Hva er holdbarheten til solkremen din?

Skrevet av
Stort billede - Kvinde i rød badedragt smører solcreme på sin arm

Vi kjenner til det alle sammen. Vi skal på ferie, og må selvfølgelig ha med solkrem for å beskytte oss mot solens sterke stråler. Bakerst i skapet finner vi solkremen fra sommerferien i fjor, og det kan bli dyrt å måtte ut og kjøpe ny solkrem hver gang du skal på ferie. Men kan solkremen din faktisk brukes igjen, selv om den snart er ett år gammel?


Oppbevaring av solkremen din

Mange oppbevarer skjønnhetsproduktene sine, inkludert solkrem, på badet. Det er fordi de er enkle og tilgjengelige på den måten, og det er ofte på badet vi trenger dem. Men et godt husmorråd er å ikke oppbevare solkremene, parfymene, osv. som du ikke bruker hver dag, på badet.

Holdbarheten på en krem ​​eller lignende blir lenger dersom den oppbevares i romtemperatur, f.eks. på soverommet ditt. Grunnen til dette er at solkremen ikke utsettes for varierende, og spesielt høye, temperaturer. Et bad kan svinge mye i temperatur når du dusjer og lufter.


Solkremens holdbarhet

Billede med krukkesymboler, som viser hvor lang tid en creme kan holde sig.

Er du i tvil om hvor lenge solkremen kan holde seg etter åpning, vil det alltid stå på emballasjen. Du kan se det på det lille krukkesymbolet på baksiden av solkremen. Her vil det for eksempel stå 6M eller 12M, som indikerer at solkremen er holdbar i 6 eller 12 måneder etter åpning. Vær imidlertid oppmerksom på at dette kun er veiledende og det handler mye om oppbevaring dersom oppgitt holdbarhet skal garanteres.

For solkrem vil den typiske holdbarheten være 12 måneder etter åpning. Men dette gjelder kun hvis solkremen har vært oppbevart i romtemperatur. Så hvis solkremen din har vært mye ute i solen på ferie og har vært utsatt for høye temperaturer, kan du ikke nødvendigvis regne med holdbarheten som står på.

Hold derfor øye med om:

  • Solkremen din lukter rart
  • Fargen har endret seg
  • Konsistensen har endret seg (muligens tykkere eller at den skiller seg)

Er du i tvil om at solkremen din er for gammel, bør du kjøpe en ny for å være sikker på at solkremen din beskytter deg optimalt.Pil til toppen

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.