Magnesium

Magnesium er et viktig mineral for kroppens normale funksjon. Magnesiumtilskudd brukes som et supplement til en normal og variert kost og hjelper blant annet med ensymprosesser, normal muskelfunksjon og normal energiomsettelse.  Les mere om magnesium her

66 Produkt(er)

Hva er magnesium?

Magnesium er et viktig mineral og et av de fire mest alminnelige stoffene i kroppen vår etter natrium, kalium og kalsium. Magnesium kreves til den normale funksjoner av minst 360 ensymer i kroppen og spiller dessuten en viktig rolle i mange viktige cellefunksjoner. For voksne er det nok med et inntak av ca 300 mg daglig. Man kan få i seg mye magnesium gjennom kosten hvis man spiser mange grønnsaker, eller andre matvarer med magnesium som f.eks. nøtter, mørk sjokolade og bønner. Mange mennesker får ikke nok magnesium gjennom kosten og kan ha nytte av et magnesiumtilskudd. Les videre her for symptomer på magnesiummangel og hvor magnesium finnes naturlig i kosten. 


Hva er magnesium godt for?

Magnesium er del av mange viktige prosesser i kroppen vår og har det travelt med å regulere og fremme alt fra nerver, celler og muskler. Derfor er det mange fordeler ved å ha nok magnesium i kroppen. 

Hjelper med energi og overskudd i hverdagen
Magnesium er viktig for produksjonen av energi i kroppen gjennom å aktivere stoffet adenosintrifosfat som er den viktigste kilden til energi i cellene våre. 

Beroliger nerver og angst
Magnesium bidrar til produksjonen av "lykkehormonet" serotonin og er samtidig nødvendig for de hormonene som er med til å berolige hjernen vår og skape en følelse av avslappelse. 

Hjelper deg falle i søvn
Magnesium er kjent for å hjelpe med å gi en roligere søvn og roligere netter. 

Lindrer muskelsmerter
Magnesium hjelper musklene med å slappe av og løse opp kramper og stress etter anstrengelser. Dette hjelper også vår mest aktive muskel, nemlig hjertet. 

Magnesium er viktig for hjertets helbred
Den største mengden magnesium i kroppen finnes i hjertet hvor det hjelper med å regulere blodtrykket vårt. 

Magnesium er viktig for skjelett og tenner
Sammen med kalsium er magnesium involvert i oppbyggingen og vedlikeholdelsen av skjelettet og tennen. Samtidig hjelper magnesium med å bekjempe benskjørhet. 

Hjelper mot forstoppelse
Magnesium hjelper med å få musklene i fordøyelsessystemet til å slappe av, herunder også tarmveggen som styrer din evne til å gå på toalettet normalt. Samtidig som magnesium hjelper med å nøytralisere mavesyre og flytte avføring gjennom tarmen. Samtidig kan magnesium gi diarre hvis du tar for mye på en daglig base, men dette kan motvirkes ved å skru ned for doseringen. 


Anbefalt daglig inntak av magnesium

Anbefalt daglig inntak av magnesium varierer avhenging av alder. Norge følger Nordic Nutrition Recommendations

Barn 6-11 mnd Barn 2-13 år Kvinner Menn
Magnesium 80 mg 120-280 mg 280 mg 350 mg

Naturlige kilder til magnesium

Magnesium finnes naturlig i mange matvarer, blant annet mørk sjokolade, nøtter og grønnsaker fra bønnefamilien. 

100 g matvare Magnesium i mg
Spinat, rå 95 mg
Kakaopulver 523 mg
Tofu 23 mg
Laks, rå 26 mg
Rosiner 32 mg
Avocado, rå 27 mg
Banan, rå 35 mg
Peanøttsmør 180 mg

For en oversikt over magnesiuminnholdet i andre matvarer, se matvaretabellen


Symptomer på magnesium mangel

Mangel på magnesium (hypomagnesiemi) kan ha en negativ virkning på mange biokjemiske prosesser i kroppen og fører ofte til tretthet eller mangel på apetitt. Stress, dårlig ernæring og mange kopper te eller kaffe kan være med til å skylle ut mange av de gode mineralene ut av kroppen vår og gjør at de aller fleste av oss ikke får nok magnesium. 

Magnesiummangel viser seg som regel gjennom tretthet og at man blir lettere utmattet - både fysisk og psykisk. I tillegg kan søvnbesvær, muskelkramper, maveproblemer, manglende apetitt samt uro i kroppen alle være tegn på at du trenger til ekstra magnesium i hverdagen. 


Kan man få for mye magnesium?

Hvis du får for mye magnesium og har en normal nyrefunksjon, så vil overskuddsmagnesium skylles ut med urin, avføring og svette og overdoser er derfor ikke et problem.

Bivirkninger av magnesium:

Magnesium har få bivirkninger og anses som et trygt kosttilskudd for de aller fleste mennesker med normal nyrefunksjon: 

  • Diarre
  • Kvalme og mavesmerter
  • Tretthet

Vær oppmerksom på at magnesium kan påvirke virkningen av medisin til blant annet hjerte, antibiotika og muskelavslappende medisin. Snakk alltid med legen din hvis du er på en av disse typene medisin før du tar et tilskudd av magnesium. 


Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.