Solkrem - hudens beste venn

Skrevet av
Stort bilde - Loreal solpleieprodukter

Vil du nyte solens stråler samtidig som du beskytter huden din? Da er solfaktor det trinnet i den daglige hudpleierutinen du ikke har råd til å gå glipp av. Men hva er egentlig forskjellen på UVA- og UVB-stråler? Hvor mye solkrem bør du bruke før du går ut, og hvilket produkt passer til din livsstil og hudtype? Vi svarer på spørsmål om solbeskyttelse og guider deg til hudens beste venn.


Hva er UVA- og UVB-stråling?

Begrepet UV-stråling omfatter vanligvis både UVA- og UVB-stråling. UV-stråling når jorden hver dag hele året i alle døgnets lyse timer. Mengden UVA-stråling er relativt jevn i dagslys hele året. Mengden UVB-stråling avhenger av årstid og tid på døgnet - for eksempel øker den midt på dagen om våren og sommeren.

Jordoverflaten mottar mye mer UVA-stråling enn UVB-stråling - rundt 95 % UVA mot 5 % UVB. Det betyr at huden vår utsettes for omtrent 20 ganger mer UVA- enn UVB-stråling. Dette er viktig å vite fordi det hovedsakelig er UVB-strålingen som gir oss brunfarge, mens UVA-strålingen trenger dypere inn i huden og virker nedbrytende. Det er dette som får oss til å eldes.


Anbefalinger for din solbeskyttelsesrutine

Mange hudpleieprodukter inneholder allerede solfaktor, men det er en risiko for at din vanlige ansiktskrem eller foundation ikke gir tilstrekkelig beskyttelse mot UV-stråling. Hvis du ikke allerede bruker solkrem i din daglige rutine, er det på tide å gjøre det til en god vane. Men hvor mye solkrem bør du bruke? Når bør du smøre deg inn? Og hvor ofte bør du smøre deg inn igjen for å holde huden beskyttet?

Ofte trengs det mer solbeskyttelse enn du tror. Generelle retningslinjer er 2 mg/cm2. For ansiktet kan du bruke tofingerregelen for å måle riktig mengde. Påfør som siste trinn i morgenrutinen før du sminker deg. Til kroppen bør du bruke minst en håndfull solkrem som du smører på 15-30 minutter før du går ut i solen. Påfør ofte for å opprettholde beskyttelsen, spesielt hvis du har badet, svettet eller tørket deg. Og husk å beskytte deg mot UV-stråler, også om vinteren. Enten du tilbringer en dag på stranden, jogger i vårsolen eller går på ski, anbefales solfaktor 50.


Bildet viser en kvinne som sprayer solkrem i ansiktet.

Den store guiden til solkrem

Det finnes mange forskjellige solkremer å velge mellom. Et tips er å velge en solkrem til første påføring og deretter følge opp med en solkremspray utover dagen. Nedenfor har vi listet opp våre solkremfavoritter for ansikt og kropp, slik at du kan nyte hver eneste solskinnsdag. Finn den riktige løsningen for din hudtype og dine behov.

Solbeskyttelse for ansiktet


Solbeskyttelse for ansiktet med ultralett formel

Er du en aktiv person som liker å være ute i solen? Da er La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+ noe for deg. Denne ansiktssolkremen gir svært høy UVA- og UVB-beskyttelse og har en ultralett formel med SPF50+ som passer for alle hudtyper.

- Spesielt tilpasset og testet for sensitiv hud rundt øynene.
- Egnet for brukere av kontaktlinser.
- Kan brukes under sminke.

Et godt valg hvis du vil unngå å svi deg i øynene når du er ute og svetter. Har du tørr hud? Prøv Anthelios UVMune Ultra Creme SPF50+ i stedet.

Bilde av La Roche-posay Anthelios Ultra light

Solbeskyttende spray for ansiktet med en lett og frisk følelse

Anthelios Anti-Shine Mist SPF50+ gir svært høy og bredspektret beskyttelse i en lett og frisk tåke som kan påføres umiddelbart. Lett å bruke, ikke klebrig og egnet for alle hudtyper, også fet hud som lett påvirkes av urenheter.

Et perfekt produkt å påføre over sminke og et smart valg for både menn og kvinner som trenger å beskytte hodebunnen mot solen.

Bilde av Vichy Capital Soleil UV Age Daily SPF50+ - Vichy Capital SoleilDaglig solbeskyttelse for ansiktet med anti-aldringseffekt

Vil du beskytte huden din mot solens skadelige stråler og samtidig forebygge aldringstegn? Prøv Capital Soleil UV Age Daily SPF50+ for svært høy beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler som forårsaker aldringstegn.

Kremen er beriket med aktive anti-ageing-ingredienser som peptider og niacinamid som bidrar til å redusere mørke flekker og rynker.

Ønsker du en jevnere hudtone? Prøv den lett fargede Capital Soleil UV Age daily tinted SPF50+.


Solbeskyttelse for kroppen

Solbeskyttende spray for ansikt og kropp med usynlig finish

Gjør solbeskyttelse enkelt for hele familien med Vichy Capital Soleil Cell protect invisible spray SPF50+. En svært lett formel med Netlock-teknologi som danner en UV-beskyttende film med usynlig finish uten hvite flekker. Parfymefri og egnet for sensitiv barnehud. Påfør før du går ut i solen og fyll på regelmessig etter aktivitet og svømming. Tips. Ideell for menn å bruke på områder med mer hår.

Solkrem for ansikt og kropp med fuktighetsgivende effekt

Gjør huden klar for solen med høy beskyttelse og SPF50+. Vichy Capital Soleil Solar Eco-Designed Milk SPF50+ er formulert med effektive ingredienser som gir høy UVA- og UVB-beskyttelse, samt hyaluronsyre og glyserin som gir fuktighet i 24 timer.

Solkrem tilpasset barn

La Roche-Posay Anthelios Kids UVMUNE milk SPF50+ er en solkrem med SPF50+ tilpasset barnehud. Den er ekstra vannavvisende og tilpasset for å gi beskyttelse under lek og bading i solen. Perfekt for aktive dager ute i solen. I tillegg er konsistensen så behagelig at hele familien vil ønske å bruke den!


Bilde av en arm med solkrem på

Solkrem for ekstra utsatte områder

Beskytt følsomme og utsatte områder som nese, kinn, ører og lepper med Vichy Ideal Soleil Stick SPF 50+ er en solkrem som gir jevn og omfattende beskyttelse, er usynlig på huden og etterlater ingen hvite rester. Produktet har en perfekt størrelse som gjør det enkelt å ta med i lommen eller vesken når du er på farten.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.