10 gevinster ved røykeslutt

Skrevet av
mor og datter er glade over rygestop med24

Det er mange gode grunner til å slutte å røyke! Helsen, økonomien, omgivelser og tid. Hvis du er i ferd med å starte et røykesluttprogram, eller hvis du jobber deg gjennom et, kan det noen ganger være veldig vanskelig å se alt det positive med å slutte å røyke. Derfor gir vi deg 10 fordeler med å slutte å røyke, som du kan vende tilbake til når det blir tøft.

1. Du får renere tenner, friskere pust og ingen røyklukt

Du kan kanskje ikke lukte det selv lenger, men det er ofte en røyklukt etterlatt av folk som røyker. Lukten sitter ikke bare i håret og klærne, den sitter faktisk også på huden og i munnen. Når du slutter å røyke vil du raskt forbedre ånden din, siden du ikke lenger belaster tennene med røyk og nikotin.

2. Du får bedre kondisjon og mer energi

Røyking gir dårligere oksygenopptak, noe som påvirker helsen, kondisjonen og energien din. Når du slutter å røyke vil kroppens evne til å absorbere oksygen forbedres over tid, slik at du kan delta i alle aktivitetene du ønsker.

3. Du blir fri og uavhengig av det vanedannende stoffet nikotin

Røyking kan være en stor begrensning i hverdagen hvis du normalt ikke kan gå lenger enn noen timer uten en sigarett. Det kan være et hinder for lange flyreiser, eksamener, arrangementer og andre situasjoner der røyking ikke er mulig. Kjenn at bevegelsesfriheten øker og nyt lange turer uten røyketrang!

4. Du får mer penger tilgjengelig

En sigarettpakke koster lett over 100 kr, så på en måned kan det fort bli flere tusen kroner. Å slutte å røyke kan gi deg en sikrere og forbedret økonomi med rom for uforutsette utgifter og selvtilfredshet. Du kan bruke alle pengene du sparer på sigaretter på treningsabonnement, god mat eller fantastiske opplevelser med familien.

5. Du reduserer risikoen for mange sykdommer

Etter at du slutter å røyke, reduserer du risikoen for blant annet kreft, lunge- og hjerte/karsykdommer og andre sykdommer som røyking kan forårsake. Etter de første månedene vil risikoen for å dø av blodpropp i hjernen avta, akkurat som du etter 5 år vil ha halvert risikoen for lungekreft som du ville hatt som røyker.

6. Din evne til å takle daglige gjøremål forbedres

Når vi blir eldre trenger vi ofte mer hjelp til daglige gjøremål. En sunn og sprek kropp kan imidlertid utsette behovet for hjelp med flere år, noe som gir frihet og selvtillit. Hvis du slutter å røyke, reduseres sannsynligheten for at du trenger hjelp når du er 75 år eller eldre.

7. Du unngår å skade familien din

Røykforurenset luft, også kjent som passiv røyking, er en av de beste grunnene til å slutte å røyke. Du unngår å skade familie, barn, barnebarn og andre i ditt miljø hvis du legger fra deg sigaretter en gang for alle.

8. Hvis du er gravid, har du større sjanse for å unngå problemer under graviditeten

Røyking kan være skadelig for det ufødte barnet ditt, akkurat som det kan øke risikoen for spontanabort. Hvis du vil gi barnet ditt den beste starten på livet, bør du slutte å røyke. Kontakt legen din hvis du trenger hjelp til å slutte å røyke mens du er gravid. Mange kan tilby deg et røykesluttkurs spesielt for gravide, slik at du kan få ekstra hjelp.

9. Får du støtte til røykeslutt, har du større sjanse for å fullføre det

Selv om det er vanskelig å slutte å røyke, kan du gjøre mye selv for å komme deg lettere gjennom det. Hvis du bruker reseptfrie legemidler for å slutte å røyke eller deltar på et røykesluttkurs, kan du øke sjansene for å bli røykfri for alltid.

10. Hvis du er over 65 år, er sjansen for å lykkes med å slutte å røyke 10 % større

Hvis du har røykt i mange år, tenker du kanskje at det er for sent å slutte. Men faktisk kan alderen din være en god grunn til å bli kvitt den dårlige vanen. Er du over 65 år har du 10 % større sjanse for å slutte å røyke enn andre røykere.

pil til toppen

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.