Tannpirkere


Opplever du ofte at matrester setter seg fast mellom tennene og ødelegger smilet? Med en tannpirker for hånden kan du raskt fjerne matrester mellom tennene og rengjøre tennene effektivt.

Hvilken tannpirker bør jeg velge? | Hvordan bruker jeg en tannpirker?

32 Produkt(er)

Hvilken størrelse tannpirker bør jeg velge?

Tannstikkere finnes i ulike størrelser fordi det er stor forskjell på hvor store mellomrommene mellom tennene er. Hvis du har trange tenner, kan en for stor tannpirker være vanskelig, om ikke umulig, å komme til med. Hvis du derimot har store mellomrom mellom tennene, kan en for liten tannpirker gjøre det vanskelig å rengjøre mellomrommene ordentlig og oppnå en god effekt.

Hos Jordan finner du tannpirkere i tre som er ekstra tynne og derfor enkelt kan rengjøre mellomrommene mellom tennene, selv om de er svært små. TePe-mellombørstene finnes også i en ekstra smal versjon, som i tillegg til den slanke utformingen er impregnert med fluor for å forebygge karies.

De spesielle GUM Soft-Picks finnes i tre forskjellige størrelser: regular, large og X-large, slik at du kan finne den gummipinnen som passer til størrelsen mellom tennene dine. Du kan også ha behov for flere ulike størrelser, da det sjelden er like stor avstand mellom alle tennene. GUM Soft-Picks er små, fleksible og myke gummiplukkere som ligner på en mellomromsbørste.


Tannpirker av tre

De klassiske tretannpirkerne har vært en del av munnstellet i mange år, og de er også å finne på bordet i mange restauranter og hjem over hele landet. Jordans tretannpirkere er laget av nordisk bjørk, noe som gjør dem myke og bøyelige med naturlig antibakterielle egenskaper. Før du bruker tretannpirkeren, bør du fukte den lett i munnen for å gjøre den sterkere og mer bøyelig. Dette minimerer risikoen for at tannpirkeren brekker når du bruker den, og den fuktige tannpirkeren vil også tilpasse seg mellomrommet mellom tennene. På en fuktig tannpirker gir trefibrene en lett skrubbende effekt, slik at tennene også blir effektivt rengjort for plakk.

Med en tannpirker av tre sparer du også miljøet for plast, ettersom tannpirkere vanligvis bare brukes én gang og deretter kastes. På denne siden finner du en Jordan tannpirkere refill, der du får 250 tretannpirkere som du kan fylle på tannpirkerbeholderen din med i stedet for å kjøpe en ny tannpirkerbeholder.

For å krydre hele opplevelsen kan du velge en tannpirker som Calcin tandpirker. Tannpirkeren er laget av tre og har en trekantet form som passer inn i normal størrelse.


Tannpirkere av plast

Hvis du ikke liker tretannpirkere eller synes at de går i stykker for ofte, finnes det også et stort utvalg av plasttannpirkere. Plasttannpirkere finnes i ulike former og utførelser som gjør det enklere å rengjøre rundt og mellom tennene – også på baksiden av tennene. Typisk har tannstikkerne en knekk i den ene enden og en spiss som gjør det enkelt å nå inn til baksiden av tennene. Ellers er tannstikkerne bøyelige og fleksible, slik at de også kan brukes til å rengjøre mellomrommene mellom de bakre tennene.

Generelt er plasttannpirkere svært holdbare og går sjelden i stykker. Alle plasttannpirkerne våre leveres dessuten i en praktisk liten boks, slik at du enkelt kan ta med deg tannpirkerne på farten. Boksen sørger for at tannpirkerne ikke blir ekle og rotete eller havner i bunnen av vesken.


Tannpirker med fluor

Fluor kan forebygge tannråte, eller karies som det også kalles, og derfor finnes det flere tannpirkere som er belagt med fluor for å beskytte tennene ekstra godt.

Tanntråd og tannpirkere

Du kan også ha behov for å bruke tanntråd kombinert med tannpirkere, og til dette formålet finnes det flere ulike kombinasjoner av tanntråd og tannpirkere. Blant disse er Jordan 3-i-1 Flosser og Elina tanntrådpinner, som har en spiss i den ene enden som kan brukes som tannpirker, og en gaffel med et stykke tanntråd strukket ut i den andre enden. Du kan se hele vårt utvalg av tanntråd her, og under kategorien finner du også en guide til riktig bruk av tanntråd.


Slik bruker du en tannpirker

Når du har funnet en tannpirker som har riktig størrelse og et materiale som føles behagelig, kan du begynne å rengjøre mellomrommene mellom tennene. Det er best å bruke tannpirkeren én gang om dagen, for eksempel etter et måltid, der matrester og bakterier kan gjemme seg mellom tennene.

Med en trekantet tannpirker er det viktig at den smale, flate siden vender ned mot tannkjøttet, slik at du ikke skjærer deg eller irriterer tannkjøttet. Stikk nå tannpirkeren inn i tannmellomrommet langs den ene tannen og skyv forsiktig frem og tilbake 5-10 ganger. Gjenta deretter bevegelsen mens du flytter tannpirkeren langs nabotannen i stedet.

Rengjør nå alle mellomrommene i munnen – det kan være lurt å begynne ved den bakre jekselen på den ene siden for å unngå at du glemmer eller hopper over noen av mellomrommene.


Tannpirkere kan være en fast del av munn- og tannpleierutinen, sammen med tannpuss med tannkrem og bruk av tanntråd. Hos Med24.no finner du alt innen munn- og tannpleie!


Pil til toppen av siden Med24.no

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.