10 tips til pleie av vinterhud

Skrevet av
vinterhud

Kulden er over oss, og vår vinterhud har bruk for kjærlighet og pleie. Om vinteren har huden et større behov for pleie da den utsettes for mer belastende vær og temperaturer enn normalt. I jungelen av ansiktskremer, bodylotions, oljer, leppepomader og andre pleieprodukter kan det være vanskelig å finne frem til de produkter som passer spesielt til ditt behov. Derfor har vi her laget en guide til deg som gjerne vil gi din hud den optimale pleie.


1. Beskytt dine hender

Beskyt dine hænder

Dine hender er meget utsatte i vinterværet. Det er viktig at du husker å pleie dem med en fuktgivende håndkrem. For å få full utnyttelse av pleien fra kremen, kan du ta kremen på før du tar på hansker. Husk generelt å bruke hansker/votter i det kalde været. Etter håndvask bør du også påføre en pleiende krem hvis du lider av tørre hender.


2. Eksfolier din hud 1-2 ganger ukentlig

Eksfolier din hud

Huden er kroppens største levende organ, derfor er det viktig at du behandler den deretter og sørger for å pleie den tilstrekkelig. Huden utskiller hele tiden døde hudceller som legger seg ovenpå huden. Det er viktig at disse døde hudceller fjernes, da det ellers er vanskelig for kremen å trenge ordentlig inn i huden og pleie i dybden. En peelingmaske eller en skrubbekrem er velegnet til dette.


3. Fukt din hud både morgen og kveld

Fugt din hud

Etter rensing av huden bør du fukte den både morgen og kveld med en dag- og nattkrem. I et vær som dette uttørkes huden lettere, og den har bruk for ekstra fukt og pleie. Vannet og såpen som du renser din hud i, kan etterlate huden enda mer tørr enn normalt. Spesielt varmt eller lunkent vann kan gjøre huden mer tørr. Det anbefales derfor å bruke kaldt vann til å vaske ansiktet i.


4. Sov med fuktmaske 1-2 ganger om uken

Sov med fugtmaske

Noen ganger er en allminnelig fuktgivende krem ikke nok. Huden kan være ekstrem tørr i vinterperiodene, og noen ganger kan den klø på grunn av tørrheten. Det kan være et tegn på at huden holder på å få skader. I disse tilfeller kan det være en god idé å sove med en fuktmaske 1-2 ganger om uken. Huden er mer aktiv om natten enn om dagen, og den har derfor bruk for mer næring.


5. Drikk masse vann

Drik vand

Det er normalt å få meget tørr hud i løpet av vinteren. Faktisk er det beste som du kan gjøre å drikke vann. Ved inntak av masse vann, får huden fukt innenfra. Det er en av de absolutt beste måter å gi huden fukt.


6. Plei dine føtter

Plej dine fødder

Tross at føttene er godt pakket inn i løpet av vinteren, er de stadig lett mottakelige. Vi får lett både tørr og hard hud på føttene. Føttene er ofte på overarbeide og bærer rundt på oss hele dagen. I varme vintersko og tykke sokker får huden heller ikke den luft den har bruk for. Derfor bør du minimum én gang om uken sove med en fotmaske på eller en ekstra pleiende fotkrem. Dine føtter vil takke deg for det.


7. Skru ned for det varme vannet

Koldt bad

Når vi fryser om vinteren, tar vi generelt flere og lengre varme dusjer. Huden har dog ikke så godt av det varme vannet. Det varme vannet kan fjerne hudens naturlige fettstoffer og etterlater den mindre motstandsdyktig. Skru ned for det varme vannet eller halver tiden du bruker i dusjen. Husk en god bodylotion eller krem etterpå.


8. Innta olje

Sunde olier

Liksom med vann er det også viktig å innta noen fettsyrer. Det kan du få gjennom flere forskjellige kosttilskudd eller oljer. Oljene gir huden utstråling, energi og fukt.


9. Luft ut

Luft ud om vinteren

Det er viktig å sørge for å lufte ut. Ofte skrur vi opp varmen og lukker vinduene når der er kaldt ute, men det kan noen ganger resultere i en meget tørr luftfuktighet. Huden er i forveien tørr på grunn av det kalde været, og derfor skal du sørge for å skape en sunn luftfuktighet, når du befinner deg innendørs. Faktisk kan en tørr luftfuktighet også resultere i forkjølelsessymptomer.


10. Bruk leppepomade

Brug læbepomade om vinteren

Vi kommer ofte til å fukte våre lepper med tungen – spesielt når vi er ute. Dette er en ren refleks fra kroppens side. Dessverre resulterer det kun i å uttørke våre lepper ytterligere og i værste tilfelle kan det gi frostskader omkring munnen. I stedet bør vi bruke en god og pleiende leppepomade eller leppebalsam. Du skal dog samtidig passe på ikke å skape et overforbruk av leppepomade. Det kan resultere i følelsen av enda tørrere lepper.


Med litt daglig pleie sikrer du deg, at huden er velfungerende og sunn i stedet for å være tørr og irritert. Du kan med fordel bruke produkter med naturlige ingredienser, da de er mer milde mot huden enn produkter med kjemisk fremstilte ingredienser.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Bring

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mere på alle dine sunne innkjøp!

Meld deg til nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips til en sunnere livsstil.