Hårkur

Trenger håret ditt ekstra næring og pleie? Da er en hårkur et godt valg for deg. I samarbeid med sjampo og balsam gir en hårkur ekstra dyptgående pleie.

Hva gjør en hårkur? | Hvilken hårkur skal du velge? | Slik bruker du en hårkur

119 Produkt(er)

Hva gjør en hårkur?

Uansett om håret ditt er kort, langt, tørt, krøllete, fettete eller har mistet glansen sin, vil du ha stor glede av en god hårkur. En hårkur er nemlig en enkel måte å gi håret ditt masse næring og pleie, og den kan bidra til at håret ditt får mer glans ved å gjenoppbygge sunnheten til håret.

Ved bruk av sjampo, balsam og conditioner dekkes det sjelden alle hårtypers behov etter skadelig påvirkning som sol, kulde, føning, varmestyling og forurensning. En hårkur er ofte løsningen når håret trenger ekstra næring. I motsetning til andre hårprodukter er hårkuren kjennetegnet ved å være en målrettet, intensiv pleie da dens unike innhold av pleiende ingredienser vil etterlate håret mykere, sunnere, sterkere og mer glansfullt.
Hvilken hårkur skal du velge?

Det viktigste når det kommer til hårkur, er å velge en som dekker dine hårproblemer. De fleste hårkurer er generelt laget for å behandle hårstråene – styrke og beskytte dem mot slitasje og nedbrytning. Så har du tendens til tørt og frizzy hår, er en hårkur det gylne middelet du har vært på jakt etter. Med en god hårkur, sjampo og balsam i kombinasjon, vil hårpleien din kunne nå helt nye høyder.

Før en hårkur kan oppfylle alle forventninger om effektivitet, er det nødvendig å velge den helt riktige – enhver hårkur kan ikke være en mirakelkur for håret ditt. Valget av hårkur avhenger imidlertid bare av hodebunnen og hårtypen din.

Hvilken hårkur passer for min hårtype?

Det er helt forskjellig om ditt hår trenger ekstra vitaminer, mineraler, fuktighet eller proteiner. Har du krøller, vil håret ofte ha en tendens til å være mer tørt, og derfor kreve mye fuktighet for å gjenopprette håret.

Skadet og tørt hår

Har du ofte brukt rettetang, bleking eller andre produkter som kan skade håret ditt, har det sikkert behov for en dyp hårkur som virkelig kan gi pleie og bygge det opp igjen. Et skadet og tørt hår kan ofte kjennes på at håret knekker og ikke føles særlig mykt, men det kan du unngå ved å bruke en god hårkur for tørt hår. Når du bleker håret ditt, går du inn og fjerner pigmentet i hårstråene, og dette skader håret og etterlater det mer tørt. Det er derfor viktig å bruke en god hårkur for tørt og skadet hår etterpå, slik at resultatene blir best mulig.

Krøllete hår

Hvis du har krøllete hår, vet du også hvor lett det kan se frizzy ut. Fuktighet er veldig viktig for å få kontroll på frizzen i krøllete hår, siden det ofte er mangel på fuktighet som står bak. Det er derfor viktig å bruke en hårkur som er laget for krøllete hår, da det her er tatt hensyn til hårtypen.

Farget hår

Farget hår er ofte mindre mottakelig for sol, da fargen raskt kan falme i solstrålene. Men med den riktige hårpleien kan du beskytte håret og fargen. Dette gjelder også hvis du velger en hårkur for farget hår. En hårkur for farget hår vil både bekjempe tørt hår, men beskytter ofte også mot soleksponering hvis hårkuren inneholder UV-filter.

Normalt hår

Med normalt hår og hodebunn kan en hårkur fortsatt være nødvendig, da den også er effektiv i forebygging av skader.

Fint hår

Er ditt hår tynt eller fint, er det best å bruke en god hårkur som ikke tynger håret for mye. Fint hår kan fort bli flatt og fett hvis det får for mye av tunge hårprodukter. Velg derfor en hårkur som er laget for din hårtype, slik at du ikke tynger håret ytterligere.

Tørr og sensitiv hodebunn

Ved skadet hår og sensitiv hodebunn – spesielt i forbindelse med farging og bleking, er det nødvendig å finne en hårkur som gir intens pleie. Den bør ha et høyt innhold av proteiner, da de best gjenoppbygger hårstråene.
Guide – slik bruker du en hårkur

De fleste bruker en hårkur 1-2 ganger i uken, men noen hårtyper kan dra nytte av enda hyppigere bruk av en hårkur. Det kan også avhenge av den enkelte hårkuren, hvor ofte den skal brukes, samt når den skal settes i håret. En hårmaske skal vanligvis settes i vått hår etter at du har renset det med en sjampo.

Du bør alltid lese bruksanvisningen på hårkuren før bruk, slik at du sikrer at du får så mye ut av den som mulig. De fleste hårkurer brukes på følgende måte:

1) Vask håret rent med din foretrukne sjampo, slik at det er fritt for smuss og stylingprodukter.

2) Bruk deretter hårkuren. Den påføres forsiktig i håret og eventuelt hodebunnen. La det sitte i henhold til instruksjonene. Du kan gjerne tørke håret ditt med et håndkle, slik at det ikke er for vått. På den måten vil håret ditt lettere kunne absorbere hårmasken.

3) Etter at hårkuren har sittet det riktige antallet minutter, skylles håret grundig.

4) Deretter bruker du din foretrukne conditioner/balsam. Den sørger nemlig for å lukke hårstråene, og dermed hjelpe til å holde de næringsrike ingrediensene fra hårkuren inne i hårstråene.
Vi har et bredt utvalg av hårkurer og hårmasker, der deres spesifikke egenskaper står beskrevet under hvert produkt. Ønsker du hjelp eller veiledning når det gjelder å kjøpe en hårkur til deg selv, familien eller noen du er glad i, er du velkommen til å kontakte en av våre eksperter!


Pil til toppen av siden Med24.no

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.