Kalsium - Kalk

Kalsium - Kalk

Kalsium (også kjent som kalk) er det mest utbredte mineralet i kroppen. Kalk har flere viktige funksjoner som blandt annet omfatter oppbygging av sunne knokler og tenner, regulering av muskelsammentrekninger og sikring av normal blodkoagulering. Ca. 99% av kalsium i kroppen er bunnet i knoklene og tennene. Hver dag mister vi kalk og det er derfor viktig å få det gjennom kosten. De mest kalsiumrike matvarene er blandt annet melk, ost, bladgrønnsaker, nøtter og fisk. For voksne anbefales det en daglig tilførsel av kalsium på ca 900mg. 
Kalk i tilskuddsform finnes både som enkelt og kombinerte preparater sammen med D-vitamin, da D-vitamin stimulerer oppptakelsen av kalk i kroppen. Med24 har et bredt utvalg av kalsiumtilskudd fra kjente merkser som Unikalk (Basic, Plus, Forte, Forte K2 Ektra, Mega og Kids) Berthelsen (Kalk balance), Vitalia (Magnesium + calcium) og Natur Drogeriet (Østersskall). 
Mangel på Kalsium kalles hypokalsemi. Vanlige symptomer på hypokalsemi er nummenhet eller prikking i fringrene, muskelkramper, sløvhet, nedsatt appetitt, mental forvirring, skelettmisdannelser, dermatitis, nedsatt vekst hos barn, knokkelskjørhet (osteoporose) og rakitt (engelsk syke) 

Fri frakt fra 699 kr
Med Helt Hjem / PostNord
14 dagers returrett
14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen
Medlemsbonus
Du får bonus hver gang du handler hos oss
Kundeservice
Kontakt oss på tlf. 21 95 94 90 (10-14 hverdager) eller email info@med24.no
Abonner på vårt nyhetsbrev!
Meld deg til nyhetsbrevet vårt og få beskjed om nyheter og tilbud