Tørre hender - Gode råd til pleie

Tørre hænder i håndvask


Har huden på hendene blitt tørr og sart, eller har det kommet små sviende sprekker? Både vinterens harde vær, grovt arbeide og grundig håndvask kan slite og tørke ut hendene, så du står tilbake med tørre og sprukne hender. Her får du en rekke gode tips og konkrete forslag til hvordan du best pleier og passer på dine egne og dine barns hender i en hverdag med håndvask, mange timer utendørs og arbeid.


Barn med tørre hender

Barn med tørre hender etter håndvask har bruk for håndkrem

Riktig mange barn har igjen startet på skolen eller barnehagen, hvor det har blitt satt ekstra fokus på håndhygiene og hyppig håndvask. Det betyr at den fine og sarte huden på ditt barns hender er utsatt for uttørking og eventuelle sår, og det kan være meget ubehagelig for barnet.

Derfor har vi samlet noen gode råd og forslag til håndkremer som du forhåpentligvis kan bruke, så barna igjen kan få hender med sterk, smidig og sunn hud og samtidig opprettholde den gode hygiene.

Nei takk til parfyme og fettede hender

For barn kan det være vanskelig å ha fettede hender fordi det kan gjøre det vanskelig å bruke hendene når de skal leke og lære. Derfor må håndkremen til barna ikke være alt for fettet, men derimot skal den absorberes raskt, så barnet kan leke ubekymret med frie hender. For at håndkremen er mest effektiv, anbefales det at fuktighetskremen skal være både uparfymert og ha et høyt fettinnhold. Det er nemlig mange barn som har ekstra sart hud, og for at vi ikke risikerer at håndeksemen blir til en kronisk lidelse, er det viktig å lære noen gode rutiner omkring håndhygiene og håndpleie. Vi skal nemlig både ha fokus på å holde hendene rene for bakterier, virus og smittsomme stoffer, men samtidig ta hensyn til hudens sunnhet og tilstand.

Håndkrem til sarte barnehender

Helo Hand fra Faaborg Pharma er en rik håndkrem som er perfekt til sarte barnehender, som har bruk for pleie etter grundig håndvask og mange timer utendørs. Håndkremen har et fettinnhold på 29% fra blant annet mandelolje, og den er derfor opplagt å bruke i løpet av dagen, hvor en alt for fet krem vil bruke lang tid på å bli absorbert. Helo-kremen er AllergyCertified, så du kan være sikker på at den er skånsom og ikke fremkaller kløe, irritasjon eller allergi. I løpet av kort tid etter påføring vil kremen være absorbert, og du kan derfor bruke den i dagtimene og gjemme den helt fete kremen til natten, hvor det kan fungere godt å ta en langvarig “fuktmaske” på hendene.


Håndpleie om morgenen og kvelden

Kerodex 71 håndcreme - den usynlige handske

Håndpleie hele dagen

Hvis du har tørre hender, kan det være en god løsning å pleie dine hender med en lekker håndkrem som vil gi hendene noe tiltrengt fukt og pleie. Dog har du kanskje selv opplevd at det kan være frustrerende å bruke en lekker fet krem i løpet av dagen, fordi det gjør det vanskelig å bruke hendene mens du går og venter på at kremen absorberes. Derfor skal din håndkrem til bruk om dagen være en effektivt beskyttende krem, som hverken kan ses eller merkes kort tid etter at du har påført den.

Håndpleie om dagen

Til det formålet er Kerodex 71 perfekt, for den parfymefri og vannfaste beskyttelseskremen forhindrer mykning, avfetting og uttørking av huden samtidig med at den er lett å bruke og raskt blir umerkelig. Denne kremen kan du påføre et par ganger i løpet av dagen, når du føler at omgivelsene begynner å påvirke din hud. Kremen kan med sin beskyttende virkning hjelpe huden til å bevare sin naturlige smidighet og motstandskraft i mange timer. Kremen er også kjent som “den usynlige hanske”, fordi den ikke merkes på hendene, men samtidig beskytter mot alt det som sliter på hudens naturlige forsvar.

Håndpleie om kvelden

Til kvelds kan du gi hendene en ekstra omgang kjærlighet og pleie ved å smøre dem inn i en super effektiv og fettet krem som Dr. Warming Basiskrem, som har et fettinnhold på hele 92%. Når du har gitt hendene et godt lag, kan du trekke et par bomullshansker på og legge deg til å sove med kremen og hanskene på. På den måten får dine hender hele natten til å hele, og fordi kremen har så høyt fettinnhold, bruker den normalt lang tid på å bli absorbert, men det tykke laget med krem under bomullshanskene vil langsomt bli absorbert i løpet av natten og gi pleie til hendene.


Tørre hender

Hender med sart hud, sår eller eksem

Hendene er et av våre viktigste redskaper i hverdagen, men for noen kan eksem, kløe, sår og utslett være hemmende og sjenerende.

Eksem på hendene er kjennetegnet av rødme etterfulgt av blærer og væsker. Senere i eksemforløpet ses revner, tørrhet, skjelldannelse og fortykket hud, når eksemen går over i den kroniske fasen. Det er også ofte den voldsomme kløen som ender i svie og brennende hender, som gjør lidelsen ubehagelig for mange. Hos barn ses håndeksem ofte i forbindelse med atopisk hud - også kjent som atopisk hud. Du kan lese mer om atopisk hud her. Hos voksne skyldes håndeksem derimot ofte irritasjon utenfra og oppstår ofte i forbindelse med deres arbeid.

Eksem på hendene kan komme av:

  • Vann
  • Såpe
  • Vintervær
  • Gummikjemikalier
  • Nikkel
  • Parfyme
  • Hårfarge
  • Konserveringsmidler

Det er mange andre grunner til eksem, så det er viktig å finne årsaken og om mulig fjerne den.

Kremer til håndeksem

I mange tilfeller vil en fet fuktighetskrem ha en god effekt hvis du smører huden flere ganger daglig. Derfor har vi her samlet noen effektive og lekre kremer som kan behandle og beskytte hender, som har særlig tørr hud.

Med Beatué Pacifique Xtra Dry Skin Fix kan du gi tørr hud et boost av fukt og beskyttelse mot naturlig vannfordamping, så huden ikke blir enda mer tørr. Kremen inneholder en lang rekke aktive ingredienser, som alle er særlig utvalgte til å gi den beste pleie til hud som har alvorlige tørrhetsproblemer. Hvis du har håndeksem eller psoriasis, kan håndkremen lindre og fukte din hudlidelse, så du forhåpentlig lettere kan bruke dine hender med mindre ubehag.

Skadede hender med sprukken og tørr hud kan ha tendens til også å ha håndeksem, og en annen god løsning til den skadede hud er Astion Hand Cream fra Astion Pharma. Håndkremen er helt uten parfyme, parabener og andre ingredienser som kan irritere sart og sensitiv hud, og derfor er den velegnet til ru, tørr og skjellende hud på hendene. Hvis du har problemer med håndeksem, kan kremen hjelpe til å minske symptomer som kløe, rødme og irritasjon, og kremen er effektiv selv med sine skånsomme ingredienser.


Plei dine hender og hold god hygiene på samme tid

Det er alltid super viktig å holde hendene rene og fri for smittsomme stoffer, og dette kan du gjøre gjennom f.eks. håndvask eller bruk av håndsprit. Håndsprit er skånsomt for hendene fordi det oftest inneholder fuktgivende ingredienser som f.eks. glyserin, hvorimot såpe kan virke uttørkende på hendene. Håndvask er dog stadig en virkelig nyttig måte å holde hendene rene på, og især barn bør lære å vaske hender på den mest grundige og samtidig skånsomme måten.

Når du vasker hender, bør du først fukte hendene med lunkent vann før du fordeler såpen på hendene. Sørg for å fordele såpen grundig før du vasker den av, da det er mange små kroker og områder på hendene som ofte blir oversett ved håndvasken. Les her hvordan du vasker dine hender riktig! Når du skyller hendene er det især viktig at du sørger for å få såpen grundig skyllet av, så den ikke blir sittende å  irritere huden, som på sikt kan gi eksem. På samme måte skal du være oppmerksom på å få tørket hendene helt, da huden lettere tørker ut og sprekker hvis de får lov til å lufttørke. Etter håndvasken bør du smøre hendene inn med en håndkrem som beskytter mot fordampning og gir fukt og pleie.

Generelt er det et par vaner som kan skåne dine hender i hverdagen. Husk f.eks. å ta av smykker og ringer når du vasker hender, fordi det ellers kan sette seg bakterier, skitt eller såperester omkring og under smykkene. I tillegg bør du huske å bruke votter når du er mange timer utendørs i kaldt og tørt vær, for å beskytte hendene mest mulig.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Postnord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mere på alle dine sunne innkjøp!

Meld deg til nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips til en sunnere livsstil.