Dermatologen: Slik pleier du hud med akne

Skrevet av

La Roche-Posay er et ledende hudpleiemerke kjent for sine effektive hudpleieprodukter til alle hudtyper, spesielt sensitiv hud. Merket har en omfattende produktlinje som inkluderer alt fra ansiktsrens og fuktighetskrem til solkrem og anti-aging. 

En av de største fordelene med La Roche-Posay er at deres hudpleie er utviklet med tanke på hudens sensitivitet, og er dermatologisk testet. Dette betyr at selv personer med svært sensitiv hud kan bruke disse produktene uten frykt for irritasjon eller allergiske reaksjoner.

La Roche-Posay er også kjent for sine effektive ingredienser, inkludert termisk kildevann fra byen La Roche-Posay i Frankrike, som er rik på mineraler og antioksidanter. Dette kildevannet brukes i mange av La Roche-Posay sine produkter for å gi ekstra fuktighet og beskyttelse til huden.


Få dermatologens svar og hudpleierutine her

Hvorfor får noen akne, kan det unngås og hvordan skal ulike typer akne behandles? Vi har konsultert Mohammad Alimohammadi, spesialist i dermatologi ved Kanikens hudlegekontor, for å få svar på noen av de vanligste spørsmålene om akne. I tillegg har La Roche-Posay utviklet enkle, men effektive hudpleierutiner for uren hud. Les dermatologens svar og hudpleierutine her!

Hvorfor får man akne?

Akne er en inflammatorisk sykdom i talgkjertlene. Sykdommen rammer oftest unge personer i tenårene pga. hormonforandringer. Noen bakterier i huden kan også bidra til akne, men generelt skyldes ikke akne dårlig hygiene. 

Hvordan vet man om man har akne? Hvordan vet man at huden bare er i ubalanse?

Når man få røde flekker og urenheter i ansiktet, skal man mistenke akne. Andre symptomer på akne er hudforandringer i ansiktet som gjør vondt eller blør. Hvis huden er svært tørr eller oljet, kan man mistenke en eller annen form for ubalanse.

Kan man gjøre noe for å unngå akne?

Egentlig ikke fordi akne ofte skyldes genetiske og hormonelle forhold. Det finnes mange gode egenpleieprodukter som man kan starte med. Produkter for egenpleie som kan redusere oljeproduksjonen i huden kan dempe begynnende akne.

Finnes det forskjellige typer akne?

Ja, det finnes flere varianter av akne. Det viktigste er å skille mellom akne som fører til arr og akne som ikke fører til arr. Førstnevnte trenger rask medisinsk behandling for å forebygge varige arr. Hvis du har akne og opplever at huden har tendens til å få arr, bør du kontakte legen din.Slik behandler du akne

Mild akne kan behandles med produkter til egenpleie, dvs. rens og lett fuktighet. Ved vanskeligere former for akne finnes det reseptfrie legemidler som kan prøves. Hvis aknen er langvarig og har en tendens til å forringes og fremfor alt etterlater arr, bør man kontakte lege for mer effektiv behandling.

En god hudpleierutine til hud med akne

En mild nattkrem og en fuktighetsgivende krem som ikke tetter porene, er en god hudpleierutine. Det er viktig at man ikke overdriver ansiktsvasken siden det kan forstyrre hudens normale bakterieflora og føre til forverret akne.


La Roche-Posays hudpleierutine for akneutsatt hud

Er du ute etter en enkel, men effektiv hudpleierutine for akneutsatt hud? Nedenfor finner du rutiner som La Roche-Posay har utviklet for hud med tendens til mild og alvorlig akne. Det er viktig å starte hudpleierutinen på rent ansikt, så vær nøye med rens. Husk også å fukte huden og beskytte den mot solen. Det anbefales ikke å vaske ansiktet oftere enn to ganger daglig. 


Hudpleierutine til mild akne:

Hudpleie til svært akneutsatt hud: 

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.