Kan barn bruke munnbind

Skrevet av
far giver søn mundbind på

Bruker du ofte selv munnbind men er i tvil om hvorvidt barn også kan eller skal bruke et? Du kan bli mye klokere på anbefalinger til barns bruk av munnbind i denne artikkelen. Les om viktigheten av den riktige passformen, anbefalinger fra Helsemyndigheter samt mye annen nyttig informasjon.


Barn og munnbind – hva er anbefalingene?

Helsemyndighetene anbefaler at en rekke særlige grupper ikke bruker munnbind. Du skal nemlig selv være i stand til å ta det av og på, og munnbindet skal kunne sitte korrekt på ansiktet. Husk at der kan være gode grunner til at en person ikke bærer munnbind, selv om årsaken ikke er synlig.

Barn

Barn som ikke kan passe standardstørrelse munnbind eller som ikke er gamle nok til å lære hvordan man tar det av og på, skal ikke bruke munnbind. Dette gjelder typisk for barn under skolealderen eller i de minste klassene.

Mental eller fysisk svekkelse

Personer med nedsatt bevissthetsnivå samt personer med fysisk eller mental svekkelse, som ikke selv kan ta munnbind av eller på skal ikke bruke munnbind.

Pustebesvær

Personer med pustebesvær eller andre sykdommer som gjør det vanskelig å ha munnbind på skal ikke bruke munnbind. Du skal fjerne munnbindet, hvis du får pusteproblemer eller kvelingsfornemmelse under bruk.


Munnbind for barn – passformen er avgjørende

Skal et munnbind være effektivt, er det viktig at det sitter tett på ansiktet og dekker både nese og munn. Er et munnbind for stort, strikkene for løse eller lignende, vil munnbindet altså ikke ha samme filtreringsgrad eller effekt som et munnbind med den rette passformen.

Protego har produsert munnbind spesielt til barn som har en mindre passtørrelse. Munnbindet er CE-merket og av typen IIR. Munnbindet har en bakteriefiltreringsevne på >98%.


Lær barnet å bruke munnbind

Er dine barn gamle nok til å bruke munnbind, er det viktig at du lærer dem hvordan de brukes korrekt og sikkert. Forklar hvordan munnbind skal oppbevares, hvis de kommer i situasjoner hvor de selv skal ha et munnbind med i vesken.

Du kan også med fordel demonstrere hvordan man tar det av og på, samt hvordan de skal kaste det brukte munnbindet. Du kan lese vår store guide til bruk og håndtering av munnbind her, som dere kan gjennomgå sammen.


Test av barn

I dag testes mange barn ukentligt, bl.a. med antigentest gjennom skolene eller ved klassisk PCR-test ved mistanke om smitte. Ved PCR-test i hals kan barn ned til 2 år testes. Hos Med24.no finner du hjemmetester som kan brukes for å gjøre en enkel test hjemme. Disse er de samme type testene som i dag brukes på skolene. Vi selger kun CE-merkede hjemmetester av god kvalitet.


Husk – avstand og god håndhygiene er viktigst

Vil du eller barnet unngå å bli syk eller spre smitte i samfunnet, er 1-2 meters avstand og god håndhygiene noen av de viktigste redskaper. Munnbind er et supplement, og kan derfor ikke erstatte de andre forholdsregler.

Hygiene på farten – gi ditt barn en håndsprit med i vesken

En av de beste måter å unngå å bli syk på er ved å holde en høy hygiene standard, uansett hvor du eller barnet oppholder dere. Særlig når dere befinner dere i større forsamlinger eller på steder hvor mange tar på de samme tingene, er det godt å ha rene hender. En håndsprit er derfor uunnværlig når dere er på farten og kanskje ikke kan komme til en håndvask. Se et utsnitt av våre håndspriter i reisestørrelser, som dere kan ha med på farten nedenfor.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.