Hva er magnesium godt for? Få svaret her

Skrevet av
Hva er magnesium godt for?

Magnesium har en effektiv og dokumenteret virkning på flere områder. Magnesium bidrager blandt andet til en normal funktion af musklerne og hjernen. Her kan du læse om hvad magnesium er godt for, om magnesium mangel osv. 

Hva er magnesium?

Magnesium er et mineral som finnes i kroppen. Magnesium, sammen med andre vitaminer og mineraler, er nødvendig for at kroppen kan fungere optimalt. Kroppen til et voksent menneske inneholder ca. 25 mg. magnesium, alt etter om du er i overskudd eller underskudd av magnesium. Du får tilført magnesium daglig gjennom kostholdet. Alternativt kan du ta et daglig kosttilskudd så du er sikker på at kroppen får det den trenger. 


Magnesiummangel

Det er viktig å sørge for at du får den rette mengden magnesium for at kroppen kan fungere optimalt. Det kan du, som du ser over, få gjennom enten kostholdet eller som kosttilskudd. Hvis du ikke får riktig mengde, kan du risikere å få underskudd av magnesium og oppleve forandringer helsen din.


Symptomer på magnesiummangel er følgende:

  • Sammentrekninger i musklene i form av små rykninger/urolige ben
  • Tretthet og utmattelse
  • Konsentrasjonsbesvær
  • Nedsatt appetitt

Man ser ofte at det er kvinner som mangler magnesium i kroppen, men grunnen til det er ukjent. Man ser også mangel på magnesium i forbindelse med strenge slankekurer, avgiftningskurer, noen sykdommer og vanndrivende medisiner. 


Magnesium mot hodepine og migrene

Magnesium er svært relevant i forhold til f.eks. muskler, hjerne, skjelett og nerver. Flere og flere nordmenn tar daglig tilskudd av magnesium fordi de mener det hjelper mot hodepine og migrene. Teorien er at det har en effekt fordi magnesium bidrar til normal hjernefunksjon, men det er så langt ikke påvist eller dokumentert at magnesium hjelper i forbindelse med migrene og hodepine.


Effekt av magnesium

Hva er magnesium egentlig godt for? Listen er lang og det er i virkeligheten en av de mest essensielle mineralene vi har kroppen for at vi skal fungere normalt. 


Reduserer tretthet og utmattelse

Magnesium bidrar til energinivået og motvirker tretthet. Magnesium har innflytelse på enzymsystemet i kroppen og mangel av mineralet vil derfor medføre at det ikke fungerer optimalt.

Bidrar til celledeling i kroppen

99 % av magnesiumet i kroppen er i cellene. Derfor er det spesielt viktig for cellene at magnesiuminnholdet er stabilt.

Vedlikehold av skjelettet

Magnesium har sammen med kalk og D-vitamin er god effekt på vedlikehold av skjelettet. Også tennene har godt av magnesium.

Bidrar til normal metabolisme

Metabolismen, eller bedre kjent som stoffskiftet, er prosessen i kroppen som er med til å omsette mat, luft og annet vi inntar daglig i kroppen. Stoffskiftet spiller en viktig rolle i forbindelse med forbrenningen. 

Medvirker til at musklene fungerer som de skal

Kalsium er viktig i forbindelse med musklene, og magnesium hjelper med reguleringen. Kalsium og magnesium hånd i hånd, slik som de også gjør når det kommer til vedlikehold av skjelett og tenner.

Bidrar til normal hjernefunksjon

Magnesium har god effekt på hjernefunksjonen ettersom det hjelper med å regulere blodtrykket. 

Stimulerer vekst av hår, hud og negler

Magnesium medvirker til normalt hår og negler, og har også en god effekt i forhold til huden.

Opprettholder elektrolyttbalansen

Kalsium, kalium, klorid, natrium og magnesium er noen av de vanligste elektrolyttene i kroppen. En velfungerende kropp trenger balanse av elektrolytter i blodet.

Bidrar til at nervesystemet fungerer som det skal

Hvis alle faktorene over ikke er i orden, vil det påvirke nervesystemet. Det er også viktig for hormonsystemet, blant annet for dannelse og virkning av hormonet insulin.

Bedre søvn

Hvis alle faktorene over fungerer optimalt og du ikke har helseproblemer, kan du forvente å få bedre søvn. Normalt fungerende muskler, hjerne, celler og nervesystem er essensielt i forbindelse med god og rolig søvn.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Bring

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.