Tannbørster til voksne Tannbørster til barn Elektrisk tannbørste og hoder Andre tannbørster

Tannbørster

Tannbørsten er viktig for å opprettholde god munnhygiene og unngå hull i tennene. Puss tennene med fluortannkrem to ganger om dagen i ca. to minutter hver gang for å holde tennene og munnen frisk.

Les mer om dette:
Hvilken tannbørste bør jeg velge? | Bør jeg velge en elektrisk eller vanlig tannbørste? | Hvor ofte bør jeg bytte tannbørste? | Rengjøring av tannbørsten | Bør jeg bruke tanntråd før eller etter tannpuss?

176 Produkt(er)

Hva skjer hvis jeg ikke pusser tennene?

Hvis du ikke pusser tennene, kan plakkbakterier legge seg på tennene og føre til tannkjøttbetennelse og karies. Når du pusser tennene, rengjør du tennene og forhindrer at plakk angriper tennene. Husk å pusse alle overflater på alle tennene for best mulig tannpleie.


Hvilken tannbørste bør jeg velge?

Tannbørster finnes i mange former, farger og størrelser. Det kan være vanskelig å vite hva man skal se etter når man skal velge ny tannbørste.

Tannleger anbefaler at voksne velger en tannbørste med et lite hode. Det lille hodet gjør det lettere å manøvrere tannbørsten rundt i munnen og nå inn i alle mellomrommene mellom tennene. Her har elektriske tannbørster en fordel, siden de som regel har et lite børstehode.

Busten på tannbørsten bør være så myk som mulig. Tennene våre har en glatt overflate, og plakk fester seg ikke så godt til dem. Derfor er det ikke nødvendig å bruke en hard tannbørste eller å pusse med stor kraft. En myk tannbørste og forsiktige bevegelser rundt hele munnen holder for å rengjøre tennene.

Tannbørstens merke er ikke viktig for munnhelsen. Det anbefales å velge en som ligger godt i hånden, slik at du har god kontroll over børsten når du pusser tennene. I tillegg er det fritt valg når det gjelder design og materialer. Hos Med24.no har vi et bredt utvalg av tannbørster i alle farger og flere materialer – for eksempel bambus. Vi fører også de kjente merkene – blant annet Oral-B, Colgate, Jordan og Zendium.


Bør jeg velge en elektrisk eller vanlig tannbørste?

Det spiller ingen rolle om du velger en elektrisk tannbørste eller en vanlig tannbørste – de er like gode. Det viktigste for din munnhygiene er at du pusser tennene grundig to ganger om dagen i minst to minutter med riktig tannkrem.

Valget mellom elektrisk tannbørste og vanlig tannbørste er derfor mer et personlig valg; hva foretrekker du? Noen synes det er mer praktisk og enklere å bruke en elektrisk tannbørste, og at tennene blir renere. Det går imidlertid ikke raskere å pusse tennene med en elektrisk tannbørste. Du må fortsatt gå hele veien rundt munnen og huske alle overflater på tennene.

Hvis du er usikker på hva som er best for deg, kan du bruke begge typer. På den måten kan du bruke den ene om morgenen og den andre om kvelden. Da har du også alltid en vanlig tannbørste tilgjengelig hvis den elektriske plutselig skulle gå tom for strøm.

Spør tannlegen din om råd når du skal velge riktig tannbørste for dine spesifikke behov.


Hvor ofte bør jeg bytte tannbørste?

Av hygieniske årsaker anbefales det at du bytter tannbørste minst hver tredje måned. Hvor ofte du bør bytte tannbørste, avhenger også av hvor mye du bruker den. Så ta en titt på tannbørsten din – hvis den begynner å se slitt ut og busten har blitt skjev, trenger du en ny tannbørste.


Rengjøring av tannbørsten

Det er viktig at du skyller tannbørsten etter hver bruk, slik at eventuelle matrester ikke setter seg fast mellom busten.

Avhengig av hvor du oppbevarer tannbørsten, kan det være nødvendig å rengjøre den ekstra grundig av og til. Hvis tannbørsten for eksempel står fremme, kan den bli utsatt for både fuktighet og andre bakterier fra baderommet. Hvis du vil gi tannbørsten en ekstra grundig rengjøring, kan du legge den i oppvaskmaskinen. Husk bare å skylle den grundig etterpå, slik at eventuelle såperester skylles bort. Du kan også skolde tannbørsten i kokende vann i noen minutter for å drepe eventuelle bakterier.


Bør jeg bruke tanntråd før eller etter tannpuss?

Selv om du pusser tennene to ganger om dagen, er det en god idé å bruke tanntråd eller tannpirker i tillegg. Om du bruker tanntråd før eller etter tannpussen spiller ingen rolle. Det viktigste er at du er grundig.

Tanntråd er et supplement til tannbørstingen og gjør det mulig å rengjøre mellom tennene. Det kan ofte være vanskelig å komme til med tannbørsten. Ved å bruke tanntråd minimerer du risikoen for opphopning av bakterier.


Pil til toppen av siden Med24.no

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.