Tannkrem

For de fleste er tannkrem en naturlig del av den daglige tannpleien - og med god grunn. I dag finnes det mange forskjellige typer tannkrem, og nedenfor kan du lære mer om de ulike typene og merkene og hvorfor tannkrem er så viktig.

Hvorfor bruker vi tannkrem? | Tannkrem med eller uten fluor?

157 Produkt(er)

Hvorfor bruker vi tannkrem?

Vi pusser tennene for å minimere mengden skadelige bakterier rundt tennene og for å fjerne plakk og matrester. Bakteriene rundt tennene kan nemlig gjøre miljøet rundt tennene surt, noe som kan bidra til karies. Det er selve tannpussen som holder munnen og tennene rene, og derfor bør du bruke en tannbørste som passer dine behov. 

Når du bruker tannkrem, er det for å gjøre tannbørstingen enklere, som uten tannkrem kan være vanskelig og ubehagelig. Men i tillegg til tannbørsting kan tannkremer ha spesielle ingredienser som kan gi tannkremen en forebyggende effekt mot karies, tannstein, tannkjøttbetennelse eller ising.

På grunn av mange tannkremers forebyggende egenskaper anbefales de også som en del av den daglige munnhygienerutinen sammen med tannpuss og rengjøring med tannpirkere, tanntråd eller mellomromsbørster.


Hvordan bruke tannkrem?

Når du har tatt opp tannbørsten, er du klar til å påføre tannkremen på børsten. Du trenger bare å påføre en liten mengde tannkrem - omtrent på størrelse med en ert eller en lillefingernegl - og det er ikke nødvendig å fylle hele tannbørsten med en stripe tannkrem.

Mange tannkremer inneholder skumdannende midler som får pastaen til å skumme når du pusser tennene. Skummet er mest til for å gi en behagelig friskhetsfølelse og har liten optimaliserende effekt på tannpussen.

Vanligvis tilsettes tannkremen også smakstilsetninger som også kan gi en frisk og ren følelse i munnen etterpå. Smaken kan i noen tilfeller bidra til å motvirke dårlig ånde, men har ingen rengjørende effekt på tennene. Den typiske smaken er mynte, men det finnes også granateple, sitrus, ingefær, einer, bringebær, appelsin, vanilje, jordbær, fennikel, kanel, jasmin, kirsebær, eple/banan eller blåbær, så det burde være mulig å finne noe som faller i smak.


Tannkrem med aloe vera

Hos Med24.no finner du også tannkrem med aloe vera, en plante som er kjent for sine fuktighetsgivende og beroligende egenskaper. Du finner blant annet Dr Organic Aloe Vera Tann krem eller AVIVIR Aloe Vera Tannkrem uten fluor.


Fluor eller ikke fluor?

Mange har blitt skremt av fluor på grunn av artikler og nyhetsoppslag om fluorets giftighet. De fleste tannleger anbefaler imidlertid å bruke tannkrem med fluor på grunn av den hemmende og forebyggende effekten mot karies. Fluor er bare giftig når det inntas i ekstremt store mengder, og for alle tannkremer som oppfyller lovkravene, er fluorinnholdet ikke høyt nok til å utgjøre en fare ved vanlig tannpuss.

Du bør imidlertid være oppmerksom på at barn tåler mindre fluor enn voksne, så hold tannkremen utilgjengelig for barn. Du bør også prøve å lære barna å spytte ut tannkremen etter at du har pusset tennene, slik at de ikke får i seg mer fluor enn nødvendig.

Hvis du vil vite mer om fluor i tannkrem og fordeler og ulemper med stoffet, kan du lese artikkelen Tannkrem - med eller uten fluor?


Populære merker

Her finner du et bredt utvalg av de mest populære tannkremmerkene som Oral b, Zendium, Colgate, BioRepair og Sensodyne.

Disse merkene har i mange år spesialisert seg på å gi optimal pleie til tenner, tannkjøtt og resten av munnen, og de er favoritter blant mange. De ulike tannkremene er for eksempel spesielt beskyttende mot ising av tennene, nedbrytning av emaljen eller virker forebyggende mot karies og tannstein.


Fargen på tennene dine

De fleste dansker har en eller flere vaner som kan føre til misfarging av tennene, for eksempel røyking eller høyt forbruk av kaffe, te eller rødvin. Derfor er det mange som ønsker å bekjempe disse misfargingene og få hvite tenner igjen. Til dette formålet finnes det også ulike tannkremer, for eksempel iWhite Instant Toothpaste, som både motvirker misfarging og flekker og virker forebyggende.


Vegansk tannkrem

For alle veganere har vi på Med24.no funnet flere tannkremer som har sertifiseringene Vegan Reg. Trademark, Vegan Friendly eller Leaping Bunny. Det betyr at tannkremene er fri for animalske produkter og ikke er testet på dyr. De veganske tannkremene finnes både til voksne og barn, slik at alle kan pusse tennene med ekstra omtanke for dyrevelferden.

Tannkrem for barn

Kan tannkrem forårsake blemmer i munnen?

Hvis du har en tendens til å få blemmer i munnen, kan det skyldes bruk av tannkrem med skummiddel (natriumlaurylsulfat), da det kan irritere slimhinnene og fremme sår og blemmer.

God munnhygiene er like viktig for barn som for voksne. Derfor finner du hos Med24.no et bredt utvalg av tannkremer for barn som tar hensyn til at barn kan ha andre behov og ønsker enn voksne. Tannkrem til barn har for eksempel mildere ingredienser for ikke å irritere det følsomme vevet i barnets munn eller de nye og mer sårbare tennene. Mange barn misliker også de sterke smakene i voksentannkrem, og bruk av sterk tannkrem kan føre til dårlige erfaringer med tannkrem, noe som kan gjøre det vanskelig å etablere gode munnhygienevaner. Du kan lese mye mer om valg av tannkrem til barn og se vårt store utvalg av barnevennlig tannkrem her!

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.