Vaskbart munnbind - fordeler med vaskbare munnbind

Skrevet av

kvinder på arbejde med mundbind

Vil du gjerne skåne miljøet og gjenbruke ditt munnbind? Med et vaskbart munnbind kan du redusere avfall – helt uten å gå på kompromiss med god hygiene. Du kan bli mye klokere på fordelene ved et gjenbrukbart munnbind her, hvor du også kan lese om helsemyndighetenes råd til bruk av vaskbare munnbind.

Hva er et vaskbart munnbind?

Kjært barn har mange navn – og dette er også tilfellet for de vaskbare munnbind. Du har kanskje hørt dem omtalt som stoffmunnbind, tøymunnbind, gjenbrukbare munnbind eller stoffmasker.

Felles for disse munnbind, er at du kan bruke munnbindene mange ganger, så lenge du håndterer og vasker dem korrekt. Det vaskbare munnbindet skiller seg altså fra engangsmunnbind ved at det kan benyttes flere ganger. I tillegg er gjenbrukbare munnbind ikke CE-merkede og det er heller ikke en dokumentert effekt av filtreringsgraden av bakterie- og viruspartikler.


Se alle CE-merkede og godkjente munnbindIfølge Helsedirektoratet er et vaskbart munnbind dog bedre enn intet munnbind, derfor anbefales det å benytte et vaskbart munnbind hvis alternativet er å slett ikke bruke et. Gjenbrukbare munnbind er dessuten tillatt alle steder i Norge hvor munbind er påbudt.


Fordeler ved vaskbare munnbind

Selv om vaskbare munnbind ikke på samme måte er testet og dokumentert som vernemiddel mot sykdom som engangsmunnbind, er det til gjengjeld andre fordeler ved de gjenbrukbare stoffmunnbind.

Du sparer penger i det lange løp med et vaskbart munnbind

Det kan være penger å spare i det lange løp når du benytter et vaskbart munnbind. Hvor engangsmunnbind som navnet antyder, kun skal benyttes en enkelt gang, kan et vaskbart munnbind brukes mange ganger. På en dag med mange gjøremål, kan du lett bruke 3-4 engangsmunnbind, som bare ryker direkte i søppelbøtten. Selv om stoffmunnbind er dyrere å kjøpe, sparer du med tiden penger.

Du kan bruke vaskbare munnbind som fashionabelt tilbehør

Hvor de CE-merkede engangsmunnbind ofte er blå eller hvite, kan du kjøpe vaskbare munnbind i mange forskjellige farger og mønstre. På den måten kan du matche ditt munnbind til din jakke, sko eller veske, så du kan følge reglene for munnbind uten å gå på kompromiss med din påkledning.

Vaskbare munnbind er bløte og behagelige

Noen opplever engangsmunnbind som ubehagelige, fordi de sitter for løst og glir rundt i ansiktet. Mange vaskbare munnbind gjør det mulig for deg å justere ørestroppene, så munnbindet sitter tett og behagelig over ditt ansikt.

Du produserer mindre avfall med et vaskbart munnbind

Du har kanskje opplevd selv hvordan munnbind noen steder flyter ved fylte søppelbøtter eller busstoppesteder. Med stoffmunnbind produserer du langt mindre avfall enn dem som kun bruker engangsmunnbind. På den måten kan du med et gjenbrukbart munnbind gi ditt eget lille bidrag til reduksjon av avfall.


Hvilket vaskbart munnbind skal jeg velge?

Myndighetene har på bakgrunn av studier og råd fra WHO laget en rekke anbefalinger til kjøp og bruk av vaskbare munnbind. På den måten blir det lettere for deg å velge det beste stoffmunnbind.

  • Velg et munnbind i 3 lag tettvevet stoff
  • Sørg for at det kan sitte tett på ansiktet
  • Sørg for at det både dekker nese og munn
  • Sikre deg at munnbindet kan vaskes ved 60 grader

Hvordan håndterer jeg vaskbare munnbind korrekt?

For å unngå ytterligere spredning av smitte av virus i samfunnet, er det viktig at du håndterer ditt vaskbare munnbind forsvarlig både før og etter bruk. Sørg for å oppbevare det i en pose eller lignende før bruk, så det ikke blir skittent. Etter bruk er det viktig at du gjemmer ditt brukte munnbind i en lukket pose og kun tar i ørestroppene.

Visste du at...

Du kan selv teste deg for korona med en korona hjemmetest? Det er enkelt å gjøre og gir et raskt resultat allerede etter bare 15-20 minutter. I testen medfølger det en nøye bruksanvisning som forklarer hvordan du utfører den.  

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.