Håndkrem

Våre hender er viktige redskaper, men de er meget utsatte overfor vind, vær og hardt arbeid, og ofte glemmer vi å passe godt på dem. Hold dine hender og føtter myke og velpleide i all slags vær med en lekker håndkrem. Se vårt store utvalg av håndkrem og finn den håndkremen som best oppfyller dine behov.

Hvorfor er håndkrem viktig? | Slik bruker du håndkrem | Hvilken håndkrem skal jeg velge?

208 Produkt(er)

Hvorfor er håndkrem viktig?

Våre hender er noen av våre viktigste redskaper i hverdagen, og vi bruker dem til utallige forskjellige aktiviteter. Derfor er det også viktig at vi tar oss godt av hendene, og sørger for at huden er både velfuktet, smidig, sterk og sunn, så den ikke sprekker eller tørker ut.


Vintervær og kulde

Det er mange forskjellige faktorer som kan gjøre hendene ekstra utsatte, og især skiftende og kaldt vær om vinteren tærer hardt på huden. Bruk derfor alltid hansker om vinteren når det er mulig, da det beskytter hendene for mye kulde. Da vi skal bruke våre hender til mange presise aktiviteter og finmotoriske oppgaver, er huden tynn og elastisk, men det betyr også at huden tørker lettere ud når den utsettes for kulde og hardt vær. For å unngå sprekker, sår og tørr hud, bør du ta deg ekstra godt av dine hender når du beveger deg mye utenfor i de kaldere måneder.


Hardt arbeide og slit

Hvis du har et arbeide hvor du bruker hendene mye, eller hvor du løfter tunge ting, kan du være plaget av hard, ru og medtatt hud. En god håndkrem kan være altavgjørende for at dine hender får den nødvendige pleie når de etter en hard dags arbeide skal hele. Hvis du ikke kan komme inn i en god vane med å bruke håndkrem ofte, kan en løsning være å legge et tykt lag krem om kvelden som en slags maske, for deretter å sove med et par bomullshansker på. Neste morgen vil du våkne opp med deilig myke og velhydrerte hender.


Hyppig håndvask

Det kan dessuten være uttørkende og hardt for hendenes væskebalanse hvis du ofte vasker hender med såpe. Det er selvfølgelig viktig å ha en god håndhygiene, men såpe og varmt vann er hardt for huden og kan virke meget uttørkende hvis du ofte vasker hender. Derfor kan det være en god idé å bruke håndsprit til å desinfisere hendene når du ikke har synlig skitt og smuss på hendene. Håndsprit er nemlig mildere overfor huden, og de fleste håndspritene inneholder glyserin eller andre fuktgivende midler, som pleier huden og motvirker uttørking.

Til de ganger hvor håndvask er den beste løsning, er det alltid godt for hendene å bli smurt med en pleiende håndkrem som motvirker uttørking, og gir huden den nødvendige fukt.


Få myke hender

Hvis du gjerne vil ha myke hender med sterk, smidig og sunn hud, er en god pleiende håndkrem veien frem. Det er ingenting bedre enn følelsen av velpleide hender, og hver gang du skal ta en ny person i hånden, er det deilig å kunne rekke en silkemyk hånd frem, og det vil helt klart gi et godt førstehåndsinntrykk.Slik bruker du håndkrem

Når du har skaffet deg en lekker håndkrem, er det bare med å komme i gang med din pleie av hendene. Du kan med fordel smøre inn hendene flere ganger om dagen, og ved å sette en flaske med håndkrem ved siden av kjøkkenvasken, kan du lett minne deg selv om å gi hendene litt pleie etter håndvask og oppvask. Du kan også ha en håndkrem stående på nattbordet, så hendene kan få litt omsorg morgen og kveld - især om natten har huden god tid og mulighet for å regenere, og derfor er det viktig med den nødvendige fukt og næring fra en god håndkrem.

Når du bruker håndkremen er det viktig at du masserer kremen godt inn i alle sprekker og på alle ledd, så du ikke overser eller glemmer et lite område. Du kan kombinere innsmøringen med en kort massasje av fingre, knoker og ledd, som vil gi velbehag og fremme blodsirkulasjonen.

Hvis du synes at håndkremen føles fettet og ikke riktig vil trenge inn i håndflatene, kan du nøyes med å smøre håndledd, håndryggen og oversiden av hender og fingre. Det er nemlig mange svettekjertler i håndflatene som kan gjøre håndkremen til en ekstra fettet fornøyelse, og som kan gjøre det vanskelig for kremen å trenge ordentlig og raskt inn i huden.Hvilken håndkrem skal jeg velge?

Det kan virke uoverskuelig å skulle velge en håndkrem blant det store utvalget, og derfor har vi fremhevet noen områder hvor de forskjellige håndkremer og produsenter utmerker seg. Hvis du derfor er på utkikk etter en vegansk håndkrem, en håndkrem til særlig skadet hud eller kanskje en krem som er velegnet til både hender og føtter, kan du lese mer om de forskjellige typer nedenfor.


Vegansk håndkrem

Her på siden kan du finne forskjellige håndkremer fra Lavera, Urtekram, Ecooking, og Green People , som er sertifisert veganske. I tillegg er mange håndkremer fra naturens side vegan friendly, hvilket betyr at de er velegnet til veganere, men ikke bærer noen sertifisering. De veganske håndkremer er selvfølgelig fremstilt uten noen animalske produkter, og den særlige sertifisering Leaping Bunny er din garanti for at produktet på intet tidspunkt har vært testet på dyr.


Økologisk Håndkrem

Det finnes flere forskjellige sertifiseringer som er garantier for økologiske ingredienser, og også mange sertifiseringer som bæres av produkter uten harde kjemikalier og med flest mulige naturlige ingredienser. Alt etter hvilken sertifisering produktet har, stilles det forskjellige krav til ingrediensene, men du kan være sikker på at produktene er fremstilt med fokus på naturlighet, bærekraftighet og ansvarlig bruk av naturlige ressurser. Særlig Urtekram har økologiske håndkremer i deres sortiment, og deres håndkremer inneholder i tillegg virksomme ingredienser som aloe vera, kokos, matcha, birk, nærende oljer og hyaluronsyre.


Håndkrem uten parfyme – Allergivennlig

Hvis du har sart hud, parfymeallergi eller bare er på utkikk etter en håndkrem som er særlig mild mot huden, finnes det mange allergivennlige håndkremer. Riktig mange håndkremer er laget uten parfyme, og da parfyme normalt kan være allergifremkallende, er det et godt utgangspunkt å velge produkter uten parfyme hvis du har særlig sart hud.

Hvis du gjerne vil være helt sikker på at håndkremen er så skånsom som mulig, skal du velge håndkremer med sertifiseringen Allergy certified eller Den Blå Krams fra Astma-allergi Danmark.


Håndkrem til skadet hud

Som en håndsrekning og intensiv pleie til særlig tørre, sprukne, ru og skadede hender, er en håndkrem som La Roche-Posay Cicaplast, Eucerin UreaRepair eller Beauté Pacifique Xtra Dry Skin Fix alle gode valg. De er spesielt utviklet til behandling av særlig tørr hud, og med deres særlige ingredienser kan de også medvirke til å lindre håndeksem samt pleie huden med deres beroligende, gjenoppbyggende og beskyttende virkninger.


Håndkrem med pumpe

Det kan være en fordel å velge en håndkrem med pumpefunksjon hvis du har planer om å oppbevare kremen i ditt hjem, f.eks. på kjøkkenbordet eller nattbordet hvor du lett og hurtig kan fordele et pump håndkrem i hendene. Hvis du derimot er mye på farten og gjerne vil ha en håndkrem med sikker lukkefunksjon, kan det være en god idé å velge en klassisk håndkrem i en liten tube eller boks, som du kan ha med deg i vesken når du forlater hjemmet. På den måten har du alltid førstehjelp til tørre og ru hender like ved hånden.


Krem til hender og føtter

Hvis dine føtter også kan ha nytte av litt ekstra pleie, kan du med fordel velge en krem som både egner seg til hender og føtter. På den måten kan du kombinere pleien av hender med en grundig innsmøring av føttene, så de også får god fukt og pleie. Kremer som Klinion Hand & Body Cream og Faaborg Pharma Panthenol creme er super velegnede både til ansikt, kropp og føtter, og det er all-round kremer som gir intensiv pleie til tørr, sart, rød og irritert hud.Har barnet ditt tørre hender?

Det er ikke kun voksne menneskers hender som kan ha bruk for ekstra pleie og kjærlighet, for også mange barn har sart hud på hendene. Faktisk er mange barn i fare for å utvikle håndeksem eller irritert hud hvis de ikke får lært noen gode vaner for håndhygiene og håndpleie. For barn er det især viktig at hendene vaskes grundig for å unngå å ha bakterier, virus eller smittsomme stoffer på hendene, men også å påføre en fet krem etterpå for å sikre at huden forblir sunn, smidig og sterk. Les mye mer om tørre hender og finn gode råd til hvordan du både opprettholder god håndhygiene og god håndpleie.Kundenes favoritter - den beste håndkremen

Hvis du fortsatt er i tvil om hvilken håndkrem som er den beste for deg, kan du se et par av de mest populære håndkremer som er våre kunders absolutte favoritter her. Uansett hvilken håndkrem du velger, er du sikker på å få en god håndkrem som gir pleie, fukt og næring til din hud.

Ecooking

Fra Ecooking kan du velge den populære Ecooking Håndkrem som inneholder økologiske oljer fra mandel- og aprikoskjerner samt oliven og squalane. Håndkremen er særlig god til å hele og mykgjøre huden på hendene, og så er den 100% vegansk, så du som veganer også kan få myke og velpleide hender.

Meraki

Som noe nytt kan du hos Med24.no få forskjellige håndlotion fra Meraki, som er perfekte til deg som elsker estestisk flotte og samtidig virksomme pleieprodukter, som gir luksuriøs hudpleie uten unødvendig kjemi. Håndkremene fra Meraki kan både fås på tube og med pumpe-funksjon, og du kan få et flott veggoppheng i sølv, sort eller messing, som er perfekt til oppbevaring av din håndkrem eller håndsåpe.

La Roche-Posay

Med24.no er offisiell forhandler av de effektivt pleiende og samtidig milde produkter fra La Roche-Posay, som tar særlig hensyn til deg som har sart hud. La Roche-Posay Cicaplast Hand Cream trenger hurtig inn i huden og sørger med sin beroligende, gjenoppbyggende og beskyttende virkning for at hudens naturlige beskyttelsesbarriere blir styrket.

Lavera

Lavera har flere pleiende håndkremer i deres sortiment, men især den økologiske Basis Sensitiv Hand Cream er en favoritt hos mange. Kremen er en naturlig form for hudpleie som er basert på 100% godkjent natur-kosmetikk, og den kan brukes både forebyggende og behandlende overfor tørr og irritert hud. Kremen er en del av Basis Sensitiv Serien fra Lavera, og så er den vegansk og fri for både silikon og mineraloljer.

Nuxe

Hvis du er på utkikk etter en kombinert hånd- og neglekrem er Nuxe Rêve de Miel Hand & Nail Cream et godt valg. Kremen er særlig nærende overfor både hender, negler og neglebånd, og den inneholder blant annet honning, avokadoolje, kokosolje, mandelolje og solsikkeolje. Bruk kremen som en nærende og reparerende hånd- og neglekrem når dine hender og negler har bruk for litt ekstra pleie og oppmerksomhet.

Eucerin

Den reparerende og fuktgivende kremen Eucerin UreaRepair Håndkrem inneholder en unik kombinasjon av fuktgivende ingredienser som urea og carabamid, som gjør den særdeles velegnet til å gi langvarig og intens fukt til tørre og ru hender. Håndkremen fra Eucerin er i tillegg en god krem til hudlidelser og moden hud som ced Xerosis, Diabetes og Psoriasis.

Beauté Pacifique

Som en universalkrem til behandling av tørr hud over hele kroppen og især hendene, kan du bruke Beauté Pacifique Xtra Dry Skin Fix, som er en helt særlig fuktgivende krem som forhindrer fukttap og holder huden myk og smidig - især hud som ellers har alvorlige tørrhetsproblemer. De aktive ingredienser som glyserin, squalane, lanolin, tocopherol, lakrisrotsekstrakt, sitronekstrakt og aloe vera-pulver hjelper alle huden til å opprettholde en sunn fuktbalanse samt hele skader og små sår.

Urtekram

Urtekram har flere forskjellige og velduftende håndkremer i deres sortiment – blant annet håndkrem med aloe vera, kokos, green matcha og nordisk birk. Håndkremene er gode som ekstra pleie og næring til normal hud, og du kan velge akkurat den duften som du synes er best. Urtekrams håndkrem kommer i størrelser av 75 ml, og det smarte designet på tuben gjør håndkremen lett å oppbevare i toalettvesken eller på farten, hvis du får bruk for håndkrem mens du er hjemmefra.

Weleda

Også Weleda har flere lekre kremer i deres sortiment, og disse kremer har virksomme ingredienser som sheasmør, sesamolje, havtornolje og nattlysolje, og så har de duft av f.eks. sandeltre, granateple, mandel, primrose (kodriver) eller sitrusfrukter som mandarin, grape og sitron. Alle typer håndkrem fra Weleda er dermatologisk testet, så du som forbruker kan være sikker på at kremen beskytter og pleier samt virker fuktgivende og mykgjørende.Kjøp din håndkrem hos Med24.no

Hos Med24.no er det viktig at vi kan tilby de lekreste og mest effektive håndkremer, så du kan finne en krem som oppfyller dine behov og passer til din hud. Du kan få hjelp og veiledning til ditt valg av krem hos vårt utdannede personale - møt alle våre eksperter her!

Gå til top

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.