Kollagen - din huds beste venn

Skrevet av
kollagen

Alle har kollagen i huden, men med alderen daler mengden av kollagen og du kan oppleve at huden vil mangle fylde og blir mer løs. Men bare rolig, alt håp er ikke ute for deg og din hud. Det finnes nemlig flere forskjellige måter hvor du kan gjenvinne din tapte kollagen og få en mer fast og spenstig hud.

Les mer her og bli guidet i hvilke kollagen-produkter som passer til nettopp deg og din hud. 


Hva er kolllagen

kollagen

Kollagen er et protein som du finner i blant annet din hud. Som beskrevet ovenfor gir kollagen huden spenstighet og fylde, så du oppnår en mer fast og ungdommelig hud. Kollagen finnes samtidig i ditt hår, negler og ledd og beskytter blant annet alle disse deler mot toksiner og andre skadelige påvirkninger.

Kollagen finnes og produseres i fibroblastene i bindevevet, og jo eldre du blir, jo langsommere arbeider fibroblastene. I midten av 30’erne begynner cellene å nedbryte mer kollagen enn de produserer, og huden begynner å “falle sammen," hvilket gir linjer, rynker og slapp hud.

Kollagen er også viktig i forhold til sårheling og hudens sundhet generelt. Når det oppstår sår, begynner huden med det samme å reparere skaden. Det er blant annet kollagenet i huden som er medvirkende til denne prosessen. Kollagenet i huden minsker risikoen for betennelse i såret og fremmer celleveksten og derved spiller kollagen en stor rolle ifm. sårheling.


Kollagen kosttilskudd - pulver, tabletter og kapsler

Kroppen produserer konstant ny kollagen for å reparere skadet hud. Men som en naturlig del av aldringsprosessen avtar kroppens egen kollagenproduksjon gradvis fra 25-30 års alderen. Etter denne alderen kan det derfor være en god idé å innta kollagen som et kosttilskudd. Når du tar kollagen ved hjelp av et kosttilskudd, gjør det det enklere å oppnå den optimale dose, for å øke kollagenet i din hud. Med et kosttilskudd er du sikret en bestemt mengde kollagen og du kan selv bestemme om du ønsker å innta det som kollagen pulver eller en tablett/kapsel.

Det er etter hvert blitt veldig populært å innta kollagen som et kosttilskudd. Noe tyder på at du kan innta kollagen å oppnå en mer ungdommelig utgave av din hud. Dette er enda ikke bevist ved undersøkelser. Enkelte undersøkelser på noen bestemte kollagenpulver viser at du vil oppnå en merkbar endring av din huds struktur. 


Kollagen - en fast del av din hudpleie

En av de mest anvendte metoder på å få tilført ekstra kollagen til huden, er ved hjelp av hudpleie og kremer. Hudpleie med innhold av kollagen arbeider nede i huden og arbeider på å tilføre huden mer fylde og fasthet. Kremer med kollagen finnes oftest som både dag- og nattkremer.

Hudpleieprodukter som inneholder kollagen, er oftest det vi kaller for anti-age kremer og med god grunn. Kollagen er nemlig én av de mest anvendte ingredienser i ansiktskremer som skal arbeide på aldringstegn. Du kan se hele vårt utvalg av anti-age hudpleie her


Hvilke matvarer inneholder kollagen

Det finnes mange matvarer som er rik på proteiner som fremmer produksjonen av kollagen. Proteiner finner du i blant annet kjøtt og grønnsaker. Ved hjelp av matvarer med høyt proteininnhold, kan du spise deg til en sunnere hud og samtidig minske aldringsprosessen i din hud.

Se her hvilke matvarer som inneholder kollagen:

  • Oksekjøtt
  • kylling
  • Fisk
  • Gelatin
  • Røde frukter som; jordbær, kirsebær, paprika, bringebær osv.
  • Grønnsaker f.eks. kål, spinat, broccoli og aubergine

Det kan også være anbefalelsesverdig å spise noen matvarer som inneholder svovelforbindelser. Det har nemlig vist seg at svovelforbindelser stimulerer produksjonen av kollagen. Eksempel på slike matvarer kan være blant annet soyamelk, tofu, tang, ølgjær og hvitløk.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.