Solkrem skaper store problemer for korallrevene – men vi har løsningen!

Skrevet av
Korallrev

Konflikten mellom naturen og mennesket er en evig føljetong. En konflikt som blir mye omtalt i media for øyeblikket har oppstått etter at ny forskning og dokumentasjon viser at verdenshavenes koraller blir skadet av solkrem. Solkremen er ellers noe vi ofte blir beskyldt for ikke å bruke nok av. Så hva gjør vi når vi nå vet at miljøet allerede er hardt belastet – dropper vi solkremen for å skåne miljøet?

Vi vet hva som er synderne, og kan hjelpe deg med å beskytte deg mot solstrålene samtidig som du skåner miljøet. Du må for all del aldri droppe solbeskyttelsen!  

Hvorfor skader solkrem korallrevene?

Vi hører ofte at korallene sliter og at vi snart ikke har flere tilbake. Selv om årsakene er mange, finnes det én bestemt synder som forskerne har pekt på som vi faktisk enkelt kan gjøre noe med selv, nemlig solkremen. Innholdsstoffene oksibenzon og oktinoksat er kjemikalier som befinner seg i flere tusen solkremer verden over, og som har vist seg å gjøre dødelig skade på korallene.

Mange vil nok undre seg over at man overhodet har tatt disse med i solkremene i utgangspunktet, men det er ikke helt uten grunn ettersom de fungerer som veldig gode og beskyttende UV-filtre. Og det er jo hele formålet med solkrem.

Problemet oppstår når flere tonn solkrem årlig ender i verdens korallrev, når en stadig økende mengde turister kaster seg uti en forfriskende dukkert eller på oppdagelse i verdenshavene. Konseptet solbeskyttelse er selvfølgelig noe vi ikke skal forkaste, men vi blir nødt til å tenke i andre baner hvis vi skal bevare naturens vidundere.

Å nei, tenker du kanskje da. Skal vi virkelig måtte velge mellom å skåne miljøet eller beskytte oss selv? Det er heldigvis ingen grunn til panikk, for vi kan gjøre begge deler på én gang. Det finnes nemlig allerede en løsning, og det er intet mindre enn korallvennlig solkrem. Så vær med til å gjøre en forskjell allerede nå!


Oksibenzon og oktinoksat – hva er det?

Oksibenzon er et såkalt solfilter som brukes som hovedformålet med en solkrem. Det fungerer som et filter i huden som fanger opp solens skadelige stråler og sorterer dem vekk ved å “ødelegge” dem, så forbrukeren kan forebygge mot hudkreft, aldringstegn og andre solskader. Oktinoksat benyttes derimot i mange produkter innen personlig hudpleie, men er mest kjent for å øke effektiviteten av oksibenzon i solkrem. Oktinoksat er en kjemisk forbindelse som gjør produktet uoppløselig i vann. I solkremen fungerer den som sagt som solbeskyttelsesmiddel ved å blokkere både UVA og UVB-stråler. 


Disse solkremene tar hensyn til korallrevet!

Som nevnt bør informasjonen om konflikten mellom koraller og solkrem ikke avskrekke deg fra å bruke solbeskyttelse, ettersom det for det første er utrolig viktig å bruke, og for det andre er vi forhandler for noen varemerker med solkrem som er 100 % korallvennlige. Vi på Med24 er nemlig opptatt av sunnhet både for deg og for miljøet! 

Det handler om solkrem fra følgende varemerker:

  • Vichy
  • La Roche-Posay

Kort om de to varemerkene:
Vichys solkremserie består av hudpleie til ansikt og kropp som beskytter alle hudtyper mot UV-strålene i solstrålene. Solkremene har forskjellige grader av solfaktor, og er veldig enkle å bruke. De opptas raskt, føles veldig bra mot huden og gjør huden myk og beskyttet mot solstrålene uten et innhold som er skadelig for verken deg eller miljøet! Du kan se serien her.

Solkremserien La Roche-Posay Anthelios kan i tillegg brukes av alle ettersom de eksklusive solkremene er utviklet til også veldig sensitiv hud. Produktene har høy UVA-beskyttelse og inneholder ingen solfiltre eller ingredienser som mistenkes for blant annet å være hormonforstyrrende eller skadelige for miljøet. Du kan se La Roche-Posays solkrem her.


Derfor bør du aldri droppe solkremen

Det kan være problematisk når titusenvis av turister daglig smører seg med beskyttende solkrem før de hopper i vannet ved for eksempel Hawaiis kyster, der det er flere etablerte korallrev. Men på samme måte som naturen er sårbar overfor menneskeskapte produkter, er vi også sårbar overfor naturen – deriblant solen.

Solens såkalte UVA- og UVB-stråler er med til å gi huden den flotte gløden vi er så opptatt av, men samtidig er de også synderne som forårsaker solforbrenninger, rynker, soleksem og ikke minst hudkreft, med mindre vi passer på og nyter solen med omtanke. 

På Med24 ønsker vi at begge parter kan komme til enighet i konflikten og har derfor valgt å sette fokus på de miljøvennlige solkremene fra Vichy og La Roche-Posay. I tillegg har vi laget en veiledning som forteller deg hvordan du best kan beskytte deg mot solens skadelige stråler. 

Husk at et sunt valg når helt andre høyder når vi velger å ta vare på oss selv og samtidig vise respekt for naturen. Så nyt solen med omtanke og ta samtidig hensyn til miljøet! 

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Bring

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.