Er håndspriten deres effektiv mot korona-virus?

Skrevet av
Er håndsprit effektivt mod Coronavirus?

Vi får mange henvendelser om hvorvidt den håndspriten vi selger er effektiv mot Corona-virus? Dette er forståelig da det i mediene har vært omtalt produkter på markedet som ikke har dokumentert effekt. Det har typisk vært produkter som ikke har inneholdt alkohol eller ikke inneholdt tilstrekkelige mengder. Alle produkter vi har i kategorien håndsprit inneholder alkohol og er alle effektive mot Corona-virus.

Er alle produktene deres i kategorien "Håndsprit" effektive mot Corona-virus?

Ja, alle produkter vi har samlet i kategorien Håndsprit overholder de standarder og har det innhold som anbefales i forhold til effekt mot Corona-virus. Vi har datablad på alle produktene.

Hva skal det til for at håndsprit er effektiv mot coronavirus?

Corona virus (Covid-19) er en kappekledt virus og den er faktisk relativt lett å slå ihjel. Dens klebrige hinne gjør den mottakelig overfor håndsprit (alkohol) og det er ikke nødvendig med høye alkoholprosenter for at håndsprit er effektivt. Ved etanol/alkohol denat er anbefalingen minimum 60% og ved isopropanol alkohol er det 70%. Disse anbefalinger er utstedt av de offisielle amerikanske myndigheter CDC (Centers for Disease Control). Det er typisk etanol som brukes i alminnelige håndsprit. Det er også produkter som både inneholder isopropanol og etanol.

Kreves det andre ingredienser ut over alkohol?

Det er alkoholen som gjør håndsprit effektivt mot virus, herunder coronavirus. Ut over alkoholen kan de enkelte produkter inneholde parfyme, aloe vera, glyserin osv. Det er med henblikk på å tilføre enten duft eller en pleiende effekt. Det har ingen innflytelse på effekten. Vi anbefaler generelt at man med dette produkt har fokus på effekten. Produktet vil uansett hva det inneholder av øvrige ingredienser ha en uttørkende effekt. For å imøtegå dette anbefaler vi at man som supplerer bruken av håndsprit med en god håndkrem.

Slik bruker du håndsprit korrekt

Håndsprit med den rette mengde alkohol er effektivt allerede etter 15 sekunder. Dog vil du se at det på noen produkter står at man oppnår "maksimal effekt" etter 3 minutter. Dette er en standardtekst og gjelder generelt at det er her den høyeste effekten oppnås.

Vi anbefaler følgende fremgangsmåte når du bruker håndsprit:

Først skal du sikre deg at at du ikke har synlig skitt og smuss på hendene. Har du adgang til såpe og vann, kan du med fordel vaske hendene først. Når dine hender er tørre, er de klar til å bli desinfisert.

Du skal nå påføre en passe mengde håndsprit, så dine hender holdes fuktige når du gnir inn håndspriten i minst 30 sekunder. Dette tilsvarer typisk ét pump, eller 2-3 ml hvis ikke din håndsprit har en pumpefunksjon.

Gni nå håndspriten på håndflater, mellom fingrene, på fingerspissene, på håndryggene og på håndleddene - og glem ikke tommelfingrene! Når du har gnidd hendene godt inn i minst 30 sekunder, vil spriten tørke inn, og du har effektivt desinfisert hendene. dine

Korona hjemmetest

Visste du at du kan teste deg selv for korona med en korona hjemmetest?
Her på Med24 gjør vi alt vi kan for å gjøre hverdagen enklere for dig. Derfor har vi korona hjemmetester, slik at du enkelt og raskt kan teste deg hjemme.


Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.