10 tips til pleie av vinterhud

Skrevet av
vinterhud

Kulden har kommet. og huden merker godt de kaldere temperaturene og den tørre luften. Om vinteren har huden større behov for pleie da den utsettes for mer belastende vær og temperaturer enn normalt. I jungelen av ansiktskremer, bodylotions, oljer, leppepomader og andre pleieprodukter kan det være vanskelig å finne frem til de produkter som passer spesielt til ditt behov. Derfor har vi laget en guide til deg som gjerne vil gi huden din den beste pleien gjennom vinteren.


1. Beskytt hendene dine

Beskytt hendene

Hendene er svært utsatte i vinterværet. Det er viktig at du husker å pleie dem med en fuktgivende håndkrem. For å få full utnyttelse av pleien fra kremen, er det et effektivt tips å skrubbe huden godt med jevne mellomrom. Da fjernes døde hudceller, slik at kremen kommer bedre til. Jevnlig skrubb kan gjøre underverker for tørre vinterhender.

Ønsker du en ekstra fuktboost til hendene er et annet godt triks å smøre hendene rikelig med krem før du legger deg, for deretter å ta på bomullshansker, som du sover med gjennom natten. Da fordamper ikke fukt, og all den gode næringen trekker ned i huden.

Husk også å alltid ha en håndkrem tilgjengelig, så slipper huden å bli ekstra tørr. Ha en håndkrem ved vasken hjemme, på nattbordet, og en i vesken, så har du den alltid for hånden.


2. Eksfolier huden din 1-2 ganger i uken

Eksfolier huden

Eksfoliering er en del av hudpleien som ofte glemmes. Men er imidlertid noe av det aller beste du kan gi huden din!

Huden kvitter seg kontinuerlig med døde hudceller. Mange av dem blir liggende på hudoverflaten, og blir huden veldig tørr, kan huden bli flassete og ubehagelig. Kremer som påføres en tørr og flassete hud vil også ha vanskeligheter med å trekke ordentlig inn i huden. På den måten vil du ikke få maksimal effekt av produktene dine.

Eksfolier derfor huden med jevne mellomrom for å sikre at hudoverflaten er mer mottakelig. Huden vil føles mykere og jevnere, få finere glød, og du vil i tillegg få bedre effekt av produktene dine.

Det finnes mange effektive peelinger og peelingmasker. Velg en du synes passer din hudtype og din hudpleierutine.


3. Fukt huden din både morgen og kveld

Fugt din hud

Rens av huden er viktig, både morgen og kveld. Makeup, smuss og forurensning setter seg på huden og kan bidra til å tette porer og skape urenheter. Bruk derfor en god rens tilpasset din hud, slik at den er ren før du påfører andre produkter.

Etter rensing av huden bør du bruke en dag- og nattkrem. I vinterhalvåret tørker huden lettere ut, og den vil derfor ha et ekstra stort behov for fukt og pleie. Noen må også skifte til en litt fetere krem om vinteren, for å få nok næring til huden. Har du en hud som lett får urenheter og kviser, vil det være en bedre idé å bruke et fuktserum under dagkremen fremfor å velge en fetere krem. På den måten får huden masse fukt, uten at den blir fet.


4. Sov med fuktmaske 1-2 ganger i uken

Sov med fuktmaske

Noen ganger vil huden være så tørst på fukt at den vanlige rutinen med fuktgivende krem ikke er nok.  Da vil en fuktboost i form av en ansiktsmaske være til stor hjelp. Det finnes mange ulike typer masker som gir godt med fukt; kremmasker, sheetmasker og nattmasker. 
Bruk fuktmasken gjerne 1-2 ganger i uken. For å sikre deg maskimal effekt kan du gjerne eksfoiliere huden rett før du legger på masken. Det vil gjøre huden din ekstra mottakelig. 


5. Drikk masse vann

Drikk vann

Det er normalt å få ekstra tørr hud i løpet av vinteren. Et enkelt, men godt råd, er faktisk å drikke nok vann. Ved inntak av masse vann, får huden fukt innenfra. Dette er jo noe som er viktig året rundt, men spesielt i vinterhalvåret, når huden er ekstra utsatt. 


6. Plei tørre føtter

Plej dine fødder

Til tross for at føttene er godt pakket inn i løpet av vinteren, er de allikevel utsatt. Vi får lett både tørr og hard hud på føttene, og i varme vintersko og tykke sokker får huden heller ikke luften den har bruk for.  Gjør det derfor til rutine å pleie føttene jevnlig gjennom vinterhalvåret. Gjerne én gang i uken. Fil bort hard hud, ta gjerne et fotbad, og smør føttene inne med en pleiende fotkrem.
Har du ekstra tørr hud på føttene kan en fotmaske gi en fuktboost.


7. Skru ned det varme vannet

Koldt bad

Når vi fryser om vinteren, tar vi generelt flere og lengre varme dusjer. Huden har dog ikke så godt av det varme vannet. Det varme vannet kan fjerne hudens naturlige fettstoffer og etterlater den mindre motstandsdyktig. Skru derfor ned temperaturen på det varme vannet eller halver tiden du bruker i dusjen. Husk en god bodylotion eller krem etterpå for å sikre nok fukt til huden.


8. Innta olje

Sunde olier

I likhet med vann er det også viktig å innta noen fettsyrer i vinterhalvåret. Det kan du få gjennom flere forskjellige kosttilskudd eller oljer. Oljene gir huden utstråling, energi og fukt.


9. Luft ut

Luft ud om vinteren

Om vinteren skrur vi opp varmen inne og lukker vinduene når der er kaldt ute. Men det kan noen ganger resultere i en meget tørr luft inne. Huden er som regel tørr allerede, grunnet det kalde været, og trenger derfor en sunn luftfuktighet når du befinner deg innendørs. Faktisk kan en tørr luftfuktighet også resultere i forkjølelsessymptomer. Sørg derfor alltid på å lufte godt og jevnlig, selv om det er kaldt ute.


10. Bruk leppepomade

Bruk leppepomade om vinteren

Det er fort gjort å fukte leppene med tungen når leppene blir tørre. Dette er en ren refleks fra kroppens side. Dessverre resulterer det kun i å tørke leppene ytterligere ut, og i verste fall kan det gi frostskader rundt munnen. Bruk derfor en god og pleiende leppepomade eller leppebalsam når du kjenner at du begynner å bli tørr. Du skal dog passe på ikke å skape et overforbruk av leppepomade. Det kan resultere i følelsen av enda tørrere lepper.Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.