hele historien har aromatiske planter og deres eteriske oljer vært en del av samfunnslivet – religiøst, medisinsk, kulinarisk og kosmetisk

I aromaterapien brukes plantenes eteriske oljer for å styrke helsen og lindre helseplager. Samtidig påvirker de gode duftene hjernen via det limbiske systemet. Når eteriske oljer strykes på huden opptas de i blodbanen etter 20-30 minutter. De ulike oljene har forskjellige virkningsområder; lavendelolje er beroligende mens rosmarinolje er oppkvikkende. Oljene kan brukes i en duftlampe, eller man kan ha noen få dråper i badevannet eller på sengetøyet.

De eteriske oljene (også kalt essensielle oljer) ekstraheres fra plantemateriale med vanndampdestillasjon. Hver dråpe av oljene inneholder svært konsentrerte plantestoffer. For å ikke virke etsende på huden skal eteriske oljer fortynnes i en baseolje, f. eks. en vegetabilsk matolje, før de smøres på huden. De fleste av oljene har en antibakteriell effekt, og noen hemmer dessuten sopp.

Advarsel:
De aller fleste eteriske oljer er giftige og må aldri brukes innvortes. Eteriske oljer må bare benyttes på små hudområder, og de skal da være fortynnet i baseolje. Gravide bør unngå eteriske oljer da de kan føres med blodbanen til fosteret. Ammende kvinner bør også være forsiktige med eteriske oljer. Mange av oljene kan fremkalle reaksjoner hos sensible personer.

OBS! Eterisk olje må ikke brukes i eller nær ansiktet eller til inhalasjon på barn under 12 år.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Bring

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.