Balsam

Bruker du ikke balsam, og er usikker på hva balsam er godt for? Da kan du lese om balsam og hvilke fordeler det har her

349 Produkt(er)

Hva er balsam?

En balsam er et pleieprodukt for håret ditt som du bruker etter sjampo eller hårkur. En balsam går inn og lukker hårstråene etter de har blitt rengjort av sjampoen. Balsam innkapsler hårstråene dine med pleie, fuktighet og beskyttelse.

Hva gjør balsam?

Hvis du ikke er vant til å bruke balsam, vil du helt sikkert merke en stor forskjell. Balsam gjør at håret får tilført masse fuktighet og pleie, og gjør dermed at håret ikke knekker like lett, da håret vil bli mykere og mer samarbeidsvillig. I tillegg er balsam også bra hvis du sliter med frizz, da balsam kan hjelpe med å legge hårstråene ned. Så hvis du ikke er vant til å bruke balsam, vil du helt sikkert bli positivt overrasket over egenskapene dens. Du kan bruke en balsam hver gang du vasker håret ditt for mer pleie.

Hvordan bruker man balsam?

Hvis du er usikker på hvordan du bruker balsamen din riktig, har vi laget en liten veiledning som tar deg gjennom trinn for trinn for hvordan du bruker din balsam.

  1. Balsam (conditioner) skal alltid brukes som det siste produktet i håret når du er i dusjen. Påfør en mengde på størrelse med en tjuekroning, avhengig av hvor langt og tykt håret ditt er. Påfør balsamen i lengdene og spissene. Hvis håret ditt blir fett etter dusjen, bør du redusere mengden balsam.
  2. Det er viktig å gi balsamen din tid til å pleie og styrke håret. Hvor lenge balsamen skal sitte i håret kan variere, men du kan som regel lese det på produktet. En god tommelfingerregel er ca. 2-3 minutter. Ved å la balsamen sitte litt, gir du den tid til å mykgjøre og nære håret ditt, slik at det får masse pleie og er lettere å børste gjennom.
  3. Etter at balsamen har virket noen minutter, må den skylles grundig ut av håret igjen.

Hva er forskjellen mellom balsam og conditioner?

Mange er usikre på hva forskjellen er mellom en balsam og en conditioner. Men i bunn og grunn er det egentlig det samme. Conditioner er bare det engelske ordet for balsam, så du bør ikke la deg forstyrre av at det står conditioner på mange produkter i stedet for balsam, eller at frisøren din bruker ordet conditioner.


Hva er forskjellen mellom sjampo og balsam?

Forskjellen mellom sjampo og balsam er at sjampo brukes til å rense håret og hodebunnen for smuss og skitt som har oppstått i håret og hodebunnen, for eksempel på grunn av opphopning av produkter.

Balsam bruker du for å tilføre håret næring og pleie, slik at det ikke knekker. Tørt hår har nemlig en langt større tendens til å knekke enn hår i balanse.


Ulike typer balsam

Det finnes forskjellige typer balsam. Du kjenner sikkert til den vanlige balsamen som du tar med deg og bruker i dusjen. Men det finnes også andre typer, og her kan du lese litt om dem, og kanskje finne ut hvilken som passer best for dine behov.

Balsam bar

Dette er et fast stykke såpe, litt som du kan få håndsåpe i faste stykker. Med disse unngår du all form for plastemballasje, og det er ofte satt en snor i, slik at baren lett kan henges opp i dusjen.

Leave-in conditioner

En leave-in conditioner er, som navnet antyder, en balsam som du skal la være i håret. Det vil si at den ikke skylles ut av håret etter påføring. Mange bruker både en vanlig balsam i dusjen og en leave-in balsam etter dusjen for optimal pleie, avhengig av om du bruker stylingprodukter etterpå. Du kan grovt sammenligne det med at vi smører huden vår inn med bodylotion etter et bad, for å gi pleie til huden. Det er litt det samme prinsippet med en leave-in conditioner. En leave-in conditioner sitter i håret til du vasker det igjen, og hjelper til å holde håret ditt mykt og glansfullt.

Balsamspray

De fleste balsamsprayer er leave-in conditioners, det vil si en balsam som du ikke trenger å skylle ut igjen. En balsamspray og generelt leave-in conditioner kan være veldig bra å bruke hvis du har en tendens til å få flokete hår. Dette vil hjelpe med å gjøre håret ditt enklere å gre ut.


Pil til toppen av siden Med24.no

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.