Boswellia Serrata – Bli kjent med kosttilskuddet og de gode egenskapene det har

Skrevet av

Boswellia ble brukt allerede av verdens tidligste sivilisasjoner, som allerede da mente at tilskuddet hadde helsebringende egenskaper. I dag har det gått hen og fått en ny storhetstid i verdens helsekretser, og er tilgjengelig i mange forskjellige former.

Men hva er det egentlig som gjør kosttilskuddet Boswellia så populært?


Hva er Boswellia?

Boswellia serrata er bedre kjent som indiske røkelsestre. Det finnes hele 16 trearter av Boswellia som lenge har vært brukt verden over i forbindelse med sykdommer forårsaket av inflammasjon i kroppen, det vil si autoimmune sykdommer.

Det lille ørkentreet stammer fra India, der lokale stammer lenge har brukt det i forbindelse med hinduistisk naturmedisin. Boswellia har blant annet vært brukt i forbindelse med diaré, lungesykdommer, byller, ringorm, tarminfeksjon og revmatiske sykdommer.


Undersøkelser om Boswellia

Ifølge Sund Forskning i Danmark har studier vist at harpiks fra tresorten kan ha positiv virkning mot betennelsessykdommer og autoimmune sykdommer som slitasjegikt og leddgikt. Ytterligere forskning er likevel nødvendig før det er mulig å påvise disse egenskapene.  

Virkningen av Boswellia

I følge undersøkelser er det syren i Boswellia som virker mot inflammasjon i kroppen. Som syre virker Boswellia overordnet på såkalte leukotriener (en del av immunforsvaret) som ofte er ute av kontroll i forbindelse med autoimmune sykdommer. 

På samme måte menes boswellinsyrer å hemme noen av de enzymene som forårsaker inflammasjon i kroppen. 


Hvilke egenskaper har Boswellia som kosttilskudd?

Det er kun harpiksen fra treet som brukes i Boswellia som kosttilskudd. Det bidrar til: 

  • Å opprettholde velfungerende ledd.
  • Understøtte en normal menstruasjonssyklus.
  • Understøtte en normal fordøyelseskanal.
  • Bevare et normalt kolesterolnivå i blodet.
  • Understøtte hjertefunksjonen.
  • Understøtte god mental funksjon.


Boswellia som kosttilskudd

Siden Boswellia har oppnådd så høy popularitet på markedet, har flere av de store produsentene innen helse og kosttilskudd utviklet både tabletter, kapsler og oljer med den berømte tresorten og harpiksen.

Blant andre tilbyr Urtegaarden Boswellia i oljeform gjennom sin Olibanumolje, som blant annet kan brukes til å styrke cellefornyelsen og forebygge blodsprengninger.


Boswellia i tabletter og kapsler

Pukka har i sin serie Pukka Active samlet en rekke inflammasjonshemmende naturlige ingredienser som kan bidra til forbedring av inflammasjonssymptomer. Et eksempel er Natur Drogeriget som har utviklet kosttilskudd i form av Boswelliatabletter.  


Bivirkninger av Boswellia

Mange av de ovennevnte virkningene ses også i vanlige smertestillende medisiner. Boswellia skiller seg likevel ut fra mange medisiner ved at det ikke har vist tegn på å forårsake blødninger eller andre sterke bivirkninger.

I følge noen kan det oppstå vanlige bivirkninger som kvalme, diaré, magesmerter eller sure oppstøt ved inntak.


Gravide og ammende

Det er enda ikke forsket nok i tilskuddet til å kunne gi grønt lys for at gravide og ammende kan ta Boswellia som kosttilskudd. Det er også usikkert om Boswellia kan ha betydning i forbindelse med interaksjon med andre legemidler.  

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.