Hyaluronsyre i hudpleie

Skrevet av
hyaluronsyre

Etter hvert som vi eldes vil den naturlige produksjonen av hyaluronsyre i kroppen reduseres, og huden kan bli tørr, få fine linjer, rynker samt pigmentforandringer. Hyaluronsyre er nemlig hudens naturlige anti-age ingrediens, og uten den svekkes hudens evne til å holde på fuktighet.

Hva er hyaluronsyre?

Hyaluronsyre er sukkermolekyler som finnes naturlig i huden. Hyaluronsyre har en sterk evne til å binde store mengder vann (fukt) og er derfor viktig for hudens fylde og elastisitet. Når huden eldes vil mengden av hyaluronsyre imidlertid avta, og huden vil også miste fukt og volum. Videre vil hudbarrieren svekkes, huden blir mindre elastisk, dehydrert og aldringstegn som rynker og fine linjer oppstår. Hyaluronsyre blir derfor sett på som en helt unik anti-age booster til huden. 

Hvor brukes hyaluronsyre?
Hyaluronsyre er mye brukt i kremer, olje og serum, blant annet i det kritikerroste merket Fillerina, men også mange andre merker. 
Hyaluronsyre er også kjent for å bli brukt i fillers til hud og lepper, og vil over tid brytes ned av seg selv.

Mangel på hyaluronsyre

Mangel på hyaluronsyre gjenspeiles i form av rynker, mangel på glød, og en tørr og slapp hudstruktur. Ønsker man å gjenvinne hudens elastisitet og fukt kan man med fordel bruke hudpleieprodukter med hyaluronsyre, som både hjelper huden med å binde fukt og til å holde på den.

Det er lettere å forebygge en dehydrert og svekket hud enn å gjenoppbygge, og det anbefales derfor at man begynner å bruke produkter med anti-age i tidlig alder. 25-årsalderen er en fin tid å starte. 

Dokumentert effekt

Hyalronsyre har mange studier knyttet til seg, og har en godt dokumentert effekt i kremer og serum. Ingrediensen gir intensiv næring til huden – helt ned i de dypeste hudlagene hvor kollagen dannes.

Når man først har begynt å bruke hyaluronsyre er det mulig å oppleve en markant endring i hudens fuktnivå, struktur og elastisitet så lenge man opprettholde hudpleierutinene.

Kremer med hyaluronsyre

Hyaluronsyrekrem eller en hyaluronsyremaske kan være effektivt i en anti-age hudpleie. 
Hyaluronsyre kan bidra til å styrke huden og bedre alt fra rødme og tørrhet til akne, rynker og manglende glød. 
Kombiner gjerne et serum med hyaluronsyre med en krem som jobber med andre utfordringer, enten det er rynker, rødhet eller tørrhet, så får huden din en skreddersydd kombinasjon. Det finnes utallige muligheter, men alle vil ha nytte av hyaluronsyre i hudpleierutinen sin, uavhengig av hudtype og hudtilstand.

Du finner et stort utvalg av produkter med hyaluronsyre i vårt sortiment. Blant annet i merker som Vichy, Madara, Eucerin, Dermaogica og Urtekram kan du finne lekre kremer og masker med hyaluronsyre.

Serum med hyaluronsyre

Serum består av en lipidoppløselig base, som kan bidra til at de aktive ingrediensene trenger lengre ned i huden sammenlignet med mange kremer. Ved bruk av serum som inneholder hyaluronsyre kan du derfor raskt og enkelt bidra til bedring av en tørr, gusten eller aldrende hud. Du vil oppleve stor forskjell på huden når du legger til et serum i tillegg til krem i hudpleierutinen din.

Hos Med24.no finner du et stort utvalg av serum. Velg et som passer deg og din hud for en mer effektiv hudpleierutine!

Kosttilskudd med hyaluronsyre

Hyaluronsyre finnes også som tilskudd, og gir kroppen den naturlige næringen innenfra. 

Skin Care Hyaluron Shot fra New Nordic er utviklet med en naturlig smak av tindved, som du enkelt kan legge til i din morgenrutine. Den inneholder en høy konsentrasjon av hyaluronsyre og kan bidra til økte mengder av kollagen i kroppen. 

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.