4 oppskrifter med Chiafrø

Hva er chiafrø?

Chiafrø er en fantastisk kilde til sunne Omega-3 fettsyrer. Hele 20% av det bitte litte frøet består av omega-3 fettsyrer. 2 spiseskjeer chiafrø inneholder mere omega-3 enn en laksefilet, mere kalium enn et glass melk og 30% flere antioksidanter enn blåbær. I tillegg er chiafrø en god kilde til både protein og kostfiber. 

Chiafrø absorberes raskt og fordøyes hurtig i kroppen. De små og sunne frøene kan hjelpe til med å balansere elektrolyttbalansen og holde kroppen hydrert siden de små vindunderfrøene kan absorbere sin egen vekt opp til 12 ganger. 

Chiafrø smaker stort sett ingenting og kan derfor brukes i mange av dages måltider. Det er ikke uten grunn at Chiafrø nevnes når det snakkes om superfood.

Les mer om chiafrø her.  


4 oppskrifter med chiafrø:

- Chiafrø som sunn frokost
- Chiaboller
- Muslibar/snack med Chiafrø
- Chiapudding

Chiagrøt som sunn frokost

  • 2 spiseskjeer chiafrø
  • 75 g skyr/surmelk/yoghurt
  • 75 g mandelmelk/kokosmelk/skummetmelk
  • 15 g havregryn

Bland sammen alle ingrediensene og still det i kjøleskapet natten over. 
Serveres gjerne med friske bær, en topping og musli.

Oppskriften kan varieres i det uendelige, basert on hva slags melk du liker, hva slags yoghurt du bruker, og om du tilsetter friske bær, syltetøy eller nøtter. 


Chiaboller - 12 stk

  • ½ pakke gjær
  • 5 dl lunkent vann
  • 1 dl chiafrø
  • 1 teskje salt
  • ½ dl sesamfrø
  • ½ dl solsikkekjerner
  • 2 egg
  • 2,5 dl mandelmel
  • 5 dl fullkornsmel
  • 50 g hakkede mandler

Rør gjæren ut i det lunkne vannet. 
Tilsett chiafrø og salt. 
La blandingen stå en time slik at chiafrøene kan absorbere væsken. 
Tilsett sesamfrø, solsikkekjerner, egg, mandelmel og hadde mandler og rør godt. 
Ta i fullkornsmelet litt etter litt mens du rører rundt. 
Deigen skal være klissete. 

La deigen heve i 20 minutter på et lunt sted. 
Form 12 boller med fuktige skjeer og dryss med chiafrø. 
Bakes ved 175C varmluft i ca 20-25 minutter. 


Muslibar/snack med Chiafrø

  • 125 g dadler
  • 40 g grovvalsede havregryn
  • 50 g hakkede mandler eller andre nøtter
  • 2 spiseskjeer chiafrø
  • 1-2 spiseskjeer olje
  • Tilsett eventuelt tørket frukt eller nøtter for mere smak og variasjon

Fjerne stenene fra dadlene og kjør dem i en minihakker eller foodprocessor. 
Bland i resten av ingrediensene og hell massen i en liten form. 
Still formen på kjøl. 
Skjær ut barer i ønsket størrelse når massen har blitt stiv. 

Pynt eventuelt med smeltet mørk sjokolade. 


Chiapudding

  • 2½ dl kokosmelk eller annen melk
  • 2 spiseskjeer chiafrø
  • 1 teskje honning

Bland ingrediensene sammen minst 1 time før det skal spises. De små chiafrøene skal nå å suge til seg all den væsken de kan. 

Toppes gjerne med friske bær, kokoschips og hakkede mandler. 

Chiagrøt

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

30 dagers returrett

30 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.