Gode råd mot pigmentflekker

Skrevet av
Pigmentflekker

De aller fleste av oss får pigmentflekker i større eller mindre grad i løpet av livet. Selv om man i løpet av årene ikke vil kunne unngå slike forandringer i huden, anses pigmentflekker hos størstedelen av alle kvinner som en skjønnhetsfeil de helst vil være foruten. Heldigvis finnes det en rekke kremer og behandlinger som både kan være med å forebygge og bekjempe pigmentflekkene.


Hva er pigmentflekker?

Pigmentflekker er er en opphopning av pigment som gir mørke partier eller avgrensede flekker på huden. Årsakene kan være mange, som arv, alder, graviditet og hormoner. Pigmentflekker kan også komme som arr etter hudirritasjoner som akne/kviser eller skader og kutt. Det aller vanligste er dog soleksponering. Noen legemidler gjør også huden ekstra solømfintelig, som blant annet antibiotika og p-piller.

Pigmentflekker kan være vanskelig å bli kvitt, så forebygging er definitivt det viktigste man kan gjøre.
Det finnes behandlinger i hudpleiesalong og hos hudlege som kan være effektive, som laserbehandling, hudpleiebehandlinger med AHA-syrer og retinol, eller eventuelt legemidler. Effektive hudpleieprodukter hjemme, samt gode rutiner for solbeskyttelse er også svært viktig.


Hva bør jeg gjøre selv?

Plages du med pigmentflekker er det viktig å ha en god rutine for hudpleie hjemme, samt alltid bruke solbeskyttelse.
På dager med mye sol er det aller beste å unngå sol på de utsatte områdene, da pigmentflekker som først har kommet, ofte kommer tilbake ved ny soleksponering. I tillegg til solkrem vil derfor en solhatt eller caps være lurt på dager du skal være ute i solen.
 

Gode råd ved pigmentering

Solkrem

Er du plaget med pigmentering bør solkrem være en fast del av hudpleierutinen din, spesielt gjennom sommerhalvåret, fra mars til okotober. Dagkrem med solfaktor kan være en god og enkel løsning i hverdagen, og på de dagene du ikke er lenge ute i solen, men denne vil ikke gi like god beskyttelse som en ren solkrem.

Vet du at det er mulighet for at du blir sittende ute i solen i lunsjen, eller du for eksempel skal gå en tur, vil smøring med solkrem være viktig. Husk også at solbeskyttelsen må gjentas i løpet av dagen for å opprettholde beskyttelsen. 
En spray som kan brukes over makeup er enkel å bruke, og kan være et godt tilleggsprodukt som kan tas med i vesken og brukes ved behov.

Husk også å bruke høy nok solfaktor. Pigmentering kommer raskt tilbake og er veldig solsensitivt. Bruk derfor helst solfaktor 50 eller 50+-
 

Hudpeierutine

Det finnes mange gode hudpleieserier som er utviklet spesielt for å regulere, minske og forebygge pigmentering. Bruk av rens, serum og krem morgen og kveld er et godt utgangspunkt. Disse seriene inneholder aktive ingredienser som kan bidra til bedring og vedlikehold.
C-vitamin, AHA-syrer (glycolsyre, citric acid), og retinol (vitamin A) er eksempler på ingredienser som ofte benyttes i slike produkter. Disse bidrar blant annet til å fjerne døde hudceller, samt øke cellefornyelsen. På denne måten kan nye og friske hudceller komme til overflaten og gi jevnere hudoverflate.

Mange velger å holde seg til rens og krem i sin hudpleierutine. Ved pigmentforandringer vil et serum gi hudpleien bedre effekt, da det er dette produktet som inneholder de mest aktive ingrediensene. En peeling som brukes 2-3 dager i uken vil også være hensiktsmessig.
 

Makeup ved pigmentering

Det finnes også makeup som vil kunne hjelp deg med å jevne ut hudtonen og skjule pigmentforandringer. En god concealer og foundation vil være til god hjelp. Det finnes også makeup spesielt utviklet for å dekke godt, som Vichy Dermablend. Prøv ut hva som fungerer for deg, slik at du raskt kan jevne ut huden når du har behov for det.


Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.