Tanntråd

Den tynne men sterke tanntråden kan hjelpe deg til en bedre munnhygiene, fordi den renser mellomrommet mellom tenner og tannkjøtt rent for matrester, bakterier og plakk.

Hvilken tanntråd skal jeg velge? | Tanntråd i holder | Hvordan bruker jeg tanntråd?  

47 Produkt(er)

Hvilken tanntråd skal jeg velge?

Det finnes flere forskjellige typer tanntråd som varierer litt i form, oppbygging og materialer. Hvilken tanntråd som passer best til deg, avhenger blant annet av hvor tett dine tenner sitter, samt hvilken tanntråd du manøvrerer best med hendene. Typisk er tanntråd enten båndformet som tape eller trådformet med en rund form. Du kan bli klokere på de forskjellige typer her:

En flat tanntråd som Oral-B Satin Tape Tanntråd er en bred tanntråd som er smal og tynn på samme måte som tape. Denne typen tanntråd består av en enkelt strenk av plastikk som lett kan klemmes ned mellom tennene uten å flosse. Mange av disse typer tanntråd er PTFE-tanntråd, som er en særlig sterk og lett-glidende tanntråd som sjelden knekker og aldri fliser når du bruker den. Du kan dog også finne tanntråd uten PTFE, hvis du er på jakt etter tanntråd av f.eks. nylon eller uten plast.

Den runde og mer trådformede tanntråden består typisk av små nylonsnorer som til sammen utgjør en større tråd. Derfor kan den risikere og begynne å flise når du bruker det samme stykket tanntråd mellom flere forskjellige tenner, eller hvis tennene sitter tett. Med et langt stykke tanntråd som er rundt og trådformet, vil du kunne skifte til et lite nytt stykke tanntråd hele tiden og på den måten unngå at tanntråden blir fliset eller knekker.

Mange typer tanntråd er trukket med et tynt lag voks som har flere formål i forbindelse med bruken av tanntråden. Først og fremst får voksen tanntråden til å gli lettere mellom tennene, og det kan være en fordel hvis mellomrommet mellom tennene er veldig lite. I tillegg sørger voksen for at tråden ikke fliser, da voksen er et ekstra beskyttende lag utenpå tanntråden.


Tanntråd i rulle

Den klassiske tanntråd kommer i en liten rulle hvor du typisk får 30 m tanntråd i en pakke. Den lille esken med rullen med tanntråd har som regel en liten skarp kniv eller kant, som du bruker til å skjære et stykke tanntråd av med hver gang du skal bruke et nytt stykke. Normalt brukes det et stykke på 20-30 cm til å rense munnen, men alt etter dine preferanser, kan du velge et litt mindre eller større stykke.

Tanntråden i rulle er smart fordi du selv står for doseringen, men det krever også at du finner en god teknikk til å holde tanntråden mellom fingrene, når du skal føre tanntråden ned mellom tennene. Du kan lese mer om bruken av tanntråd lengre ned på siden.  


Tanntråd i holder

En annen løsning er tanntråd i små holdere, hvor stykket med tanntråd kun er et par cm langt. Stykket med tanntråd er montert på en liten holder – typisk i plastikk, som gjør det enkelt og hurtig å manøvrere tanntråden rundt i munnen. Med tanntråd i en holder slipper du å ha dine hender langt inne i munnen, da plastikkholderen gjør at du kan nå hele munnen uten noen problemer.

Tanntråd på bøyle eller i en plastikkholder finnes i mange forskjellige modeller, hvor gaflen med tanntråd enten sitter i lik linje med skaftet eller vender på tvers. Hvilken metode og modell som passer best til deg, avhenger av hvordan du best fører tanntråden kontrollert ned mellom tennene. Det kan derfor være nødvendig at du prøver litt forskjellige modeller før du finner den typen som best oppfyller ditt behov.  


GUM flossbrush Dolphin

Fra GUM kan du finde en tanntrådsholder som har innebygget 250 doser tanntråd av høy kvalitet. Tanntrådsholderen er lett å bruke på grunn av dens kraftige håndtak og lille gaffel, som lett kan nå inn i munnen og rundt om tennene. Når du er ferdig å bruke tanntråden, bruker du bare den lille knappen på håndtaket til å skifte ut det brukte stykket tanntråd med et nytt. 

Det skjer en automatisk oppsamling av den brukte tanntråden i et separat rom i håndtaket, og et nytt og friskt stykke tanntråd erstatter det gamle i gaflen. Med de 250 doser tanntråd har du tanntråd nok til mange gangers bruk, og så får du dessuten en beskyttende hette med til gaflen ved kjøp, så stykket med tanntråd ikke blir skittent eller fliset av å ligge i skuffen eller toalettvesken.

Tine har gitt GUM Flossbrush Dolphin 5 stjerner og skriver i sin anmeldelse: “Fantastisk produkt. Gjør det enkelt å bruke tanntråd.” 


Miljøvennlig tanntråd

Hvis du er på utkikk etter en miljøvennlig tanntråd, er Jordan Green Clean Dental Floss et godt valg. Selve tråden er fremstilt av veganervennlig materiale, beholderen og emballasjen er 100% resirkulert papp, og kjernen som tråden sitter på, er FDA godkjent plastikk. Husk at du hos Med24.no får bærekraftig levering av alle dine produkter! 


Slik bruker du tanntråd

Du bør inndra bruken av tanntråd som en del av din daglige tannpleie, men selv om du kun husker tanntråden et par ganger om uken, er det stadig bedre enn hvis du slett ikke bruker tanntråd. Tanntråd kan fjerne mye plakk i munnen, og den tynne tråden kan komme inn mellom tenner og tannkjøtt og nå de flater hvor tannbørsten ikke kan komme til.

Når du skal bruke tanntråd, kan du velge å vikle et stykke på ca. 20-30 cm rundt om pekefingre eller langfingre, som du kan styre med de andre fingrene. Hvis du har tanntråd i holder, er det bare å gå i gang med å bruke den, men sikre deg først at tanntråden er ren og stram.

Før så tanntråden mellom de to tenner hvor du ønsker å bruke den – start gjerne i den ene siden av munnen, så du ikke glemmer noen tenner underveis. Med en lett sagende bevegelse fører du tanntråden ned mot tannkjøttet langs den ene av de to tenner, så flaten på tannen renses for plakk. Det er viktig at du fører tanntråden helt tett inntil tannen og ikke direkte ned i mellomrommet, da du ellers kan risikere å skade tannkjøttet.

Gni tråden forsiktig opp og ned langs tannens flate og ned under tannkjøttsranden som fungerer litt som en lomme rundt tannen. Du skal ikke gni så hardt at det gjør vondt i tannkjøttet, men du skal bruke så mye trykk at plakken i mellomrommet løsnes og fjernes.

Heretter gnir du på samme måte tanntråden langs nabotannen og ned under tannkjøttsranden, så også denne tannen får renset alle sine flater. Når du har renset begge tenners flater i mellomrommet, bruker du den samme sagende bevegelse til å få tanntråden fri fra de to tenner, så du er klar til å gå videre til neste mellomrom.

Gjenta denne fremgangsmåten i alle mellomrom i både over- og undermunn. Kinntennene har større flater enn fortennene, men mellom fortennenene kan det fortsatt samle seg plakk som skal renses vekk jevnlig.  


Kjøp tanntråd og produkter til tannpleie hos Med24.no

Hos Med24.no har vi et stort utvalg av forskjellige typer tanntråd fra populære merker som Jordan, Oral-B, GUM, Sensodyne som kan bli en del av din daglige munnhygiene. 
Du kan finne alle våre produkter til munn- og tannpleie her, og hvis du har spørsmål omkring den beste tannpleie, står våre utdannede personale alltid klar til å hjelpe. Du kan møte alle våre eksperter her

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.