Derfor bør du spise loppefrøskall

Skrevet av
Skål og skje full av Psyllium loppefrøskall

Er fordøyelsen din ute av balanse? Da kan loppefrøskall være din redning. Det høye fiberinnholdet kan være akkurat det du trenger for å få magen i balanse igjen.


Hva er loppefrøskall?

Loppefrøskall (Psyllium frøskall) kommer fra planten Plantago Ovata og består av 85 % vannløselige fibre. Derfor kan du enkelt inkorporere psylliumfrøskall i dine nåværende matvaner for å oppnå et mer fiberrikt kosthold.


Balanser magen og fordøyelsen med loppefrøskall

Loppefrøskall består hovedsakelig av kostfiber, men hva er egentlig kostfiber godt for? Kostfiber er et grovt karbohydrat som ikke brytes ned når det passerer gjennom kroppen. Dermed stimulerer de grove fibrene tarmens bevegelse, noe som bidrar til normal fordøyelse.

I tillegg til å bestå av 85 % kostfiber er frøskallene også vannløselige. Det betyr at de er gode til å absorbere væske, noe som kan bidra til at avføringen ikke blir hard og at du unngår forstoppelse. Det gjør også at du føler deg mett lenger, ettersom fibrene bidrar til å binde væsken i magen. Vær oppmerksom på at frøskallene faktisk ikke løser seg opp i vann. At det er vannløselig betyr at frøskallene absorberer væske – minst 40 ganger sin egen vekt.

Et stort pluss med kostfiber er at det ikke er fetende. Siden de ikke brytes ned som vanlige karbohydrater, blir de ikke omdannet til kalorier. Så hvis du er på diett, kan loppefrøskall være en flott og enkel måte å tilføre fiber til kostholdet ditt på.Hvordan bruker jeg frøskallene?

Loppefrøskall kan inntas på mange måter. Den vanligste formen er pulver, men det er også tilgjengelig som kapsler. I kapsler er det mest kjent fra HUSK-produkter. Du kan tilsette pulveret i maten din. Prøv for eksempel å drysse pulveret på morgengrøten eller tilsette det i et glass vann.


Bra for glutenfri baking

Loppefrøskall kan også brukes hvis du er interessert i lavkarbo- eller glutenfri bakst, da skallene fungerer veldig godt til å binde ingrediensene sammen. Gluten er faktisk det som gir brød og kaker luftighet og elastisitet. Uten gluten kan brød og kaker virke flate og tunge. Med hjelp av psylliumskall kan du likevel bake deilige brød som er luftige og spenstige.

Viktig før inntak!

Hvis du begynner å spise loppefrøskall eller andre produkter der skallene er en ingrediens, for eksempel HUSK, er det viktig at du alltid følger instruksjonene på pakningen og husker å drikke rikelig med væske. Hvis du er i tvil, start med en liten dose eller rådfør deg med legen din.


Les også:

Chlorella – Den Grønne Perle
Guide til probiotika: Les om melkesyrebakterier og immunforsvaret
Forstoppelse - hva gjør jeg?

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

30 dagers returrett

30 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.