Eggløsningstest

Eggløsningstester kan brukes til å finne tidspunktet i menstruasjonssyklusen når det er lettest å bli gravid. På denne siden finner du et utvalg av de beste eggløsningstestene fra populære merker som ValMed, Clearblue og RSFU.

Hvordan fungerer en eggløsningstest? | Hvilken eggløsningstest bør jeg velge? | Når er den beste tiden å teste seg?

10 Produkt(er)

Hvordan fungerer en eggløsningstest?

I utgangspunktet er det i forbindelse med eggløsning en utskillelse av LH, som er et hormon. Dette hormonet skilles ut i urinen, og det er derfor på grunn av en økning i LH i urinen at det antas at eggløsning vil skje i løpet av få dager. Er du nysgjerrig på å vite mer om prosessene i kroppen rundt eggløsning, kan du lese mer om hva eggløsning er her.

De ulike testene som du kan kjøpe her hos Med24.no er alle LH-tester, som måler mengden LH i urinen. Det er imidlertid forskjellig fra person til person hvilken type test du foretrekker, men uansett om det er en strimmel som for eksempel ValMed Eggløsningstest, en stav som for eksempel RFSU Eggløsningstest eller en kassett, kan du være sikker på at testene er av høy kvalitet. Testene kan med stor sikkerhet forutsi når du får eggløsning, dersom de brukes riktig i forhold til bruksanvisningen.


Hvilken eggløsningstest bør jeg velge?

Hos Med24.no har vi valgt ut de beste eggløsningstestene slik at du med stor sikkerhet kan forutsi tidspunktet for eggløsningen din. Vi tilbyr ulike typer tester, slik at du kan finne akkurat den typen du foretrekker å bruke. Felles for testene er at de er enkle å bruke, og alle er ekstremt presise i resultatene.

Vårt utvalg av eggløsningstester spenner over både strimler, staver og kassetter. Prøv for eksempel ValMed Eggløsningstest Stav, som er enkel å bruke og som er mer enn 99,8 % sikker i måling av LH.

Den populære Clearblue Digital Eggløsningstest gir et presist resultat innen 3 minutter, hvor du ikke trenger å bedømme klarheten til forskjellige linjer. Her leser du ganske enkelt på det digitale displayet om det er målt økning i LH i urinen.

Eggløsningstesten fra RFSU er en stav av samme type som mange jordmødre og gynekologer bruker, og den gir et klart resultat etter 10 minutter.

Er du i tvil om hvilken type eggløsningstest du skal velge, kan du lese mer om de ulike typene her. For å sikre et nøyaktig resultat kan du med stor fordel ta en titt på denne artikkelen om bruk og avlesing av en eggløsningstest! På den måten får du en fullstendig forståelse av hvordan eggløsningstester fungerer og hvordan du får mest mulig ut av eggløsningstesten.


Når bør jeg bruke en eggløsningstest?

Kanskje du er i tvil om hvordan menstruasjonssyklusen fungerer akkurat i forhold til blødninger og eggløsning, og da kan du få hjelp fra vår eggløsningsberegner som kan finne datoen for forventet eggløsning.

Når eggløsningstesten skal brukes, er det best å teste 2-3 dager før forventet eggløsning. Er du i tvil om når på døgnet eggløsningstesten skal brukes, anbefales det å teste mellom kl. 10 og 20 og å ikke bruke morgenurin. LH produseres tidlig om morgenen, og de beste resultatene sees derfor litt senere på dagen.


Positiv eggløsningstest

Dersom du har en positiv eggløsningstest etter testen, kan du regne med at eggløsning skjer innen de neste 24-48 timene. Det er i denne perioden det er størst sjanse for å bli gravid etter samleie, da egget kun lever i 12-24 timer i kvinnens kropp etter eggløsning. Med en eggløsningstest kan du derfor finne ut når du har størst sannsynlighet for å bli gravid.

Hvis du har en mistanke om at du kan være gravid, kan du finne billige og sikre graviditetstester her. Husk at det kan ta lang tid og mange forsøk på å bli gravid, selv for veldig fertile par, så ikke mist motet hvis du ikke lykkes første gang.

Det er mange spørsmål om fruktbarhet, eggløsning og graviditet som kan løpe gjennom hodet hvis du ønsker å bli gravid. Derfor har vi samlet en rekke artikler her, som vi håper kan være til ytterligere hjelp og veiledning både før og under svangerskapet.


Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Bring

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.