Hvordan bli kvitt kviser?

Skrevet av

Å nei... selvfølgelig skjedde det. Du har den største, røde kvisen midt i pannen eller på haken, akkurat da du skulle på din første date, på et viktig jobbintervju eller når du skal ta klassebilde på skolen!

Det kan føles veldig ubehagelig å våkne opp om morgenen med en stor, ny kvise. Og man kan føle at kvisen er det første andre ser når de ser deg, selv om dette egentlig ikke er tilfelle. Vi forklarer deg her hvordan du best mulig kan fjerne kvisen, steg for steg.

Ikke pill!

Hvis kvisen er gul/hvit og moden, kan du klemme den ut, men vær forsiktig. Gjør du det feil, kan du gjøre vondt verre. Hvis kvisen ikke er klar til å klemmes, bør du helst la den være. Men hvis du ikke kan holde hendene unna området, bør du overholde følgende råd:

  1. Benytt kun rene/sterile hender, så det ikke kommer ytterlige bakterier i porene.
  2. Rengjør området for bakterier på forhånd med ansiktsvask, rens eller lignende, slik at du unngår å klemme bakterier inn i huden.
  3. Legg et stykke toalettpapir eller Kleenex (en renseserviett) rundt fingrene for å presse ut.
  4. Trykk forsiktig! Unngå å bruke negler, stopp hvis det gjør vondt eller hvis det er for vanskelig å presse ut kvisen. Arr kan oppstå etter kviser hvis du ikke er forsiktig.

Hvorfor får man kviser?

En kvise er forårsaket av tilstoppede hårsekker eller talgkjertler. De oppstår ofte på grunn av en hormonell ubalanse, som øker hudens produksjon av talg, som igjen tetter kjertlene. Når disse tettes vil bakterier kunne skape en betennelse, og en kvise dannes.

Imidlertid kan det være flere årsaker til at det oppstår kviser. Dette handler som regel om:

  • Hormoner (bl.a.pubertet og menstruasjon)
  • Stress
  • Forurensing og kjemikalier
  • Smitte fra andre kviser

Det kan være verdt å vite at porene irriteres og blir betent på grunn av tilstopping av porer og bakterier, og at det finnes flere gode renser som kan forebygge dette. Som alltid er det bedre å forebygge enn å bekjempe.

Men dersom du nå har en stor, rød kul som plager deg enten på haken, i pannen eller et annet sted, da er det beste du kan gjøre å skaffe et bakteriehemmende eller anti-inflammatorisk middel som kan bekjempe betennelsen, de resterende bakteriene og samtidig helbrede huden.

Fjern kvisen over natten

Man kunne alltid ønske seg en mirakelkur mot kviser som er i stand til å fjerne kviser raskt, over natten eller i løpet av få timer. Men i de fleste tilfeller må man påberegne litt mer tid. Det finnes mange kjerringråd, som tannkrem på kviser, hvitløk, honning, is, sitron og diverse andre alternative metoder, men disse ender ofte med å gjøre vondt verre.

Det som regnes for å være de mest effektive rådene for å forebygge og å fjerne urenheter og redusere risikoen for kviser, er hudpleieprodukter ​​som er spesielt rettet mot å bekjempe kviser. Det finnes et stort utvalg, og noe for enhver hudtype, også de med sensitiv hud.

Vi (og kundene) anbefaler

Det er viktig å finne en spot-stick som egner seg til å behandle den oppståtte kvisen, ellers bør du gå for en gel, krem ​​eller vask som inneholder antibakterielle egenskaper. Produktet skal ideelt sett kunne jobbe i dybden uten å irritere huden. Produkter som inneholder salisylsyre anbefales i  mange tilfeller for å bekjempe kviser, da den virker talghemmende og bakteriehemmende. Se hele utvalget av produkter mot kviser og uren hud her!

I utvalget hos Med24.no kan du finne følgende kundefavoritter:

Prinoc Gel mot uren hud. Gelen er en dokumentert kvisekrem som gir en effektiv behandling mot uren hud. Den kan brukes både som intensivbehandling, vanlig behandling eller for å forebygge kviser. Se også Prinoc Face&Body Wash mot uren hud.

CeraVe Blemish Control Gel og ansiktsvask er produkter spesielt utvilet for hud med kviser. Kremen inneholder 2% salisylsyre, som effektivt motvirker kvisedannelse. Husk at det er viktig å bruke rens i forkan for å fjerne døde hudceller og talg.

Austrailian Bodycare har produkter som Spot Stick eller Pure Oil.
Den bakteriehemmende tea tree-oljen har blitt en verdensomspennende behandling for kviser. Denne spot-sticken fra Austrailian Bodycare bekjemper blant annet uren hud og kviser. Den fine størrelsen gjør den dessuten lett å ha med seg i vesken i tilfelle et utbrudd.  

Dermalogica Breakout Clearing Booster. Med Clearing Booster kan du bekjempe ansiktsbakteriene som forårsaker urenheter. Produktet er hurtigvirkende og virker allerede innen 15 minutter. Den hemmer både de rette bakteriene og eksfolierer de tette porene, slik at huden din kjennes renset og ren i løpet av kort tid.

Makeup som nødløsning!
Er du så uheldig å ikke klare å bli kvitt kvisen i tide, er sminke alltid en mulig løsning. Du kan bruke både foundation, concealer, fargekorrigerende produkter og pudder til å dekke. Se vårt utvalg av sminke og makeup.

Reseptfritt legemiddel mot kviser

Du kan også finne reseptfrie legemidler mot kviser og urenheter. Basiron er et av de mest populære produktene for langtidsbehandling av kviser og uren hud. Effekten er dokumentert og anbefalt av flere hudleger for deg som lider av kviser og hudormer.

Produktet finnes i to styrkegrader, med 5% eller 10% av det aktive stoffet benzolyperoxide. Plages du med kviser på store områder, for eksempel på ryggen, anbefales Basiron Wash Gel, som er beregnet for bruk i dusjen.

Vil du vite mer?

Hvis du vil vite mer om alle våre anti-kvise-produkter, kan du finne dem her! Under kategorien kan du også finne ut mer om uren hud og hvordan du best kan beskytte og optimere hudens funksjon så du minimerer sjansene for kviseutbrudd så mye som mulig.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.