Chlorella – Den Grønne Perle

Skrevet av
Chlorellapulver

Hva er Chlorella?

Du har kanskje hørt begrepet "den grønne perlen", men har aldri vært sikker på hva det egentlig betyr. Det er faktisk en art av encellede grønnalger som kalles "Chlorella", som er en ferskvannsalge.

Den grønne fargen som gir Chlorella sitt karakteristiske utseende, kommer fra det høye klorofyllinnholdet i algen. Klorofyll er et stoff som dannes av sollys, og det er det som gir plantene deres grønne farge. Det bidrar også til å omdanne sollyset til kjemisk energi i fotosyntesen, noe som skaper forutsetninger for god vekst hos den enkelte plante.

Du har kanskje lagt merke til de mange bildene på sosiale medier av yoghurtlignende frokostblandinger i et hav av friske farger? Her er "fargestoffene" som brukes, ofte kosttilskudd som Chlorella, som bidrar til å skape et spennende inntrykk av matinntaket.


Vegetar- og veganvennlig

Ettersom Chlorella er 100 % naturlig og kommer fra en grønnalge, er tilskuddet egnet for både vegetarianere og veganere. Det gjør det til en god proteinkilde som virker nyttig både for de som spiser kjøtt og meieriprodukter og de som ikke gjør det. Protein er kroppens byggestein, men kroppen kan ikke produsere det selv, så det må inntas gjennom kostholdet eller tilskudd. B12-innholdet i den grønne perlen er også interessant for vegetarianere og veganere, ettersom det kan være vanskelig å få i seg nok B12 gjennom et plantebasert kosthold.

Dosering og former for Chlorella

Du ser sjelden Chlorella i sin naturlige form – som encellet alge. Nesten all Chlorella tørkes og omdannes til pulver eller tabletter.

  • Chlorellapulver: Pulveret kan brukes på flere måter. Det anbefales 1-2 spiseskjeer daglig som tilsettes i en smoothieoppskrift, juiceoppskrift eller mat, da smaken av Chlorella kan være sterk og de fleste foretrekker å innta det sammen med annen drikke eller mat.
  • Chlorella-tabletter: Mengden tabletter per dag varierer fra produkt til produkt, ettersom innholdet av konsentrert Chlorella kan variere. Tablettene kan tas i forbindelse med måltider – det er helt opp til deg.


Les også:

Har du bruk for kosttilskudd? Kosttilskudd for veganere
Hva er Matcha te? Få svaret her!
Guide til probiotika: Les om melkesyrebakterier og immunforsvaret

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

30 dagers returrett

30 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.