Krillolje – Hvordan krillolje hjelper for en sunnere helse

Skrevet av
krill olie

Krillolje kommer fra den lille krepsen, som kanskje er mest kjent for å være blåhvalens favorittmat. De små rekelignende dyrene lever i store flokker først og fremst i Antarktis hav. Krillolje blir mer og mer populært som kosttilskudd og som alternativ til fiskeolje. Dette skyldes hovedsakelig krills høye innhold av overumettede omega 3-fettsyrer DHA og EPA, samt deres naturlige innhold av antioksidanter og fosfolipider. Antioksidantene består av astaxanthin, vitamin A og vitamin E.


Bærekraftig kosttilskudd

krill fisk

Selv om krill er et veldig lite dyr som bare vokser opp til 7 cm, er de faktisk den største dyrearten på jorden målt i totalvekt. De store mengdene krill i havet er også livsviktig mat for mange forskjellige marine dyr. Nettopp på grunn av krillens viktige rolle i næringskjeden i havene, er det også viktig at fangsten overvåkes slik at vi holder en bærekraftig bestand. Den internasjonale organisasjonen Convention on the Conservation of Antarctic Marine Living Resources ser etter denne overvåkingen, og fangsten av krill har fortsatt en lang vei å gå før den når maksimal bærekraftig grense.


Krillolje eller fiskeolje – hvilken bør jeg velge?

Både krillolje og fiskeolje inneholder de sunne omega 3-fettsyrene. Krill inneholder imidlertid en mindre mengde fettsyre enn fet fisk. Det betyr at krilloljen er en dyrere råvare enn vanlig fiskeolje, da krill må brukes til produksjon. Men hva får du for den dyrere prisen? Krillolje og fiskeolje inneholder begge EPA- og DHA-syrer, som er viktige for hjertet og hjernen. Krillolje er imidlertid mer stabil enn fiskeolje, da den inneholder den sterke antioksidanten astaxanthin, som kan beskytte deg mot frie radikaler. Det er denne som gir krilloljen dens røde farge, og det er også denne som holder oljen friskere lenger.

Olje fra krill har også et mye høyere nivå av de gunstige fosfolipidene enn vanlig fiskeolje. Så hva er fosfolipider og hvorfor er de viktige? Fosfolipider er et spesielt fettstoff som har stor betydning for våre cellefunksjoner i kroppen. Det er slik at alle cellene våre har en membran rundt seg og denne membranen består av fosfolipider.

En annen fordel med krillolje er at den ikke smaker fiskeaktig. Mange som tar fiskeolje som kosttilskudd får oppstøt og synes smaken er ubehagelig. Dette unngår du med krillolje.

Siden både krillolje og fiskeolje inneholder omega 3 med DHA- og EPA-syrer, hjelper begge oljene også mot stort sett de samme tingene i kroppen din. Dette gjelder spesielt for:

  • Vedlikehold av normal funksjon av hjernen
  • Vedlikehold av normal funksjon av normalt syn
  • Bidrar til normal hjertefunksjon

Den store forskjellen mellom krillolje og fiskeolje er at oljen fra krill er mer stabil, holder seg ferskere lenger, har den sterke antioksidanten astaxanthin og fosfolipider. Nedenfor er et utvalg av våre mest populære krilloljer.

Krillolje fra sertifisert bærekraftig fiske

Hos Med24.no finner du flere krilloljer med Friend of the Sea-merket. Denne internasjonale organisasjonen er ledende når det gjelder sertifisering av bærekraftig fiskeri. Produktene med merket oppfyller organisasjonens kriterier for bærekraft, slik at både miljøet og bestanden av krill bevares og behandles skånsomt. Se opp for det hvite skipet med den røde ringen når du kjøper krillolje eller fiskeolje.

Les også:

Fiskeolje-test – Slik velger du den beste fiskeoljen
Omega-3 - Alt du behøver å vite! 


Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Bring

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.