Rosenrot – en naturlig vei til energi

Skrevet av
Rosenrot i naturen

Mangler du energi i hverdagen, føler du deg stresset og er du ofte sliten? Da bør du kjenne til rosenrot, som bidrar til å normalisere flere funksjoner i kroppen vår, både fysiske og mentale. Her kan du lese mer om rosenrot – kanskje den er svaret ditt på mer energi i hverdagen?


Hva er rosenrot?

Rosenrot er en plante som tilhører stenurtfamilien. Med mindre du har vært på fottur i Sibir, har du sannsynligvis ikke støtt på rosenrot, som vokser i barskt klima og store høyder. For å overleve værforholdene tror man at rosenroten inneholder et stoff som vi mennesker også kan ha nytte av for å takle tøffe forhold. Og med rosenrotens gunstige effekter på kroppen vår, høres ikke den påstanden så usannsynlig ut!

På latin heter planten Rhodiola rosea, på folkemunne kjent som "vikingginseng", og viktigst av alt er at planten også er en adaptogen urt. At den er adaptogen, betyr at plantens naturlige stoffer kan gå inn og stabilisere systemer i kroppen avhengig av hva som trengs. Adaptogen betyr å normalisere, og det sies generelt om adaptogener at de bidrar til at kroppen fungerer normalt.

Rosenrot har vært et anerkjent naturlegemiddel i mange år, og selv våre forfedre hadde erfaring med rosenrot og dens gunstige virkninger.

Rosenrot i naturen

Hva er rosenrot bra for?

Når det går litt for fort, livet er for travelt og du ikke slapper nok av, er det på tide med rosenrot! Rosenrot bidrar til din mentale og fysiske yteevne, slik at du kan holde hodet kaldt i stressende situasjoner og perioder.

Gi energien din et løft

Hvis du er fysisk aktiv mange timer om dagen eller bare mangler energi generelt, kan det hende du trenger en energiboost for å prestere bedre. I så fall kan rosenrot være et godt tilskudd for deg. Dette er noen av effektene til rosenrot:

  • Bidrar til sportslig utholdenhet
  • Har en gunstig effekt på det kardiovaskulære systemet
  • Bidrar til normal blodsirkulasjon

Disse punktene der rosenrot bidrar, har en gunstig effekt på prestasjonsevnen og reaksjonsevnen vår, og kan derfor bidra til å øke energien vår, enten det er under en idrettskonkurranse eller for å få dagen til å virke overkommelig.

Mindre tretthet – mer energi

En annen effekt av rosenrot er at den reduserer tretthet og utmattelse, slik at du kan finne mer energi i en hverdag der alt virker presset og stresset. Med sine adaptogene egenskaper bidrar rosenrot til å stimulere nervesystemet, noe som kan bidra til enten mer ro eller mer energi – alt etter hva kroppen og energinivået ditt trenger.

God sirkulasjon – effekt på potensen

Som nevnt tidligere bidrar rosenrot til blodsirkulasjonen, noe som er spesielt gunstig når vi trener. Men faktisk har blodsirkulasjonen også en effekt på sexlysten vår, og spesielt menn kan dra nytte av rosenrotens effekter.


Rosenrot hos Med24

Hvis du trenger mer energi og mindre stress, kan det være lurt å prøve et tilskudd av rosenrot. Med de påstandene som er dokumentert om rosenrot, kan det godt hende at du ender opp med å elske tilskuddet i en travel hverdag. Heldigvis kan du enkelt få tak i kosttilskuddet hos Med24.no, hvor det jevnlig vil være tilbud på våre rosenrotprodukter. I vårt brede utvalg finner du blant annet Solaray Rosenrot og Arctic Root Rosenrot, og du finner den anbefalte daglige dosen under de respektive produktene.Les også:

Mariatistel til avgiftning av leveren
Nype – alt om det spennende bæret
Sliter du med å sove?

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.