Lag din egen naturlige og økologiske sololje

Skrevet av
Lag din egen økologiske sololje med Urtegaarden produkter

Med24 ligger i Løkken like ved Vesterhavet. Det ligger naturligvis opp til at vi ofte vender snuten mot havet og nyter solen, lyden av vannet og merker sanden under våre føtter.

Én meget viktig ting man skal huske når man befinner seg utenfor, er å bruke en god og pleiende solbeskyttelse. Uansett alder bør man alltid beskytte huden mot solens stråler. Vi er ikke like mye ute som vi var før i tiden. Dette har resultert i at huden vår ikke tåler de skadelige solstrålene på samme måte. Vi vil lettere bli solbrent og få solskader på og i huden. Disse skadene kan ha alvorlige konsekvenser for vår senere helse, derfor bør man alltid huske å forebygge.


La din egen naturlige sololje

Denne sololjen blander du selv med din foretrukne olje. Vi har valgt mandelolje som vår fuktgiver.
Denne olje gir huden masser av fukt og inneholder ca. 92 % enkelt/flerumettede fettsyrer som pleier huden i dybden. Tiosol som er selve beskyttelsen, tilfører man i en mengde som svarer til den faktor man ønsker. Til sist kan man tilsette duft i form av eterisk olje. Det er ikke nødvendig å tilsette duft til din sololje, men mulig hvis man ønsker det. Vi har valgt å tilsette epleblomst eterisk olje som har en lett, mild og sommerlig duft.

Med følgende ingredienser oppnår du en naturlig sololje med faktor 15. Denne sololjen egner seg til det norske sommerværet hvor helsedirektoratet anbefaler faktor 15. Ønsker man derimot en faktor 30, bør man bruke 50 ml tiosol og samme mengde olje som skrevet nedenunder.


Innhold til sololje faktor 15:
100 ml. Urtegaarden mandelolje
25 ml. Urtegaarden tiosol
5 dråper Urtegaarden eterisk olje (valgfritt)

Lag din egen sololje Lag din egen sololje Lag din egen sololje Lag din egen sololje Lag din egen sololje Lag din egen sololje
 1. Hell mandeloljen i en skål
 2. Tilsett tiosol
 3. Bland omhyggelig ingrediensene sammen
 4. Tilsett evt. eterisk olje for duft
 5. Sug oljen opp i en sprøyte eller hell oljen på en flaske
 6. Du har nå laget din egen naturlige og økologikse sololje


Økologi, naturlige ingredienser og pleieprodukter

Vi lever i en tid hvor man har funnet ut at man bør minske bruken av ikke-naturlige ingredienser og tilsetningsstoffer. Dette kan være vanskelig, da spesielt pleieprodukter som solkremer kan være en jungel å finne rundt i.

Selv om man finner en solkrem hvor det blir reklamert med at den er økologisk, vil kun en del av ingrediensene være økologiske og opp til flere av de ytterligere ingrediensene vil inneholde unødvendige og potensielt skadelige stoffer. Disse ingredienser blir ofte brukt som et regulerende middel til kremen, så brukeren vil få en mer luksuriøs opplevelse med produktet.

I dette tilfellet bør man gjøre opp med seg selv hva man ønsker av sin solkrem. Hvis man legger vekt på økologi og naturlige ingredienser, er dette produktet noe for deg: økologisk og naturlig solbeskyttelse med mandel- og tistelolje.


Gode råd om sol

 • Hold deg i skyggen mellom 12 & 15
 • Små barn som ikke kan krype eller gå bør alltid oppholde seg i skyggen med solkrem på
 • Unngå å bli brent – solbrenthet kan gi varige mén på huden
 • Husk å bruke rikelig med solkrem og ta nytt på etter bading
 • Én håndfull solkrem til én kropp
 • Selv om skyene dekker for solen, kan du fortsatt bli solbrent
 • Drikk masse vann hvis du er solbrent

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.