Vitaminer til håret - få svar på hvilke du trenger!

Skrevet av
Stort bilde, vitaminer til hår, Med24.no

Ønsker du å opprettholde et flott, sterkt og velfungerende hår? Så skal du lese videre! Flere vitaminer og mineraler bidrar til et normalt hår, og vi gir deg svar på hvilke. Du finner også en guide til hvilke matvarer og kosttilskudd du skal gå etter, samt 5 tips for og få håret til å gro fortere.


Vitaminer til håret

For mange mennesker er håret en viktig del av hvem de er, og derfor er det ikke morsomt å gå rundt med slitt og splittet hår. Dessverre er det ikke alle som fra naturens side har det fyldige og sunne håret som man skulle ønske. Det finnes heldigvis måter til å booste hårets sunnhet. Håret trenger vitaminer og mineraler, da disse medvirker til å opprettholde et normalt hår. Du kan spise deg til de fleste av disse vitaminene. Det er spesielt i grønnsaker og frukt du finner dem. En variert og sunn kost kan derfor ha god virkning på hårets styrke og sunnhet.

Men hvilke vitaminer er gode for håret? Faktisk er det mange forskjellige vitaminer som kan hjelpe deg og håret. Vitamin A, -B, -C, -D og -E har alle en positiv virkning på vedlikehold av hår og hårvekst. Du kan lese mer her om de vitaminene som primært bidrar til håret, samt i hvilke matvarer du finner dem:

Melk blir heldt fra en flaske og over i et glass

A-vitamin

A-vitamin spiller en rolle i cellespesialiseringsprosessen og dermed også hårets vekst. Du finner vitaminet i flere oransje og mørkegrønne frukter, samt i flere animalske produkter.

B-vitamin

B-vitaminer består av 8 forskjellige vitaminer og især vitamin B7, også kalt biotin, kjennes som "hårets vitamin", da det bidrar til å vedlikeholde et normalt hår. Du finner B-vitaminer i mange matvarer, men B7-vitamin finnes spesielt i eggeplommer og innmat.

E-vitamin

Vitamin E er en antioksidant som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Skal du ha et naturlig inntak av E-vitamin, er de viktigste kildene fettstoffer, egg og fullkornsprodukter.


Mineraler til håret

Mineraler til håret er like viktig som vitaminene, og også dem kan du finne i den kosten du spiser – herunder bl.a. kjøtt, meieriprodukter og grønnsaker. Hvis du er nysgjerrig på hvilke mineraler som bl.a. er gode for håret, så les her:

Kobber

Et av de mineralene som medvirker til et normalt hår er kobber. Mineralet bidrar nemlig bl.a. til en normal hårpigmentering, og du finner det især i matvarer som nøtter, fullkornsprodukter, innmat (spesielt lever) og skalldyr.

Sink

Sink er også et mineral som bidrar til et normalt hår, og som du derfor bør være oppmerksom på å få gjennom kosten. Spesielt rødt kjøtt og skalldyr inneholder sink.


Kosttilskudd til håret

kvinne svinger med håret i solen

Utvalget av kosttilskudd til håret er stort. Du kan som nevnt over, spise deg til de nødvendige vitaminer og mineraler, men det er ikke alltid at vi har tid i en travel hverdag til å spise så variert som vi gjerne vil. Derfor er kosttilskudd med vitaminer og mineraler til håret et godt alternativ.

Det er viktig å nevne at et hårvitamin som kosttilskudd, aldri må erstatte en sunn og variert kost, men utelukkende supplere.

Hair Volume fra New Nordic

New Nordics anerkjente produkt til håret, Hair Volume, inneholder biotin og sink som begge bidrar til å vedlikeholde et normalt hår - det klinisk testede produktet kan hjelpe til et synlig tykkere, flottere og mer glansfullt hår.

Hair & Nails fra danske VitaYummy

De søte små gummies fra VitaYummy, er en velsmakende og koselig måte å få sine daglige vitaminer på. Hair og Nails er et vegansk kosttilskudd som er formulert med bl.a. biotin, som bidrar til å vedlikeholde et normalt hår. Bamsene smaker deilig av bringebær og inneholder hverken kunstige smaks- eller fargestoffer.

Silica Extra fra Berthelsen

Silica Extra er et vegansk kosttilskudd som inneholder både B-vitamin, sink og silica. Så her hjelper du altså både hår, hud og negler.

Priorin fra Bayer

Priorin er også et mye brukt kosttilskudd til håret. Priorin inneholder en kombinasjon av hirseekstrakt, vitamin B5 (pantothensyre) og aminosyren L-cystein. Få et merkbart fyldigere, sterkere og mer glansfullt hår på bare 12 uker.5 tips – Sånn får du håret til å gro fort!

Vi har samlet noen gode råd til et sunnere og sterkere hår, samt en velfungerende hodebunn uten irritasjon eller kløe.

Gre håret – hver dag

Jo mer du grer håret, desto mer blodsirkulasjon kommer det i hodebunnen. Du masserer hodebunnen med hårbørsten, og massasjen tilfører mer oksygen til hårsekkene, som så øker produksjonen av nye hår. Bruk evt. en hårbørste med treknopper, da de er litt hardere enn normale hårbørstehoder.

Ikke vask håret hver dag

Det anbefales ikke å vaske håret hver dag. Spesielt ikke hvis du lider av en fettet hodebunn eller plages med flass. Når du vasker håret, vasker du samtidig det naturlige fettlaget bort fra hodebunnen, hvilket resulterer i at talgkjertlene i hodebunnen produserer ekstra talg som gjør hår og hodebunn fettet.

hårtørker med lyserød bakgrunn

Reduser forbruket av stylings- produkter og jern

Mange bruker stylingsprodukter hver dag i form av voks, gel, mousse, spray eller lignende. Dessverre kan flere av disse produktene ha en skadelig virkning på håret - i hårspray finnes det f.eks. alkohol som tørker ut håret. Derfor er det viktig at du bruker stylingprodukter som inneholder pleiende og fuktgivende ingredienser.

Stylingjern, som glattejern, hårføner og krølltang, tilfører høy varme til håret som har en uttørkende og skadelig virkning på håret. Derfor er bruk av stylingjern hver dag ikke det sunneste for håret ditt. Hvis du allikevel ikke kan forlate huset uten at håret er glattet, så vil vi varmt anbefale bruk av heat protection – det beskytter håret mot stylingjernets høye temperaturer.

Klipp håret regelmessig

Det er en skrøne at håret vokser fortere av å bli klippet ofte. Men det får likevel håret ditt til å se sunnere ut. Hårsekkene skal heller ikke bruke energi på å sende næring ut til de ødelagte spissene av håret. Hvis du klippes regelmessig, vil ditt blivende hår få den nødvendige næring.

Skjem bort håret 1 gang i uken

Det er viktig at du husker å pleie og skjemme bort håret. Én dag i uken bør du finne tid til å skjemme bort håret i form av olje eller en hårkur. Dette er spesielt en god ide til deg med langt hår, da det har nytte av ekstra fukt og pleie. Hos Med24.no finner du et stort utvalg av hårkurer som inneholder unike oljer, samt pleiende mineraler og vitaminer.

Pil til toppen

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.