Har du tørr og irritert hud? Finn passende hudpleie for hele familien!

Skrevet av
Stort bilde - Mann med baby i armene

Tørr hud kan være svært følsom og lett å irritere. Tegn på tørr hud kan være ulike former for ubehag i huden, som prikking, kløe og stramhet. Tørr hud kan også kjennetegnes ved en tendens til flassing og små sprekker i hudoverflaten. Vær oppmerksom på at det ikke finnes én, men mange typer tørr hud. Noen har genetisk betinget tørr hud, andre har tørr hud forårsaket av atopisk eksem, sesongbetont tørr hud i forbindelse med kaldt vær og nylig oppstått tørr hud som kan skyldes bruk av sterke renseprodukter osv.Hvorfor oppstår tørr hud?

Felles for alle typene er at tørr hud delvis skyldes en endring i hudens barrierefunksjon. Dette kan være genetisk betinget eller skyldes en lang rekke ytre faktorer. Hvorfor skjer denne endringen i hudbarrieren? Det produseres stadig færre lipider på hudoverflaten, noe som gjør at hudbarrieren blir stadig mer ujevn og irritert. Hudcellene mister evnen til å holde på vann, som fordamper. Huden får sprekker og revner som gjør det lettere for ytre irritanter å trenge inn i huden, noe som kan føre til kløe og svært tørr hud.

For å gjenopprette den tørre hudbarrieren er det viktig å tilføre huden fuktighet. Fuktighetsgivende og mykgjørende kremer bidrar til å gjøre huden myk og behagelig igjen. Her er noen anbefalinger du kan følge daglig for å få en silkemyk og glatt hud.Oppdag LIPIKAR og CICAPLAST

LIPIKAR-serien fra La Roche-Posay er en komplett kroppspleieserie med både milde renseprodukter og effektive pleieprodukter for alle typer sensitiv hud: fra svært tørr og irritert hud til normal hud hos både barn og voksne.

Såpe kan virke uttørkende og irriterende på huden. Bruk derfor en mild rens som ikke tørker ut huden, for eksempel Lipikar Syndet AP+, en beroligende rensegel som passer for nyfødte, babyer, barn og voksne med svært tørr hud. Den fuktighetsgivende sheasmørkremen og det beroligende niacinamidet bidrar til å redusere kløe forårsaket av tørrhet allerede i badet.

Lipikar Syndet AP+ er også tilgjengelig i et praktisk og miljøvennlig refillformat, som du kan bruke til å fylle på Lipikar Syndet AP+-flasken og dermed gjenbruke originalflasken.

La Roche Posay Lipikar Syndet AP+ og påfylling

Hvis du er ute etter en beroligende og styrkende kroppskrem, kan du velge mellom Lipikar Balm AP+M eller Lipikar Balm AP+M Light, avhengig av hvor tørr huden din er.

Lipikar Balm AP+M er en rik og nærende kroppskrem for svært/ekstremt tørr hud og hud som er utsatt for kløe på grunn av tørrhet. Kremen kan også brukes til hud som er utsatt for atopi, og den absorberes raskt uten å etterlate en fet følelse.

Lipikar Balm AP+M Light har en lettere konsistens, men med samme høye ytelse som den klassiske Lipikar Balm.

Begge kroppskremene har en trippel virkning på tørr hud:

  1. Beroliger huden umiddelbart.
  2. Virker kløestillende.
  3. Reduserer forekomsten av nye utbrudd.

Den beste kremen er tross alt den du bruker, så velg den konsistensen du liker best.

Stort bilde - Lipikar-produkter fra La Roche Posay

SOS-krem for svekket og irritert hud

Cicaplast Balm B5+ er en beroligende, styrkende og beskyttende balm for alle typer svekket og irritert hud. Cicaplast Balm B5+ er spesielt utviklet for bruk av hele familien (voksne, barn og babyer fra 3 måneder) på en lang rekke vanlige småskader og irritasjoner i hverdagen, blant annet: solbrenthet, ekstrem tørrhet, daglige irritasjoner og småskader, insektstikk, svie, irritasjoner etter voksing, peeling, laser, hårfjerning og dermatologiske behandlinger, synlige arr, rødhet i bleieområdet og rødhet og irritasjon i babyens hudfolder.

Cicaplast Balm B5+ er tilgjengelig i formatene 40 ml og 100 ml og kan brukes på kroppen, i ansiktet og på leppene.


Ikke glem lepper og hender! Når vinteren setter inn og det blir kaldere, er disse områdene mest utsatt og har en tendens til å tørke ut raskere. Bruk fuktighetsgivende hudpleie på disse kroppsdelene regelmessig.

Cicaplast håndkrem er for irriterte hender som er tørre, sprukne og flassende. Takket være en formulering som kombinerer niacinamid og glyserin, har håndkremen en styrkende og beskyttende effekt og en ikke-fet, ikke-klebrig konsistens.

TIPS: Bruk den før leggetid for at den skal virke hele natten, og husk å bruke hansker når du er ute i kulden.

Cicaplast Lip Balm er en nærende og beroligende balm for sprukne og tørre lepper. Hjelper til med å gjenoppbygge huden på leppene ved å beskytte og styrke den.

RÅD: Bruk en god mengde før leggetid for bedre resultater.


Finn din egen rutine med LIPIKAR og CICAPLAST fra La Roche-Posay

Banner - La Roche Posay (hudpleierutine)
  1. Renser: Lipikar Syndet AP+
  2. Fukter kroppen: Lipikar Balm AP+M
  3. Beroliger hudirritasjoner: Cicaplast Balm B5+
  4. Beskytter lepper og hender: Cicaplast Hand Cream + Lip Balm

Les også:

Dermatologen: Slik pleier du hud med akne
Gode råd mot tørr hud og eksem
Tørre hender - Gode råd for effektiv pleie


Pil til toppen av siden Med24.no

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.